[...] naprawdę dużo. Sprawdzisz, jak organizm zareaguje - czy będzie to faktycznie bilans zerowy. I nie żadne procentowe rozkładanie makro, tylko standardowo 2 g białka na kg masy ciała, min 1 g tłuszczy, reszta ww. Jeśli widziałam w tej diecie margarynę, to jest do wywalenia - do smarowania masło. Zmieniony przez - deja vu w dniu 2017-05-01 20:07:02
Dlaczego jesz wyłącznie kurczaka? Wrzuć do diety jakąś rybę, tłuste mięso również się nada. Masło roslinne zamień na mleczne. Jak stoisz z warzywami? Uwzględniłbym większy udział owoców, ew. dorzucił do diety ziemniaki. Po treningu zwiekszylbym udzial bialka w posiłku. Kalorii może być mało - jesli będzie potrzeba podbij je tluszczami.
Kochan94 - zależy jak bardzo restrykcyjne podejscie masz do diety. Teoretycznie masło z orzechów ziemnych (które w zasadzie nie są nawet orzechami) jest masłem najgorszej jakosci. Jesli je wybierasz, to kupuj 100%, bez dodatków. Lepszej jakosci masła to masła z nerkowców, migdałów, orzechów laskowych, brazylijskich... Ale są sporo droższe i [...]
Ja np. masła z orzeszków ziemnych nie mogę jeść ponieważ pożniej mam problemy żołądkowe,wiec alternatywą może być też masło z nerkowców lub migdałów i tak jak pisano wyżej na rynku jest dużo maseł 100% bez dodatkowego syfu . Osobiście kupje kilogarmowe pudełka z Myprotein.:p
[...] w mikro i makro elementów. Za dużo białka , spokojnie wystarczyło by Ci 2,5 gram na kilogram masy ciała a także za mało tłuszczu który możesz podbić do 90-100 gram na spokojnie. Także wyrzuć masło z orzechów ziemnych ponieważ :http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy Pozdrawiam
Nie musisz rezygnowac ze smażenia - ważne na czym. Do smażenia nadają się smalec, masło klarowane, olej kokosowy, oliwa jest dyskusyjna. Chodzi o to, żeby smażyć bez panierki, która chłonie tłuszcz jak gąbka. Jak chcesz jeść kanapki, to upiecz sobie kawałek mięsa i po pokrojeniu na zimno traktuj jak wędlinę. Kiełbasa to najczęściej coś o nieznanym [...]
najwazniejsze pytanie: czym obliczalas %BF i jesli wynosi 7,5% to koniecznie pochwal sie nam fotką ;-] bialka nie masz jakos szczegolnie duzo, inna sprawa ze zamiast nabialu dobrze by bylo zjesc np, jaja, rozne rodzaje miesa i tluste ryby. tunczyka z puszki nie jedz czesto. 55g masla orzechowego (zapewne kupne z ziemnych) wymien na lepsze [...]
Bialko i migdaly z pierwszego bym wrzucil do ostatniego - rozklad kcal w miare by byl rownomierny Do tego owsianych bym dal mniej a wrzucil marakon do 2giego lub 3ciego tak zeby weglowodany piramidką do 0 na ostatnim posilku schodzily maslo orzechowe wyrzucic Zmieniony przez - Neptys w dniu 2013-01-07 16:09:09
sam szot wchodzi jak w maslo ale do wieczora juz kuleje(bije w udo)po 2-3 dniach jest juz ok.....ale to duzo zalerzy od umiejetnosci jednego boli drugiego nie a ja jestem dopiero uczniem....
[...] 50g mleko szklanka jajko (ps. moge to wszystko zmiksować?) mozesz tylko zeby to jajko nie bylo surowe tu mozesz dac omega3 8:30 ---//--- 11:00 chleb razowy 100g masło 10g ser edamski 30g szyneczka chuda 30g jabłko w ostatecznosci to moze byc rozumiem ze to bedzie w szkole jedzone tylko nie szalej z tym serem lepiej razowy piers [...]
[...] nawalona fosforanami szynka - 22-25 zł/kg Ziemniaki - nawet nie wiem bo nie kupuję Mięso - wieprzowina 17-22 zł/kg, o wołowinie nie wspomnę bo drożyzna totalna. Do tego drogie gówniane pieczywo, masło, tuczące serki "light" i inne świństwo. natomiast ryż - 2 zł/400 g (4 porcje) kurak - 14 zł/kg oliwa - 10 zł/750 ml Rachunek prosty
delma to też margaryna.... musi być MASŁO eskra, delikatesowe, nawet śmietankowe byle nie roślinne. Może też być inne źródło tłuszczu, ja chleb smaruje oliwą z oliwek Tuńczyk nadal został