warzywa : kalafior, brokuły, szpinak, papryka, cebula, ogórek - normalnie :) prawie zawsze do każdego posiłku Mogę jeść, indyk, mięso wieprzowe, karkówkę, schab, więc z tym kombinuje, ryby to głównie pstrąg nie mogę nabiału :) mam diete hypoalergiczna, bez mleczną
z warzyw to jem pomidory,rzodkiewki,kapustę,brokuły,szpinak,paprykę,fasolę,kukurydzę,pieczarki,cebula,ogórki, no i tam cała reszta z pół kilo miesa dziennie z 10 jajek z węglowodanów sypkich przed ugotowaniem to z 600 gr kasze,płatki,etc no i tłuszcze oczywiście i tak dziennie. jeszcze suszone śliwki,morele i figi
szpinak zawiera szczawiany. Jesli go jesz, warto dodac np. jajko. Poza tym jedzenie codziennie tego samego nie jest dobrym wyborem. urozmaicaj diete w rozne warzywa, jest sezon- warto korzystać
Oczywiście wiem :-) ale po prostu lubię szpinak i często go zjadam. Jajko zawsze dodaję więc nie ma przeciwwskazań? Super dzięki. Jakie warzywa byś polecała?
[...] w 10%, takze warto wziac pod uwage aby ich niedobor uzupelniac z pozywienia - Najbogatsze źródła (zawartość magnezu w 1 kg produktu) kakao gorzkie 16% – 4,2 g kasza gryczana – 2,2 g fasola biała – 1,7 g czekolada gorzka – 1,7 g orzechy laskowe – 1,4 g płatki owsiane – 1,3 g ciecierzyca – 1,2 g groch – 1,2 g szpinak – 0,5 g makrela, dorsz – 0,3 g
www.google.pl Opis i funkcje: W 1929 Dam zauważył podskórne i śródskórne wybroczyny krwawe u kurcząt na sztucznej diecie. W pięć lat później badacz ten wraz z Schouheyderem doszedł do wniosku, że wywołane objawy u kurcząt są chorobą na skutek niedoboru czynnika nazwanego witaminą K potrzebnego do utrzymania normalnego poziomu protrombiny. W 1939 [...]
[...] z wegli to ryz basmati , ryz brazowy, makaron brazowy, ziemniak, platki owsiane , jezeli o dobre warzywa chodzi ktore sa wazne w diecie to roznego typu fasole, brokuly, szpinak, pomidory , ogorki itepe itede , poczytaj więcej w dziale odzywianie , pamietaj że diieta nie składa się jedynie z tych dużej ilosci kcal bo kcal musza pochodzic z [...]