[...] smakowego dowolnej potrawy na słodko, czy deseru, powinien zainteresować się NUTLOVE CAFFE LATTE. Docenią go wszyscy wielbiciele kawy, miłośnicy słodyczy, a także każdy, kto dba o sylwetkę i zdrowie. Słodycz i konsystencję, które zapewniają maltitol oraz olej shea, wzbogacają tu ciasteczka obfitujące w kakao, a także ekstrakt z kawy. Jakub Wiącek
Czego potrzebujemy: Na ciasto: 170 g czerwonej fasoli z puszki - dobrze wypłukanej z zalewy 70 g banana 1 jajko 15 g kakao 30 g białka - izolat białka serwatkowego o smaku czekolady 3 g proszku do pieczenia Na masę serową: 70 g białego sera 100 g jogurtu naturalnego 170 g serka wiejskiego - tylko granulki 30 g białka - WPC smak biała czekolada - [...]
[...] Na karmel: 100 g daktyli 25 g masła orzechowego 15 g izolatu biała serwatkowego o smaku słony karmel szczypta soli 30 g orzeszków ziemnych Polewa: 70 g czekolady min 74% kakao 10 g oleju 30 g kremu nutwhey - bez niego też się uda, ale jak dodacie to smak jest petarda. Jak zrobić? Olej kokosowy razem z masłem orzechowym rozpuścić w kąpieli [...]
[...] łyżkę do owsianki, posmarować nim omleta, wymieszać z jogurtem i owocami, zrobić kanapki z wafli ryżowych albo naleśniki z dodatkiem masła, bananów i odrobiny gorzkiego kakao. Możliwości jest wiele. Warto jednak uważać na kalorie. No, chyba że szukasz produktów o dużej kaloryczności, bo chcesz przybrać na masie. W innym przypadku lepiej się [...]
Prawie 30% kobiet oraz 16% mężczyzn w wieku od 18 do 59 lat traci zainteresowanie tym, co się dzieje w ich sypialni. Wpływa na to wiele różnych czynników, które są związane ze współczesnym trybem życia – ciągła gonitwa, stres, słaba jakość jedzenia, niewielka aktywność fizyczna. Warto jeszcze wspomnieć o roślinie zwanej buzdygankiem (tribulus [...]
Rozwój technologii żywności z pewnością jest sprzymierzeńcem każdej osoby liczącej kalorie w swojej codziennej diecie. Dzięki tym postępom można bez zbędnego podnoszenia kaloryczności jadłospisów delektować się między innymi słodkimi sosami, które urozmaicą nawet najprostszą owsiankę czy przesuszonego omleta. Podsumowanie Fitking Delicious Sauce [...]
Żelazo pełni istotną funkcję, jeśli chodzi o transport tlenu, jest składnikiem krwinek czerwonych, nośnika hemoglobiny. Ponieważ żelazo funkcjonuje z reguły w obiegu zamkniętym, jego niedobory są rzadko spotykane, niemniej zaburzenie jego wchłaniania (lub nadmierne usuwanie z ustroju np. przez krwawienie miesiączkowe lub ukryte krwawienia z układu [...]
[...] farmakologicznie substancją na świecie. Występuje w napojach (kawa, herbata, napoje bezalkoholowe, np. „energetyczne”, napojach typu cola), w produktach zawierających kakao lub czekoladę. Alkaloid ten jest spotykany w suplementach diety („spalaczach tłuszczu”, środkach przedtreningowych). Jakby tego było mało, kofeina jest dodawana nawet [...]
Resweratrol to naturalny polifenol spotykany w większych ilościach w orzeszkach ziemnych, skórkach winogron i czerwonym winie. Wspomniane związki polifenolowe, w tym flawonoidy, mogą zmniejszać agregację płytek krwi (działać przeciwzakrzepowo). Resweratrol wchodzi w skład rozmaitych suplementów, które mają za zadanie utrzymać organizm w [...]
[...] cynk, a także witaminy z grupy B. Składniki te znajdziesz w produktach, takich jak: mięso, jaja, podroby, produkty pełnoziarniste, warzywa strączkowe, orzechy i pestki, kakao, ostrygi. W przypadku niedoborów warto dodatkowo wspomóc się odpowiednimi preparatami witaminowymi. Pamiętaj również o odpowiednim nawodnieniu organizmu. Co warto [...]
Zielone warzywa liściaste to jedne z najbogatszych w składniki odżywcze pokarmów, które można włączyć do swojej diety. Na szczycie opublikowanej w 2014 roku listy najbardziej gęstych odżywczo pokarmów znalazły się rukiew wodna, kapusta pekińska, burak liściowy, botwinka oraz szpinak. Podsumowanie Jest wiele powodów, by jeść zielone warzywa [...]
[...] z grupy B m.in. kasze, produkty pełnoziarniste, orzechy, otręby i wiele innych. Istotny jest również magnez, a znajdziesz go w kaszy gryczanej i innych produktach zbożowych, kakao, żółtych serach, orzechach itp. Jakie produkty wpływają negatywnie na sen? Kofeina Kofeina jest stymulatorem. Dodaje energii, pobudza... Nie potrzebujesz tego przed [...]
Przeciwutleniacze pomagają chronić organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Jak wyobrazić sobie działanie wolnych rodników? Obierz jabłko i zostaw je na stole. Po kilkunastu minutach jabłko zacznie brązowieć - wynika to z uszkodzeń spowodowanych przez wolne rodniki. Spożywanie produktów bogatych w antyoksydanty jest pożądane przez [...]
Kreatyna i kofeina należą do najchętniej stosowanych środków ergogenicznych na świecie. Nie stało się tak przypadkiem, gdyż należą jednocześnie do najskuteczniejszych. Antonio i Ciccone badali wpływ czasu podawania monohydratu kreatyny na wyniki siłowe oraz skład ciała. Dziewiętnastu rekreacyjnych kulturystów zostało losowo przydzielonych do [...]
Nie ulega wątpliwości, że niedobory magnezu w diecie osoby dorosłej, jak i nastolatków, wiążą się z przykrymi konsekwencjami dla całego organizmu. Jego udział w diecie jest ważny, ze względu na szereg czynności, jakie pełni. Zazwyczaj początkowe fazy niedoboru magnezu powiązane są z występowaniem drżenia mięśni, głównie np. powiek, co jest dla nas [...]
Kofeina jest prawdopodobnie najczęściej przyjmowaną, aktywną farmakologicznie substancją na świecie. Alkaloid jest spotykany w kawie, herbacie, kakao, napojach energetycznych i słodzonych (np. cola) oraz suplementach diety („spalaczach tłuszczu”, środkach przedtreningowych). Ogółem, na chwilę obecną ocenia się, iż kofeina występuje w [...]
Lizyna jest niezbędnym składnikiem pokarmowym z grupy aminokwasów. Natomiast niezbędny składnik pokarmowy to taki, bez którego organizm nie jest w stanie się obyć, ale ponieważ samodzielnie go nie wytwarza, musi polegać na jego źródłach pokarmowych. Tak więc lizynę, podobnie jak inne niezbędne składniki pokarmowe, przykładowo witaminy, musimy [...]
[...] jednak określone, mocno zakorzenione przyzwyczajenia i może być je bardzo trudno zmienić. Przykładowo do takich zabójczych nawyków można zaliczyć słodzenie kawy, herbaty, kakao i innych napojów oraz wzbogacanie wszystkich potraw gęstą warstwą oleju, śmietany, masła, margaryny, sosu itd. Niezmiernie popularne jest też jedzenie mięsa pokrytego [...]
Wydawać by się mogło, że jelita i kości mają ze sobą niewiele wspólnego. Rozwój badań naukowych nad funkcją naszych jelit jest obecnie na tyle zaawansowany, że dysponujemy wieloma danymi na temat niezwykłych właściwości układu pokarmowego. Dane te potwierdzają, że około 70% naszej odporności uwarunkowane jest od kondycji jelit. Można z powodzeniem [...]
[...] składniki, którym przypisuje się potencjalne cenne właściwości prozdrowotne, takie jak ekstrakt z aceroli, piperyna, likopen, sproszkowany korzeń maca, czy naturalne kakao bogate w antyoksydanty. Bez dodatku cukru! Co więcej, HUMMY SHAKE jest słodzony naturalnymi słodzikami, takimi jak erytrytol i glikozydy stewiolowe, które nie podnoszą [...]