Składniki: 30g mąki ryżowej 1 całe jajko 2 białka jaj 100g malin 20g migdałów 10g odżywki białkowej 100g jogurtu naturalnego 0% Sposób przygotowania: Mąkę ryżową wymieszać z jajkiem, białkami oraz odżywką białkową. Gotową masę wylać na rozgrzaną patelnię i smażyć do momentu aż naleśnik się zarumieni. Na gotowego naleśnika wykładamy jogurt [...]
[...] w wersji z serem Gouda lub bez niego. Składniki na dwie osoby: 500g karkówki wieprzowej 100g marchewki 100g papryki czerwonej 100g selera 100g pieczarek 50g cebuli 30g koncentratu pomidorowego opcjonalnie 50g sera gouda Sposób przygotowania: Mięso zmielić. Warzywa drobno poszatkować. Na rozgrzaną patelnię teflonową wyłożyć mięso i [...]
[...] i piec gofry jeszcze przez ok. 3 minuty. Wyjąć upieczone gofry i w ten sam sposób upiec kolejne gofry z pozostałego ciasta. Jako dodatki idealnie nadadzą się świeże owoce jagodowe, banan, jak również lody z mrożonych owoców i odżywki białkowej. Wartości odżywcze dla całości - bez dodatków: Białko: 30g Tłuszcz: 7,5g Węglowodany: 60g 435kcal
[...] z pomarańczy świeżo wyciśnięty sok z 1/4 cytryny skórka z 1/4 pomarańczy odrobina skórki z cytryny 100 ml zblenderowanych truskawek FitKing Delicious Sauce Strawberry 30g masła 4-5 truskawek do posypania na górę Przygotowanie: Wszystkie składniki na naleśniki wymieszaj i smaż na suchej patelni. Cytrynę i pomarańcze porządnie umyj i sparz [...]
Czego potrzebujemy: 120g daktyli 80g mąki kokosowej 30g kakao 90g Sugar Free Pudding Jak wykonać: Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem - zostawiamy na około pół godziny. Po tym czasie odlewamy wodę z daktyli do szklanki, a daktyle blendujemy. Dodajemy mąkę kokosową i kakao. Wszystko dobrze mieszamy - ja zagniatam ręką. Jeśli masa będzie za sucha - [...]
[...] na ostatnie 10 minut pieczenia zdjąć folię aluminiową. Wartości odżywcze: Całość - 880 kcal Białko 120 g Tłuszcze 37 g Węglowodany 13 g Jedna porcja - 220 kcal Białko 30g Tłuszcze 9.3g Węglowodany 3,2g Oczywiście możecie zrobić bez boczku - też wyjdą! Ja skomponowałam roladkę z komosą ryżową i cukinią. 50 g komosy ryżowej ugotowałam [...]
[...] której wykorzystuje się węglowodany w okresie okołotreningowym. Ilość węglowodanów uzależniona jest od indywidualnych predyspozycji, a zazwyczaj wynosi około 60g, przy czym 30g umieszczamy w porze przedtreningowej, a kolejne 30 g po wysiłku. Dietę tego typu zazwyczaj stosują kulturyści, aby okres okołotreningowy wspomóc działaniem węglowodanów. [...]
Okres po wysiłku fizycznym jest dla organizmu stanem, kiedy następuje wzmożona aktywność metaboliczna, nazywana „oknem anabolicznym”. Jest to czas, w którym to następuje nieco silniejsza odpowiedź hormonalna, wspomagająca kompensowanie składników energetycznych, na potrzeby budulcowe naszego ciała. Oznacza to, że po treningu funkcje anaboliczne [...]
Kolacja jedzona najpóźniej o godz. 18:00 urosła niemalże do niepodważalnego faktu i zasady niezbędnej podczas redukcji tkanki tłuszczowej. Czy rzeczywiście prawdą jest, że jedzenie przed snem wpłynie na zyskanie dodatkowych kilogramów? Przykładowa kolacja sałatka z tuńczykiem i ryżem basmati chleb żytni razowy z mozzarellą duszone warzywa z [...]
[...] zbędnym zabiegiem, chyba że w okresie 2-3h po treningu nie zjemy nic. Dodatkowa porcja w tym okresie pozwoli nam zabezpieczyć organizm. Dawka na porcje powinna wynosić około 20-30g czystych aminokwasów, by otrzymać jak najwięcej korzyści ze suplementacji. Na podstawie: https://www.ironmanmagazine.com/9-reasons-to-take-branched-chain-amino-acids/
Budowanie masy mięśniowej nie posiada uniwersalnej receptury. Nie ma złotego środka, który można wykorzystać u wszystkich osób i który to spowoduje, że każdy będzie budował dobrej jakości mięśnie, minimalizując odkładanie się tłuszczu. Oznacza to, że jedna strategia żywieniowa, która danego osobnika prowadzi na szczyt formy, dla drugiego może [...]
Składniki: 150g polędwiczek z kurczaka 100g marchewki 50g fasolki szparagowej żółtej 30g brokuła 30g kalafiora 2 łyżki sosu chili słodko-pikantnego lub innego Sposób przygotowania: Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Mięso oczyścić i wymieszać z sosem. Wszystko włożyć do rękawa do pieczenia i zawiązać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni [...]