[...] postaci hemowej (mioglobina, hemoglobina). Jego przyswajalność z pokarmów wynosi około 20%. W produktach spożywczych pochodzenia roślinnego (fasola, brokuły, groch, szpinak, orzechy, fasola, melasa, suszone brzoskwinie, owsianka) żelazo jest w postaci trudno przyswajalnej, niehemowej i jego przyswajanie dochodzi do 5%." Zmieniony [...]
[...] cale ufc w rok %) Wystarczy robic naloty w najciezszym okresie przygotowan do walki i tyle. Albertt: ja wiem, ze naturalne predyspozycje, ze ryz, ze ciezki trening, szpinak, bla bla bla %) ale tu sa milionowe stawki, a nie film z panem mijagi. Oraz od kiedy to rozmiar bica jest wyznacznikiem wielkosci dawek? Tym bardziej w sw. A czy [...]
I zapewne jadlas duzo za duzo tłuszczu. Bo wiesz spalasz mięśnie, najprawdopodobniej to jest problem przy kłopotach z tarczyca. No widzisz bo problem tez lezy w tym co jemy, ludzie czesto łapia sie za LC bez zrozumienia jej ideai, nie ma LC na twarożkach po prostu to zaprzeczenie diety dla człowieka. Idea LC wywodzi sie z nurtu mówiącego, ze [...]
[...] węglowodanów: ciemny ryż, owsianka, makaron. Na porcję jakieś 50-60g. Owoce daj też, zwłaszcza rano i po treningu - zdrowe tłuszcze, omega-3/oliwa z oliwek - polewaj nią posiłki - warzywa, przede wszystkim zielone (brokuły, szpinak, ogórek). Te warzywa są MEGA WAŻNE. Najlepiej do każdego posiłku. to tak z grubsza, chodzi tylko o główne zasady
[...] - np. filet z kurczaka, zawsze są podobnych rozmiarów i ważą okoł0 150 gram, do tego pewna ilość warzyw - szczególnie polecam zieleninę różnego typu - sałaty, kapusty, szpinak, cebulę, brokuły, brukselka - roślin strączkowych już nieco mniej. Dodatkowo owoce i np. pomidor, marchewka - ale w większości niech będzie to zielony kolor. [...]
[...] dla nich miejsce. Wazrywa: tez jak pislaem roznego rodzaju surowki/salatki, nadaja sie etz warzywa mrozone. tu mamy np: pomidory,marchew,papryke,ogorki,kalafior,brokuly,szpinak,kapuste itp..:) WIec jak pislas ze starasz sie spozywac 1400-1600kalori to znacznie przesadzilemz postem wyzej nie biorac tego na powaznie ze sie predzej staralas [...]
warzywa jakie mozesz spokojnie spozywac to: - sałata, - brokuły, - szparagi, - szpinak, - fasola, - kalafior, - brukselka, - seler, - ogórek, - papryka, - cebula, - czosnek, - pomidory, - cukinia. a zielone to zielone, duzej filozofii nie ma Zmieniony przez - PHaSeR w dniu 2009-05-14 16:03:59
[...] liściastych warzyw to do tej sałatki daje sałate lodową/masłową w zależności od tego na co mam ochote i w sumie mogę dodawać do porannego szejka jakis jarmuż, albo szpinak do któregoś z dań z mięsem. Czy wtedy bedzie lepiej? Oraz mam pytanie nt. węglowodanów czy ryże takie jak basmati, jaśminowy można bez problemu wrzucać do jadłospisu [...]
jak to mówię: Asterix miał magiczny napój, Popeye miał szpinak, a Gumisie sok z jagód ludziom nie dogodzisz - chcą freaków ważących po 150 kg, ale bez wystających brzuchów, albo nie ładnej, symetrycznej sylwetki - mają physique, ale tam nóg nie ćwiczą wyczyszczenie sportów (zwłaszcza sylwetkowych) z dopingu jest niemożliwe - taka jest prawda [...]
Dokładanie na redukcji tylko szpinak i pasta jajeczna Zmieniony przez - james28 w dniu 2011-07-16 18:18:23 Zmieniony przez - james28 w dniu 2011-07-16 18:27:49
Wegetariański omlet ze szpinakiem Składniki: 2 jajka Garść mrożonego szpinaku 20g sera camembert Przyprawy: pieprz cayenne, zioła prowansalskie Wykonanie: Szpinak rozmrazamy (u mnie był juz pokrojony) dodajemy pokrojony w mala kostkę ser i mieszamy. Rozgrzewamy patelnie, mozna użyć PAM'u, oleju kokosowego, oliwy. Jajka mieszamy z przyprawami i [...]
[...] w innej formie niż kanapka) sałata, pomidor, ogórek(w kanapce) 410 kcal B: 28 g W: 41 g T: 14 g III: 14:00 – 15:00 (w zależności od szkoły) 100 g dorsza tran/oliwa z oliwek szpinak 70 kcal B: 16,5 g W: T: 0 IV: 18:30 – 19:00( przed treningiem) 100 g piersi z kurczaka 100 g makaronu 477 kcal B: 33 g W: 73 g T: 4 g TRENING: 19:30(20:00) -21:00 V: [...]
[...] 50g ww + 5g t ziemniaki,filet,oliwa 3. 50g b + 70g ww + 5g t bialka,jaj,zoltko,wpc,maka pelneziarno,banan TRENING na treningu 45g carbo 4. 50g b + 70g ww (pół na pół proste i złożone) wafle ryzowe,mleko proteinowe 0%,wpc,truskawki 5. 50g b + 50g ww + 5g t filet,oliwa,makaron 6. 50g b + 30g t filet, szpinak w sosie smietanowo serowym :)