"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"
...
Napisał(a)
czyli ja nie mam w ogole szans na dobry poziom BF, kiedy twarog to moje glowne zrodlo bialka??
...
Napisał(a)
Można w ostatnim posiłku pić sobie mleko z masłem orzechowym i mieć bardzo niski % tkanki tłuszczowej
Przyznam, że trochę byłem zdziwiony tym jak 'ostrożnie' podchodzi się do produktów nabiałowych przy badaniach nad VLCKD...
Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-05-19 23:24:52
Przyznam, że trochę byłem zdziwiony tym jak 'ostrożnie' podchodzi się do produktów nabiałowych przy badaniach nad VLCKD...
Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-05-19 23:24:52
...
Napisał(a)
hmm..
a przy okazji
niedawno chyba wlasnie Ty dyskutowales z kims nt. insuliny
i tego, czy mamy sie jej bac, czy nie na dietach VLC
bo co nam zrobi sama insa, jesli ww nie ma??
jak sie skonczyla debata?? jakies wnioski??
a przy okazji
niedawno chyba wlasnie Ty dyskutowales z kims nt. insuliny
i tego, czy mamy sie jej bac, czy nie na dietach VLC
bo co nam zrobi sama insa, jesli ww nie ma??
jak sie skonczyla debata?? jakies wnioski??
"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"
...
Napisał(a)
Ja nie mam problemów z trawieniem mleka, zawsze dużo piłem go (do litra dziennie), ostatnio miałem przerwe i jak od około 2 tygodni znów pije tyle co wcześniej to jedyne co zauważyłem że bardzo dużo syfów mi wyskoczyło...
Ogólnie co do tematu mleka to z jednej strony mówią że dobre a z drugiej że nie... poprostu lepiej to sprawdzić na sobie
Ogólnie co do tematu mleka to z jednej strony mówią że dobre a z drugiej że nie... poprostu lepiej to sprawdzić na sobie
...
Napisał(a)
Wcześniejsza debata skończyła się na argumentach, które mnie nie przekonały. Dlatego skierowałem pytanie do osoby, która zajmuje się tym na codzień. Odpowiedz jest na poprzedniej stronie. Może jeszcze spróbuję w nawiązaniu do tego tematu zapytać bardziej konkretnie: czy insulina jest grożna bez węglowodanów.
...
Napisał(a)
to jak sie dowiesz, daj znac
bo to w sumie kluczowe pytanie
jesli nie jest, nic nam nie zawadzi na VLC, nie?? a pozytywnych rzeczy moznaby sie spodziewac??
bo to w sumie kluczowe pytanie
jesli nie jest, nic nam nie zawadzi na VLC, nie?? a pozytywnych rzeczy moznaby sie spodziewac??
"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"
...
Napisał(a)
100 gram twarogu - ok 4 g. węglowodanów. Jak ktoś zje nawet trzy kostki twarogu dziennie po 200 gram to daje raptem ok 25 g. węglowodanów. O czym wy, chłopcy, pi..........cie? Jedyny powód dla którego mozna unikać twarogu to że zatrzymuje wodę ale to nie ze względu na węglowodany. A co do indeksu GI... 4 gramy węgli na 20 gram białka to rzeczywiście niezły indeks wychodzi. Ellis, kto prowadzi te "badania"?
Lepiej być durniem niż ćwierćinteligentem.
...
Napisał(a)
Odróżniasz indeks glikemiczny od insulinowego?
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
Zapoznałem sie właśnie z https://www.sfd.pl/Indeks_insulinowy-t121992.html i coś mi tam nie pasuje.
Drugą bolączką jest problem z bogatymi w proteiny i tluszcze produktami(np. mieso) - gdyz z powodu praktycznego braku weglowodanow lub ich niewielkich ilosci maja IG teoretycznie rowny 0 (zero)...
Dlatego stworzono indeks insulinowy - jest to dokladniejszy sposob na okreslenie efektow jakie dany produkt wywrze na nasz organizm jezeli chcemy osiągnąc jak najlepsze efekty z diety redukcyjnej lub przybierać na masie z jak najmniejszymi 'efektami ubocznymi' w postaci zbędnego tłuszczu.
Według artykułu powyżej: Brązowy ryż IG 104 IS 62 Czyli rozumiem że po zjedzeniu na czczo sameych 50 g brązowego ryżu podwyższy poziom glukozy we krwii o 104 procent (nie bardzo w to wierzę) a co oznacza 62? Bo nie jest to wyjaśnione. Dla porównania: Wołowina IG 21 IS 51. Ryby IG 28 IS 59. Ser żółty IG 55 IS 45
Na myśl przychodzi tylko jeden wniosek. Czym więcej białka i mniej tłuszczu tym wiekszy IS. Więc co za róznica czy ser biały czy cokolwiek innego. Odżywka białkowa też by miała duży IS.
Drugą bolączką jest problem z bogatymi w proteiny i tluszcze produktami(np. mieso) - gdyz z powodu praktycznego braku weglowodanow lub ich niewielkich ilosci maja IG teoretycznie rowny 0 (zero)...
Dlatego stworzono indeks insulinowy - jest to dokladniejszy sposob na okreslenie efektow jakie dany produkt wywrze na nasz organizm jezeli chcemy osiągnąc jak najlepsze efekty z diety redukcyjnej lub przybierać na masie z jak najmniejszymi 'efektami ubocznymi' w postaci zbędnego tłuszczu.
Według artykułu powyżej: Brązowy ryż IG 104 IS 62 Czyli rozumiem że po zjedzeniu na czczo sameych 50 g brązowego ryżu podwyższy poziom glukozy we krwii o 104 procent (nie bardzo w to wierzę) a co oznacza 62? Bo nie jest to wyjaśnione. Dla porównania: Wołowina IG 21 IS 51. Ryby IG 28 IS 59. Ser żółty IG 55 IS 45
Na myśl przychodzi tylko jeden wniosek. Czym więcej białka i mniej tłuszczu tym wiekszy IS. Więc co za róznica czy ser biały czy cokolwiek innego. Odżywka białkowa też by miała duży IS.
Lepiej być durniem niż ćwierćinteligentem.
Poprzedni temat
Pozniejszy posilek
Następny temat
Jaka dieta - jestem kompletnie zielony
Polecane artykuły