ja tez mialem zawsze problem z maslem na redukcji wiec przeszedlem tylko na oliwe, zeby nie stalo w szafce i zebym nie podjadal, maslo orzechowe-tluszcz=wiele kalorii, wiec nie wiem co ty tam masz...
spoko ale głowie się czy to jest dobra alternatywa. Wygodnym by było zjesc takie masło nie rezygnując z orzechów, oleju lnianego, żółtek jaj czy tłustych ryb
Mam pytanie matematycznie. Nie wiem czy w do brym dziale ale moze ktoś ogarniety pomoże. Robie własne masło orzechowe. Moje pytanie brzmi: ile tłuszczu, węglowodanów oraz kcal jest w 100gr ???? Daje soga i wielkie dzieki jak ktos to policzy lub przynajmniej wytłumaczy :) 850gr orzechów - (zawartość w 100gr węgle: 17gr tłuszcz: 50 640kcal) 85 [...]
[...] jako środek spożywczy, a także do użytku zewnętrznego. Ze względu na swoją stałą postać olej nadaje się do smarowania pieczywa, można także z powodzeniem zastąpić nim masło w pieczeniu. Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się, nie jełczeje, a dzięki swoim właściwościom smakowym oraz aromacie nadaje potrawom orientalny [...]
[...] -pierś z kurczaka 150 g. -trzy małe kromki białego chleba z masłem ( posmarowałem delikatnie dla smaku, poza tym nie piłem dziś tłuszczu z pestek winogron, ale wiem że masło to nie to samo co np. olej lniany ) -warzywa Dziś i wczoraj małe odstępstwa od diety ( np. nie jadłem 5 lecz tylko 4 posiłki ), mam nadzieję że to nie wpłynie żle na [...]
[...] bo wydaje mi się mało, na pewno tłuszcze do podbicia, wywalić galaretkowe rzeczy (sam możesz zrobić z herbaty i żelatyny ) wafle - ogranicz, nie bazuj na tym, masło orzechowe wywalić to sam cukie i olej palmowy (zblendować orzechy można samemu - nerkowce migadły od wyboru do koloru) za dużo bialka w prochu za mało konkretnego [...]
[...] później coś co ma normalna konsystencje i mogą być problemy z trawieniem. I jakoś cięzko mi uwierzyć, ze te szejki były naprawdę pełnowartościowe...Zwłaszcza, że dla wielu np masło z arachidów uchodzi za zdrowe i po co np inne orzechy dawać? A arachidy to zwykłe strączki etc. Widzę podejście autora i wiedzę, wiec wolę dopytać jak to wyglądało.
Oczywiscie lepsze zawsze będa surowe orzechy bo masło to jednak produkt po różnych obrobkach ,jednak śmiało mozesz uwzględnić w diecie jeśli lubisz , osobiscie polecam to masło w wersji crunch https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_Dziki_Orzech-opis38736.html
[...] polecam podstawowe źródła białka pochodzenia zwierzęcego: https://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html Masło z orzechów ziemnych może być elementem diety, ale z rozsądkiem. Lepszym rozwiązaniem będzie masło z migdałów lub nerkowców: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Cashew_Cream_Crunch-opis39238.html