Po Twojej wypowiedzi pojawiły się wątpliwości związane z moją dietą tłuszczową. Myślisz, że powinienem napisać do dietetyka z Po treningu .pl że coś nie tego z tą dietą (dietę układał Tadeusz Sowiński). Daleki jestem od podwazania fachowosci Tadzia - napisalbym na Twoim miejscu z prosba o wyjasnienie mechanizmu - Tadeusz zawsze wie co robi i nie [...]
1. ZAPOTRZEBOWANIE KALORYCZNE - obliczamy Interesuje nas Total Calories; teraz nasz bilans kaloryczny wyszedł na zero. W tym momencie pojawiają się pytania: dlaczego mam problem z masą? dlaczego moja waga stoi w miejscu? uż mówię, bo żeby tyć, bilans kaloryczny musi być na plus, dlatego do wartości total calories musimy dodać od 500-1000 , po [...]
Może i masz rację z zawartością białka w mleku ale z tego co mi mówił dietetyk to po kazeinie (białko mleka) to raczej rogi rosną... Z nieprzetworzonego mleka nie ma większego pożytku...
moim zdaniem to te wszystkie badania i art można do śmietnika wyrzucić. przecież już dawno zostało powiedziane że szkodliwy nie jest dany środek tylko ilość. to tak jak z alkoholem. 50gr pomaga a 500gr truje. ja sam piję mleko od jakiś 10lat w ilości od 1 do 2 litrów dziennie . jest to przecież dobre źródło białka. nie piję jednak litra na raz [...]
Napisze tez cos od siebie, wszystko moze zaszkodzic ja swoje bialko w diecie biore glownie z mleka, jego przetworow, jajek i ryb. Pije duze ilosci mleka od dziecinstwa i problemow nigdy nie mialem. teraz 2 litry na dzien to standard niekiedy nawet wiecej. Uwazam ze to kwestia organizmu pozatym mleka sie nigdy nie wypre bo do 18 roku zycia mialem [...]
racja ale w 500 g chudego twarogu mamy ok. 15 g tych prostych cukrow a pol kilo twarogu to ogromna ilosc i nikt raczej tyle nie jada ale nawet jesli to te 15 g prostego cukru przy takiej ilosci bialka- czyni twarog dobrym jego zrodlem oraz przy deficycie kcal, jesli to redukcja nic nam nie zrobi zlego ta ilosc laktozy Zmieniony przez - wylliam w [...]
w to juz nie wnikam tylko laktozy bronie na CKD nawet te 30-50 g ww dzienie nam nie zaszkodzi a 10 z 300 g twarogu... ktory dostarczy jednoczesnie ok. 65 g bialka...
100 gram twarogu - ok 4 g. węglowodanów. Jak ktoś zje nawet trzy kostki twarogu dziennie po 200 gram to daje raptem ok 25 g. węglowodanów. O czym wy, chłopcy, pi..........cie? Jedyny powód dla którego mozna unikać twarogu to że zatrzymuje wodę ale to nie ze względu na węglowodany. A co do indeksu GI... 4 gramy węgli na 20 gram białka to [...]
Zapoznałem sie właśnie z http://www.sfd.pl/Indeks_insulinowy-t121992.html i coś mi tam nie pasuje. Drugą bolączką jest problem z bogatymi w proteiny i tluszcze produktami(np. mieso) - gdyz z powodu praktycznego braku weglowodanow lub ich niewielkich ilosci maja IG teoretycznie rowny 0 (zero)... Dlatego stworzono indeks insulinowy - jest to [...]
Tu jest trochę wyjaśnione: http://www.mendosa.com/insulin_index.htm Nawet jeżeli nie znasz języka, to tabelka jest najważniejsza. Jest tam pokazane jak dany produkt wpływa na glukozę i insulinę we krwi, ale wartości nie są dla 50g węglowodanów, bo w przypadku np. mięsa nie miałoby to sensu, ale dla 1000kJ, czyli ok 240kcal. Punktem odniesienia [...]
Odpowiedź insulinowa nie zależy też tylko od profilu aminokwasowego i ilości aminokwasów insulinogennych, ale również od frakcji białka, kwasów organicznych i Bóg wie czego jeszcze. Dla przykładu, pomimo dosyć wysokiego IS jogurtu (choć mniejszego niż mleko), jego dodanie do posiłku wysokowęglowodanowego obniża poposiłkową glikemię i insulinemię, [...]
dawno nie masz dużej podaży białka, nie spotkałam sie z "przebiałczeniem" owszem niektore przy wyższej czyli ok 150g ilości bialka nie chudną i tyle, ale puchnąć @-) Chcesz to sprawdz, obetnij 20g tylko ww musisz podnieść o tyle i pierw zrób 3 dni tylko na jabłkach, powinny to być słodkie łagodne jabłka i jesz przez trzy dni tylko je dowolna ilośc [...]
Dieta: 1500kcal 90B/60T/140W 14 dzień cyklu. Protokół estrogenowy - ostatni dzień dziś wypada. Od jutra - insulinowy plus zmiana w rozkładzie BTW na 90B/80T/90W Do picia: woda, mniszek, zielona herbata, pokrzywa, kawa. Apteka: wit.C 2g, rutyna 500mg, omega3, wapno 100%, ZMA na noc, siemię lniane, Castagnus. Czuję że nadciąga wielka woda. Tu mam [...]
Cookie: Rozpuszczalność: 10/10 - szybko, bez żadnych grudek Smak 10/10 jak shake jakiś z maca czy czegokolwiek innego, słodkie ale nie za słodkie W ustach zostaje zaj**isty posmak Rozpuszczono: 300ml wody/50g białka oraz 300ml mleka/50g białka Gęstość: rzadkie, gładko wchodzi Porównanie: piłem Ostrovit, Sciteca, UNS Econo i to białko pozostawia [...]
1) Testowany smak- Truskawka 2) Próbkę rozpuszczono w wodzie 30g białka 3) Ocena smaku 1-10 plus komentarz 5/10, czuć chemia 4) Ocena rozpuszczalności- 1-10 plus komentarz 10/10 bardzo dobra wszystko sie rozpuszcza jak należy 5) Gęstość- słaba, lubie gęste białko, to jest rzadkie 6) Porównanie do produktów rynkowych i ogólna opinia. smak [...]
zaleglosci w wypiskach zwiazane z nawalem pracy i szkoleniem od czwartku do soboty wlacznie, bardzo wesolo bylo, uczono mnie jak wytrenowac pracownikow w zakresie podnoszenia pudelek, czyli tzw. Manual Handling, gdyby kazdy wiedzial jak wykonywac prawidlowo Martwy Ciag, to takie szkolenia nie bylyby potrzebne [...]
tu sa przedstawione tylko pojedyncze formy staki maja przewage - nie wszystkie - ale wiekszosc stakow (dobrych firm ma) czy to poprzez dodanie kilku form kreatyny czy tez poprzez dodanie najczesciej prostych wegli czy tez dorzucenie kilka gram bialka czy tez eaa,bcaa,czy samej leucyny poprzez dodanie substancji usprawniajacych wydzielanie insuliny [...]
idealne są białka gotowanych na twardo jaj na kolację gotuje takie a potem ładnie obierasz sobie i żółteczko w smietniku laduje jedno jajko to srednio 5g białka tzn jedno białko no i oczywiscie nie ma w tym takich głupstw jak weglowodany czy tłuszcze
http://liczniki.org/gif2/an-ETAP I - ADAPTACJA - PODSUMOWANIE-ff9966ffffffxxxxxx35003-1-1-1002-red001.gif Nadszedł czas na krótkie podsumowanie pierwszego etapu, jaki sobie założyłem, a więc adaptacji do diety PALEO. Jego celem było zapoznanie się z dietą, zmiana nawyków żywieniowych, nabranie wprawy w komponowaniu posiłków i w ogóle mentalne [...]