Ja postaram się tylko poniżej podsumować parę kwestii odnośnie podwyżki cen niektórych produktów, głównie białkowych i kreatynowych. Bo trudno mi się wypowiadać na temat żali o cenie np. kreatyny, którą większość osób kupuje na 2-3 miesiące suplementacji i nagle to dla nich ogromny szok i wydatek ...rzędu 60-70 zł na 70-100 dni suplementacji 8-O, [...]
Cześć! Tak sen powinieneś unormować, on odpowiada za bardzo dużo rzeczy w naszym życiu. Od gospodarki hormonalnej po regenerację mózgu oraz gospodarkę cukrową. Dodatkowo zwiększ aktywność fizyczną, dodaj codzienne spacery, których nie robisz gdy pracowałeś w biurze.
Yohimbina jest to silny spalacz tkanki tłuszczowej, który obecnie jest zakazany na polskim rynku. Jego działanie zauważalne jest tylko podczas końcówki redukcji, kiedy to tkanka tłuszczowa jest naprawdę bardzo nisko. Yohimbina niestety niesie ze sobą wiele niepożądanych działań, takich jak: obniżenie lub podwyższenie ciśnienia krwi, zaburzenia [...]
Cześć! Jeżeli waga nie idzie, to warto sprawdzić na nowo ile kalorii potrzebujesz i dodać: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
Olej lniany jest z wysokolinolenowy z apteki. Kurczak gotowany to szynka (nazwa z etykiety). Jest przetworzona, natomiast, bardzo lubię ten posiłek i nie chce z niego rezygnować, szczególnie, że makroskładniki nie są złe, wydaje mi się, że konserwantów w nim nie jest dużo (data ważności to zwykle 1-2 dni.A tak przy okazji, chciałbym zapytać o [...]
no i dokładnie tak jak piszecie, testowałem vege i się lekko przekosiłem. Teraz wszystko wróciło do do normy. Wrzuciłem trochę spalaczy (z kapsaicyną bo lubie ostro) wiecej białka i smalec się wytapia, plan jest na spokojne spalanie tak żeby skóra nie wisiała. wiecej białka, wiecej ruchu, rower, nurkowanie/pływanie, wrócę do truchtu (maratony w [...]
Cześć! Zdecydowanie jeszcze nie czas na masę. Jak sam zwróciłeś uwagę na brzuchu jest jeszcze masa tłuszczu do pozbycia się, na klatce piersiowej też jeszcze masz trochę do zrzucenia. Dlatego lepiej by było abyś redukował dalej, trenując siłowo. Sądzę, że jeszcze 3 miesiące redukcji przed Tobą. Oblicz zapotrzebowanie kaloryczne: [...]
Zbyt niska podaż białka nasila uczucie głodu, dość często towarzyszy jej apetyt na niskojakościową żywność, w tym na fastfood i słodycze. Odżywka białkowa zazwyczaj kojarzona jest z budową masy mięśniowej, część z trenujących osób, a zwłaszcza kobiety, boją się korzystać z jej pomocy podczas odchudzania. Warto zaznaczyć że wypicie białka po [...]
http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html dietę wrzucasz w ten sposób, dla naszego ułatwienia. Jak liczyłeś kaloryczność? Bo jest zdecydowanie za nisko, białka też mało.
Spróbuj może sam ulozyc , to nie jest aż tak ciężkie Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jakzabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła [...]
Generalnie 70g białka w diecie to żart. U Ciebie wyraźnie widać deficyt masy mięśniowej, osobiście nie redukowałbym, a zaczął od tzw. zera i wziął się za porządne treningi siłowe. Redukcja sprawi, że będziesz cieniem człowieka.
W sytuacji, gdy celem Twoim jest redukcja tkanki tłuszczowej, zdecydowanie warto skupić się na ułożeniu prawidłowej diety, pod Twój organizm oraz treningów pod Twoje możliwości. Bez tego niestety ciężko będzie zmienić sylwetkę. Pierwszym krokiem będzie wypełnienie ankiety działu. Podstawowe informacje o Tobie będą dla nas bardzo istotne w [...]
Cześć! Fajnie, że chcesz zmienić swoje życie na lepsze i poprawić swoje zdrowie. Jak sam już wiesz dużo rzeczy zaczyna się w kuchni. Na początek warto zadbać o odpowiednią podaż kaloryczną poniżej masz link do wzoru: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być [...]
Zacznijmy od poukładania wszystkiego w całość, bo obecnie wygląda to na totalny chaos. Trening: dla osoby początkującej, budującej masę mięśniową, 3-4 treningi w tygodniu to w sam raz. Wnioskuje, że trenujesz w domu i dysponujesz sztangą i hantlami. Dlatego warto skorzystać z planu rozpisanego przez trenera Tomka Maciołka. [...]
Mlekovita odżywka białkowa będzie jak najbardziej dobra pod kątem jakości, oraz ceny. Firma na rynku jest sprawdzona, z dość ekonomicznej półki. Jak dla mnie w smaku i pod kątem rozpuszczalności, oraz ilości piany podobny poziom do innych tej klasy ekonomicznych opcji. Kwestia przede wszystkim tego, czy z innej firmy, np. Sfd Nutrition nie [...]
Tą Mlekovity gdzieś ostatnio widziałem na jakimś filmiku, od dłuższego czasu nie po drodze mi do Biedronki, ale widziałem iż nawet mieli próbki smaków tam - więc za to spory plus. Był to chyba koncentrat ze stosunkową niską zawartością tłuszczu, podobno bez większych rewelacji smakowych, ale dostępny w 5 wariantach , w tym naturalny (i to na [...]
U mnie wychodzi około 2400 kcal podstawowego zapotrzebowania. Ale ja tez mam prace bardzo zmienna. Mam dni gdzie praktycznie zero ruchu a dni gdzie dźwigam cały dzień i przy tym robię po 25 km. Aktualnie jem 2400 kcal jak mam niska aktywność a tak 2600 jak duza. I waga aktualnie spada delikatnie w dół. Ale za niedługo chciałbym wejść na mase i [...]
Cześć! Każdy kiedyś zaczynał i nie ma co się zniechęcać tym jaki ciężar wykorzystujemy do treningu na samym początku swojej przygody. Najlepszym rozwiązaniem będzie podejście tak zwane sowiecki, czyli pracuj na tym ciężarze, aż poczujesz, że nie stanowi dla Ciebie wyzwania. Wtedy będziesz mogła wejść na większy ciężar. To metoda "skokowa", w [...]
Cześć! Możesz spokojnie korzystać z chudy kawałków wołowiny takich jak ligawa, inaczej zwana polędwicą cygańską lub polędwicą. Wołowina jest zdecydowanie bogatsza w witaminę B12 i cynk w porównaniu do mięsa drobiu. Gdy mówimy o makro takich kawałków to najczęściej ligawa ma około 22g białka na 100g i 2g tłuszczu, polędwica wołowa natomiast ma 20g [...]
Pomyśl trochę. Jak masz odpowiedni bilans białkowy to będzie OK. Białka się trawią długo a organizm zużywa więcej energii do ich trawienia niż uzyskuje z metabolizmu. Jak jesz za dużo białka to aminokwasy ketogenne są rozkładane do kw. ketonowych, które są natomiast włączane do kwasów tłuszczowych.