SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

masło

  • ja po obiadku makaron, kurak, ogórek potem borówki, NitroproGen i masło orzechowe

    Odpowiedzi: 2705 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-08-01 12:52:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • nigdy roślinnych tłuszczy nie podgrzewaj, smalec, łój wołowy lub klarowane masło są najlepsze

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-02-09 17:00:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam, przymierzam się do wyrobu masła orzechowego z orzechów włoskich. Zależy mi na zachowaniu ich właściwości co za tym idzie nie chciał bym ich prażyć, czy prażenie jest niezbędne w wyrobie owego masła? Lekko podsmażone nie straca swoich właściwości.Oglądałem Michała Karmowskiego,w jednym z odcinków robił takie masło i również prażył orzechy.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-31 21:48:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ktos ma jakis pomysł czym można zdrowo zagęscic np marchewke z groszkiem ? samo masło nie pomoże, a mąka odpada.. myślałem żeby zmielic płatki owsiane i tego uzyc zamiast mąki ale to wydaje sie troche dziwne :))

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-23 15:20:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ktos ma jakis pomysł czym można zdrowo zagęscic np marchewke z groszkiem ? samo masło nie pomoże, a mąka odpada.. myślałem żeby zmielic płatki owsiane i tego uzyc zamiast mąki ale to wydaje sie troche dziwne :)) Moze byc zmielone siemie lniane.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-23 15:29:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Z czym można szamać omleta z białek/1 zółtko jaj i płatkami owsianymi ? Odpada już, masło orzechowe, masełko kokosowe, dżemory, nutelle i i nne wynalazki nutello pochodne ??

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-25 18:30:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Znacie jakieś przepisy na coś słodkiego z mikrofali? Wiem, że są jakieś sposoby na ciasta, ale jedyne co znalazłem to jakieś syfy (mąka, cukier, masło). Jedynym moim kryterium jest niezbyt duża ilość tłuszczu, im mniej tym lepiej,powiedzmy do 20g na porcję. No i żeby było słodkie %-) Jak coś to mam 3 smaki WPC. Pomoże ktoś?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-31 00:39:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • No na moje oko to wszystkie tluszcze , orzechy,pestki,awokado,masla,sery,smalec,tluste miesa,tluste ryby,oliwa,olej,maslo migdalowe,orzechowe ;-) A do bilansu wpisuje sie wszystko co wrzucasz na patelnie, nie ma co bawic sie w jakies odejmowanie.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-02 23:14:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a mam pytanko jeszcze ktoś kiedyś wstawiał masło orzechowe bez dodatku cukru. Może ktoś powiedzieć gdzie takie kupić można bo byłem w 2 sklepach i wszystkie mialy cukier ;/

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-03 12:05:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czego można dodać do budyniu, żeby wyszedł w miarę dietetyczny krem do ciasta? ;) Raczej nie chciałbym używać żelatyny, a masło odpada z powodu kcal. Zmieniony przez - Avenger Daxll w dniu 2014-06-13 23:29:49

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-13 23:28:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jest :-) Wszystkie skladniki ciasta powinny byc w temp. pokojowej (jaja,maslo,itd.), po upieczeniu nie wyciagamy bezposrednio ciasta z piekarnika tylko powoli poprzez delikatne uchylanie pieca ,obnizamy temp. az do temp letniej. Boki formy powinny byc wysmarowane tluszczem,a spod wysypany takze bulką tarta,owsianymi czy czyms suchym.uff.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-17 21:06:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jest :-) Wszystkie skladniki ciasta powinny byc w temp. pokojowej (jaja,maslo,itd.), po upieczeniu nie wyciagamy bezposrednio ciasta z piekarnika tylko powoli poprzez delikatne uchylanie pieca ,obnizamy temp. az do temp letniej. Boki formy powinny byc wysmarowane tluszczem,a spod wysypany takze bulką tarta,owsianymi czy czyms suchym.uff. a ja [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-17 22:35:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Bułka nie powinna być biała a na zwykłym masle sie nie smaży, używa sie do tego masło klarowane, a to czy to danie jest "mocno fit" to już od Ciebie zalezy jak je sobie zatytuujesz %-)

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-23 19:54:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rozmrożone posól, rozgrzej masło/oliwę na patelni, wrzuć je i smaż ok 1.5-2 min, następnie dodaj posiekany czosnek, pokrojoną papryczkę chilli i możesz też dać natkę z pietruszki-podsmażyć z minutę. Moją ulubioną opcją krewetkową którą mogę polecić jest wrzucenie ich w sambal, sól, miód i sok z limonki/cytryny, marynowanie z 20 min i podsmażenie [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-07-25 15:32:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • po prostu 100g jaglanej, 200 mleka + słodzik i nie ma nic lepszego w smaku z prostych, szybkich przepisów na zdrowe wegle ;-) Pierwszy raz to wczoraj wlasnie jaglaną jadłem bo zawsze jakas nie fajna mi się wydawała :-( a własnie. Jest jakiś przepis by np. Masło orzechowe robione z 50% włoskich i 50% laskowych zrobić tak i zapakować by trzymały [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-04 10:57:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam, dzis robiłem pierwszy raz piers z kurczaka na patelni (zawsze w piekarniku robilem) ale niestety dalem na patelnie tłuszcz bo gdybym nie dal to dymilo by się strasznie z patelni i caly dom by zaśmierdziało, i na dodatek mięso moglo by się przykleić. Czy jak bym mial patelnie z teflonem to tez musiał bym tam dawac olej lub maslo aby nie [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-29 22:42:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam, dzis robiłem pierwszy raz piers z kurczaka na patelni (zawsze w piekarniku robilem) ale niestety dalem na patelnie tłuszcz bo gdybym nie dal to dymilo by się strasznie z patelni i caly dom by zaśmierdziało, i na dodatek mięso moglo by się przykleić. Czy jak bym mial patelnie z teflonem to tez musiał bym tam dawac olej lub maslo aby nie [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-30 18:29:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Siemanko, codziennie rano jem na sniadanie jajecznice albo placek owsiany. Ale owsiane srednio mi wchodzą to jest bardziej jedzenie na przymus, czy można je zastąpić płatkami ryzowymi (jestem na redukcj)? Oraz w jakim sklepie mogę kupić masło orzechowe Primavika? Ewentualnie jakies inne dobre?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-28 22:24:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • żytnie są dobre, bardziej chrupiące, ryżowe średnio się nadają według mnie. Możesz też spróbować jaglanych. A masło zrób sobie sam, przepisów milion znajdziesz na forum :-) Pozdrawiam

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-28 22:32:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jajecznice napisałem że jem :) makarony i ryż wolę zostawić na posiłek 2 i 3. płatki żytnie takie są ok? http://www.fitness-food.pl/140-272-thickbox/platki-zytnie-bio-300g-bio-planet.jpg Masło orzechowe miałem własnej roboty, teraz chcę spróbować kupnego. Wiecie czy w jakims stacjonarnym sklepie jest Primavika czy tylko przez neta mozna zamowic?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-28 22:46:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)