Witam Moj problem polega na tym ze w Dzienniku w miejscu bialka widze jakiś bląd #REF! ( tylko w miejscu ilosci bialka ) we wszystkich posilkach we wszystkich dniach tygodnia, znacie jakies rozwiazanie tego problemu ? /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/a89662e0ee79485ea0097077023412a1.jpg w statystykach tez mam ten problem [...]
witam, mam pytanie:) chce spalac tluszcz, jestm na diecie redukcyjnej i cwicze 5 razy w tyg zwykle rano od 9-11 jak mi sie nie chce rano to wieczorem 18-20 kupilam sobie bialko co ma w 1 porcji: tluszczu 2 wegli 1,4 bialka 19 potas 111 sod 36 cholesterol 22 kcl 96 moje pytanie to kiedy i ile tego bialka powinnam pic (ile razy [...]
Tak to niestety w tych "INTERNETACH" jest! %-) To oczywiste, że musisz uzupełnić białko, gdyż bez jego optymalnej ilości trudno mówić o zachowaniu i budowaniu sportowej sylwetki. Białko odpowiada za jędrność sylwetki i jej zdrowy wygląd. Wspiera budowę oraz regenerację masy mięśniowej. Dla osoby aktywnej fizycznie wyższy poziom białka w diecie [...]
Redukcja tkanki tłuszczowej jest etapem kształtowania sylwetki, którego nie jest w stanie uniknąć nikt z nas. Prędzej czy później każdy będzie musiał ją przeprowadzić, aby uzyskać lepszej jakości sylwetkę i pozbyć się zbędnych zapasów tkanki tłuszczowej. Bez wątpienia warto wtedy przyłożyć się bardziej do diety. Podobnie jest również i w Twoim [...]
ja nigdy nie dochodzę nawet do 2g białka/kg masy ciała - o to mi chodziło w faszerowaniu się białkiem, że wiele osób na tym forum tak dowala tego białka wg mnie ponad miarę zresztą wszystko masz w profilu
bic to sami zmierzyliśmy, ale waga i wyciskanie leżąc m.in. "zmierzone" na zawodach za dużo białka dlatego, bo u mnie w rodzinie nikt tyle nie je białka i czytałem gdzieś, że wystarczy go 1-1.5g (choć czasami nawet do tej normy nie dochodzę)
Evgeni1987 - Ćwicze niedługo na poczatku cwiczylem bez diety i supli jadlem 3-4 razy dziennie bez supli 2 miechy stalem w miejscu aby sila poszla do gory. Potem zaczolem trzymac sie diety i w dwa tygi 2kg poszlem do gory i nie widze nic zlego w stosowaniu białka wpc i jakiegos gainera 1-2 razy w ciagu dnia. I 2-2,5g bialka na kg masy ciala jest [...]
Nie chcę Cię obrazić ale o dietetyce i żywieniu pojęcia zielonego nie masz. Polecam na początek: Hasik, Hryniewiecki - Dietetyka Ci sami autorzy - Żywienie człowieka zdrowego i chorego Wtedy dowiesz się czy i ile białka organizm potrafi przyswoić i nie będziesz zadawał takich pytań. Zamiast je zadawać zainteresuj się żywieniem i dietetyką, a może [...]
Ja natomiast odkryłem serek homogenizowany , a co w nim takiego wyjątkowego - a to że zawartość białka w 100g- 14g , tłuszczy 3g, wegli - 11g . Opakowanie ma 150g czyli wychodzi 21g białka . Idealny do zastąpienia serka wiejskiego . Nazwa: Serek "miechów" . Kupiłem w delikatesie za 1,60zl wiec w większym sklepie pewnie taniej. PS wiem że to nie [...]
WPC - Koncentrat białek serwatkowych jest to najpopularniejsza i jednocześnie najtańsza w zakupie forma proteinowej odżywki serwatkowej. Uzyskuje się ją poprzez oddzielnie białka od serwatki z wykorzystaniem procesu mikrofiltracji. Białko oferuje znakomitą wartość biologiczną i bardzo szybkie wchłanianie, dostarcza nam wszystkie potrzebne [...]
Podczas okresu budowania masy mięśniowej, osoby trenujące zazwyczaj korzystają z białek typu WPC. Koncentrat białka serwatkowego jest to białko posiadające koncentrację aminokwasów na poziomie 80% zawartości odżywki. Jakie są korzyści ze stosowania WPC? - dostarcza nam wysokiej dawki aminokwasów BCAA, - uzupełnia białka pełnowartościowe w diecie, [...]
Wejdź w dział dla początkujących - tam masz super rozpisane treningi - tylko ćwiczyć. Suszone owoce - to taki sobie pomysł. Więcej cukru, oleju (np. obsmarowana żurawina) niż witamin i błonnika (przeczytaj skład - często 50% to cukier pod różnymi postaciami). Daj świeży owoc do śniadania jak lubisz. Białko z odżywki jest substytutem naturalnego [...]
Cześć! Jeżeli wychodzisz obecnie z redukcji, to warto obliczyć zapotrzebowanie na kalorie. Wzór znajdziesz tutaj : http://www.sfd.pl/-t276436.html Warto rozpocząć od zera kalorycznego przez okres dwóch do trzech tygodni. Fajnie by było jakbyś podzielił dobrze makroskładniki. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 [...]
Osoby początkujące i zaczynające swoją przygodę z kształtowaniem sylwetki, pierwsze, o czym myślą, aby zmienić swoje ciało, to wprowadzenie odpowiednich odżywek i suplementów, jako najważniejszego aspektu budowania mięśni, czy redukowania tkanki tłuszczowej. W rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Podstawą zmian naszej sylwetki i efektów, jakie [...]
Pytanie, jak spalić tkankę tłuszczową na brzuchu zadaje sobie wiele osób i niestety zdecydowana większość z nich, nawet otrzymując odpowiedź, nie robi tego. Wynika to przede wszystkim z braku samozaparcia i dyscypliny. Sporo osób jest niestety dość leniwa, a tylko najlepsi potrafią poświęcić trochę siebie w celu uzyskania dobrej jakościowo [...]
Cos mi sie tu wartosci odzywcze (do Dast'a). W ryzu mamy srednio na 100g ok.75g ww, a ty piszesz ze w 20dkg czyli 200g ryzu mamy ok.150g ww a ty podajesz 50, a tak pozatym to chyba bardzo ciezko by bylo zjesc taka mieszanke bez zadnego dodatku (ryz z twarogiem). Co do bialko to podales prawidlowa zawartosc bialka gdyz na 100g mamy ok.20g bialka w [...]
81 g białka to wg mnie troche za dużo, ale jeśli rozłożysz te naleśniki na powiedzmy 2 posiłki to OK. Wydaje mi się, że 81 g białka przy jednym posiłku organizm nie wchłonie (nawet po treningu). ----------------------------- Pozdrawiam Tomek
...albo co powiecie na "Zapiekanke pomidorowo-serową"? Czas przygotowania: 1,5 godziny SKŁADNIKI DLA 6 osób: 150 g smalcu 200 g sera żółtego goudy Ciasto naleśnikowe: 6 żółtek (120 g) 2 białka (80 g) 70 g mąki 120 g śmietany SOS PROWANSALSKI: 400 g pomidorów cebula (100 g) 2 łyżki masła (40 g) łyżka octu z białego wina łyżeczka [...]
Na szklanke przegotowanej wody rozetrzec 1dag drożdży do tego dodac jedną łyzke stołowa miodu. Napuj jest dobry przy duzym wysiłku umysłowym jest bogaty w witaminy i miktoelementy najlepiej pic go przed posiłkiem 3 razy dziennie. Ma delikatny musujacy smak i przyjemny zapach. (a wiecie ile w drożdżach jest białka, a jeszcze wiecej białka jest w [...]