masło orzechowe do wymiany ? takm maslem smaruje omleta czasem sam Michal Karmowski - zapewne wiecie kto to jest : ) - zawsze mowil ze to bardzo dobre masło, ze z zdrowych tłuszczy . czyli jak robie omleta z 10 białek co mi daje 350g samych bialek, to moze bd robil np 7 białek + 4 zółtka i by bylo dobrze ? tluszcze bym podbil w miare sporo do [...]
[...] chleb. Natomiast nie jest to problem ugotować na dwa dni więcej, upiec kawałek mięsa i podzielić na posiłki, kwestia organizacji. Co do wzdęć to zobacz, jakie produkty jesz - fasola, masło orzechowe mogą się do tego przyczyniać. Możesz moczyć strączki i płukać je kilka razy, dodawać np kapustę kiszoną, kminek i sprawdzić, czy to pomaga.
Jak najbardziej można robić masło orzechowe z różnego rodzaju orzechów samemu. Wyjdzie sporo taniej a czasami nawet lepiej pod względem smaku i składu. Warto jednak pamiętać, że akurat włoskie zawierają sporo nie tylko omega 6 jak ziemne, ale również omega 3. Jest to oczywiście zdecydowanie plus. Niekoniecznie jednak w sytuacji gdy chcemy z nich [...]
Seba jak zwykle profeska :) Różnorodność to klucz: Olej kokosowy,wiórki kokosowe,olej lniany,awokado,masło orzechowe,,,masło klarowane,olej mct,migdały,nerkowce,orzechy włoskie, macadamia ,jajka,tłuste ryby:makrela,łosoś, Tłuste mięso: golonka,boczek itp.
Pomijając zawartość różnych kwasów tłuszczowych jestem całkowitym przeciwnikiem margaryn. Masło to masło, wystarczy ubić smietanę. Margaryna to taki syf, że aż mnie skręca na samą myśl. Proponuje wszystkim przejechać się pod wytwórnię margaryn( jest w W-wa) i nawdychać się tego smrodu. Po takiej kuracji nie będziecie mogli patrzeć na margarynę. [...]
[...] Margaryny odstaw na bok i nigdy nie idź w ich stronę. To największy syf. Masło jest dobre ale pamiętaj że musi mieć minimum 83 procent tłuszczu. Najlepsze według mnie jest masło KLAROWANE. To że margaryny mają o3 to bujda. Według marketingu coś co zawiera 1% danego składnika może być opisane. Czyli np. Wafle Ryżowo-Zbożowe (99%przenica 1%ryż). [...]
Zarówno masło tradycyjne (oczywiście bez dodatkowych tłuszczów roślinnych) jak i klarowane są dobrej jakości źródłami tłuszczów. Masło klarowane sprawdza się bardzo dobrze w procesie smażenia. Z kolei tradycyjne to już kwestia kombinowania i dodawania go do różnych produktów. Ja np. na low carb lubię dodać z czosnkiem do fasolki szparagowej, itp. [...]
Twoje pytanie dotyczące rękawic brzmi jak lepiej kupić masło czy masło? Są różne modele rękawic i jest od tego specjalny dział. Twoje pytanie o treningi również jest z palca wyssane. Równie dobrze mogłeś zapytać się czy lepiej podcierać się papierem szarym czy miękkim trójwarstwowym. Rób sobie co chcesz ze swoim czasem. 2 a 3 razy w tygodniu to [...]
Kanapki skladaja sie ze zwyklego chleba + maslo + wedlina i czasami pomidor Zwykły chleb zamień na chleb typu graham, masło może zostać, jeżeli to nie tłusta wędlina to również możesz ją zostawić. Proponowałbym również dorzucić większą porcję warzyw do tych kanapek, w miarę możliwości oczywiście. Nie wiem w czym brac gainera na uczelnie Planuje [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Poniedzialek Sniadanie : ciemny chleb - 4 kromki : 223 kcal 5,6 g 1,7 g 51,5 g x4 = 892 kcal 22,4 g 6,8 g 206 g masło 20 g 666 kcal 0,3 g 75,0 g 0,4 g x20%= 133,2 kcal 0,06 g 15 g 0,08 g paprykarz szczecinski 50g 178 kcal 9,9 g 11,9 g 8,6 g x50%= 89 kcal 4,95 g 5,95 g 4,3 g SUMA 1114 kcal 27,41 g 27,75 g 210,38 g BoNUS: płatki owsiane [...]
[...] dobrze;-) 150 g orzechów, to strasznie cięzkostrawne no i z 900 kcal. Wychodzi na to, że masz bardzo dużo tłuszczy w diecie. Ale potrzebne są też tłuszcze zwierzęce - jajka, masło, tłuste mięsa i ryby. Masło orzechowe to nie jest zdrowy produkt, a jesli z orzechów ziemnych, to już bardzo niezdrowy. Zmieniony przez - deja vu w dniu 2017-04-06 [...]
maslo maslane jak maslo maslane :D ale nie do konca - bo w 50 g carbo nie masz tylu wegli prostych ktore odrazu powoduja wzrost poziomu insuliny ;/ wiec nie do konca...:) a czy jam zjem whey'a po silce z carbo to czy czesc energii z carbo nie zostanie przeznaczona na rozklad bialka - zamiast zajac sie odnowa glikogenu ???
Raczej świeże ryby. Chociaż te wędzone czasami mogą być. Sardynki/szprotki mają spore ilości wapnia, więc od czasu do czasu, jako dodatek posiłku mogą być. Pierś zamieniaj na schab, szynkę, wołowinę, ryby. Masło roślinne to sprzeczne pojęcie. Wywal to i daj masło. Zmieniony przez - domer w dniu 2016-10-02 12:37:32
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] produktem najczęściej skażonym aflatoksyną – trucizną produkowaną przez grzyby z rodzaju Aspergillus o wybitnych właściwościach kancerogennych. Zdrowe tłuszcze? Teoretycznie masło orzechowe powinno stanowić zdrowe źródło tłuszczu, ponieważ jest to produkt w 100% pochodzenia roślinnego, a orzeszki ziemne uchodzą za obfite źródło [...]