SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

BIAŁKA

  • EXTENSOR - nowe białka serwatki

    Post
    Odżywki i suplementy

    mam podstawowe pytanko, tylko sie nie brechtajcie: 1. Czym rozni sie izolat bialka od kocentratu bialka i co oznacza BV140, czy BV160? 2. co to znaczy WPI 95D, badz WPC 80V? dzieki z gory za przystepna odpowiedz no pain, no gain

    Odpowiedzi: 368 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-10-31 12:20:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • EXTENSOR - nowe białka serwatki

    Post
    Odżywki i suplementy

    Bigger zmuszasz mnie do odpowiedzi choc nie mam na to czasu bo spadam dzisiaj na koncer do Vegas. Po pierwsze stary, to na razie tylko piszesz ile wiesz na temat serwatki i wszystkiego co sie z nie waze. Nic konkretnego nie napisales. No moze po za jednym, ze amerykanie robia serwatke z produktow zawierajacych 80% bialka. Ciekawe jakie to [...]

    Odpowiedzi: 368 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-10-31 18:57:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • EXTENSOR - nowe białka serwatki

    Post
    Odżywki i suplementy

    Wczoraj dostalem zamowione WPI95, oczywiscie wyprobowalem i mam kilka uwag/pytan (ew. porownania odnosza sie do bialka TREC'a, ktore znam): wg opinii innych uzytk. SFD bialko mialo 'elektryzowac'/'podksakiwac'. W moim przypadku nic takiego sie nie dzieje, proszek jest /moim zdaniem/ zawilgocony - nie jest sypki, jesczze w worku zlepia sie /ale [...]

    Odpowiedzi: 368 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-11-14 14:55:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • EXTENSOR - nowe białka serwatki

    Post
    Odżywki i suplementy

    Współczynnik BV nie dokońca oznacza ilość przyswajalnego białka w szczególności jeżeli chodzi o białka serwatki bardziej oznacza on to czy białko jest wolniej czy też szybciej przyswajane przez organizm.

    Odpowiedzi: 368 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-11-14 20:37:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • EXTENSOR - nowe białka serwatki

    Post
    Odżywki i suplementy

    Wartość biologiczna białka jest to procentowa ilość azotu zatrzymanego w organizmie w stosunku do ilości azotu strawionego i wchłoniętego. Początkowo wyrażano BV w procentach, ale poprzez doskonalenie i łączenie metod a w szczególności poprzez odkrycie, że istnieją białka o proporcjach aminokwasów dających wynik powyżej 100 odstąpiono od wyrażania [...]

    Odpowiedzi: 368 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-11-18 15:41:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • EXTENSOR - nowe białka serwatki

    Post
    Odżywki i suplementy

    Witam. nie jestem pewien czy po takim okresie przestoju ktoś tu zajrzy...bigger na przykład... udało mi się przeczytać wszystkie wypowiedzi w tym wątku(a nie było łatwo)i mam pytanko... skoro laktoza nie jest mile widziana przy białku to rozpuszczanie izolatu z mlekiem to chyba nie najlepszy pomysł?czy też może jest w nim tak mało laktozy że nie [...]

    Odpowiedzi: 368 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-07-24 02:32:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • EXTENSOR - nowe białka serwatki

    Post
    Odżywki i suplementy

    Lacma- jestem zainteresowany kupnem waszego bialka serwatkowego- czy moglbys podac dokladny skladtego 95%( to znaczy ze ma 95% bialka) i jakie efekty może to mi dac- to moje pierwsze bialko- i czy cena wysylki jest wysoka? Z gory dzieki mentos

    Odpowiedzi: 368 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-08-03 15:24:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Od dziś to moja spowiedź

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    No chwila mąk i tortur. Teraz proszę albo piać z zachwytu albo ganić ;). Węglowodany: 103g. Białka: 67g. Tłuszcze: 36g Razem: 1007kcal (wiem, prawie ideał ) Śniadanie:40g.ww; 13g. białka; 7g. tłuszczy Śniadanie2: 20g. ww; 13g. białka; 7g. tłuszczy Obiad: 30g. ww; 13g. białka; 8g. tłuszczu Podwieczorek: 5-10g. ww; 13g. białka 7g. tłuszczy Kolacja: [...]

    Odpowiedzi: 270 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-08-05 19:25:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mariusz Raczycki - Jesień 2020

    Post
    Przygotowanie do zawodów

    Siła nawet w tym tygodniu na plusik Dzis barki to wznosy latały 30kg lekko;-) Waga niestety do góry%-) takie czary mary%-) Jedzenie całkiem ok Choć jutro ucinka i moze będzie już trudniej Od jutra tak to będzie Dt plecy/nogi 1. 120g owsiane 120g mrozone owoce, 2 cale jajka 270g białka jaj 20g wpi 2. 60g izolat 3. 250g chuda ryba 150g ryz 4. [...]

    Odpowiedzi: 3527 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-02-15 15:09:28 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • PIĄTEK - DZIEŃ 5 Witam, za porAdą Giszmana Wprowadzam MaŁe zmiany, w 1 posiłku dodam do odżywki białkowej i płatków owsianych białka z jajek. Białko Serwatkowe uzupełni szybko Aminokwasy w organizmie a Białko z Jajek trochę dłużej będzie w organizmie. Co do wagi w PONIEDZIAŁEK 14.06.2010 WAŻYŁEM RANO NA CZCZO 89,1 kg DZIŚ W PIĄTEK 18.06.2010 [...]

    Odpowiedzi: 1230 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-19 00:24:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mogles tak napisac od razu, nie zauwazylem ze masz wyliczane bialka z kasz/platkow itp i warzyw i wszystkiego widzialem w posilku gdzie bylo 200g kury prawie 60g bialka wiec dlatego spytalem sie ile masz zwierzecego samego ja nie wliczam roslinnego, Ty robisz inaczej z 330g bialka z calego dnia wyszlo ponad 260g samego zwierzecego i o to mi [...]

    Odpowiedzi: 1230 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-21 15:04:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • IMO białko roslinne powinno się wliczać do bilansu kalorycznego bez dwóch zdań. Jesli chodzi o wartosc - nalezy tak komponowac posilki by, uzupełniał się aminogram poszczegolnych niepełnowartosciwych białek - i wliczać. Np białka zbozowe to białka niepełnowartosciowe, ale dodając do nich roslin strączkowych (nie mówiąc jużo mięsie, jajach, czy [...]

    Odpowiedzi: 1230 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-21 20:32:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • spoko, ale dajcie przepisy Szukam po necie to są białka jajek + Mąka żytnia A ja bym chciał taka PAPKE ZROBIĆ NA 3 POSIŁKI Płatki Owsiane IsoLate - Izolat Białka lub Koncentrat też Vitamin Shop Białka Jajek trochę zółtek Słonecznik lub Nerkowce hmmmmmm BCAA Coś jeszcze można by dodać, Wszystko oczywiście do Miksera , hmm a Mleko trzeba ? Kurde [...]

    Odpowiedzi: 1230 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-23 13:01:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zrobiłem 3 Omelety i tak : 1 Omlet - Porażka , wszystko rozlane kuchenka zalana ogólnie HULK w kuchni. i w nim było 2 zółtka , w kolejnych 2 omletach było po 1 zółtku. Spotkałem, się z Opinią o Orzechach Nerkowca - że garść takich orzechów działa bardzo ANTYdepresyjnie jak Prosac, chciałbym się dowiedzieć czy jest to prawda, bo szukałem na necie, [...]

    Odpowiedzi: 1230 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-24 15:59:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nitro przesadzasz ciut - takie moje zdanie. Znaczy że co? że w czasie cieplenej obróbki białko wyparowuje???? Czy nie martisz się tak samo o pierś kurczaka, którą grillujesz? Procesy denaturacji białka w wyniku cieplenj obróbki dotyczą każdego rodzaju białka. To może zaczniemy jeść surowe mięso i jaja? to będzie gwarant nieskażonej struktury [...]

    Odpowiedzi: 1230 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-27 13:12:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • KONKURS MIKOŁAJKOWY

    Post
    Odżywki i suplementy

    1.Izolat białek serwatkowych WPI, Izolaty, pozyskiwane w procesie wymiany jonowej, nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów 2.Gainer [...]

    Odpowiedzi: 3272 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-12-22 19:44:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • KONKURS MIKOŁAJKOWY

    Post
    Odżywki i suplementy

    1.Izolat białek serwatkowych WPI, Izolaty, pozyskiwane w procesie wymiany jonowej, nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów 2.Gainer [...]

    Odpowiedzi: 3272 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-12-22 20:24:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • KONKURS MIKOŁAJKOWY

    Post
    Odżywki i suplementy

    1.Izolat białek serwatkowych WPI, Izolaty, pozyskiwane w procesie wymiany jonowej, nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów 2.Gainer [...]

    Odpowiedzi: 3272 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-12-22 20:47:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • KONKURS MIKOŁAJKOWY

    Post
    Odżywki i suplementy

    1.Izolat białek serwatkowych WPI, Izolaty, pozyskiwane w procesie wymiany jonowej, nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów. 2.Gainer [...]

    Odpowiedzi: 3272 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-12-22 20:51:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • KONKURS MIKOŁAJKOWY

    Post
    Odżywki i suplementy

    1. Izolat serwatki wykorzystywany do produkcji odżywek Olimp'a to najwyższej jakości opatentowany ISO.Chill(tm). Pozyskiwany jest metodą podwójnej filtracji w niskich temperaturach co sprawia, że jest bardzo wysoko biodostępny. 2. Gainer MCT 21% białka Kreanabol 25% białka Super Whey Gainer 4000 30% białka Top Mass 43% białka Profi Whey Mass [...]

    Odpowiedzi: 3272 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-12-22 21:09:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)