[...] moczu, a najlepiej posiew, są bardzo liczne kryształy. Z racji niskiego kwasu foliowego dobrze byłoby dobadać żelazo, ferrytrynę. I wprowadzić warzywa bogate w foliany np. szpinak, bóg, brukselka, brokuły, ale przede wszystkim 2-3 razy w tygodniu wprowadziłabym wątróbkę z kurczaka. Do tego konwersja nie jest zła. Warto dobadać też kortyzol i [...]
[...] masło klarowane w odpowiednich ilościach. Nie wiem co Ci ludzie mają z tymi mieszankami mrożonymi, przecież poza nimi masz do wyboru pełną gamę kolorowych warzyw (świeżych) a jak mrożone to też można wybierać pojedyncze jak np: szpinak ( urozmaicać menu ). Dlaczego nie spożywasz owoców? w diecie mało wapnia, wit.C, omega-3, DHA i EPA), potasu.
[...] T-Burner o godz 6:30 Na noc 4 tabsy T-steron OPIS: Miska na oko - z powodu posiłk po treningu. Byłem na mieście no i nie zdążyłem nic sensownego przygotować - stąd na wagę szpinak, kurak i karkówka. Trochę więcej węgli niż powinno być, kcal w ryzach. Trening zawodowo ;-). Ostatnia seria siadów już na 120kg weszła (tylko 3 razy). Mój rekord to [...]
Tak masz racje z warzywami, szpinak, zielona fasolka szparagowa, ogórek będzie ok? Nie muszę ucinać nic mogę po prostu dodać trochę tłuszczy przecież 100-200kcal nie zaważy na całej redukcji. Mógłbyś mi polecić jakie źródło będzie najlepsze? No i do jakiej podaży byś proponował zwiększyć. Ogółem to diety nisko ww.. spowalniają niby metabolizm, a [...]
[...] których nadmiar wydalany z organizmu często zostaje "zatrzymany" w nerkach pod postacią uciążliwych złogów. Należy więc z diety wykluczyć takie warzywa jak: szpinak, rabarbar, buraki i botwina. Przy istnieniu podatności na rozwój kamicy nerkowej, dieta obfitująca w białko, szczególnie pochodzenia zwierzęcego, moze zainicjować [...]
Dzieki o szpinaku , burakach wiem. Pozatym mieszkam w irlandii gdzie ja tu szpinak skombinuje (a jesli sie nawet uda to bedzie kosztowal z 2 euro 0.5 kg).
[...] (nabiał, mięso) z zasadowymi (warzywa i owoce bogate w kwas jabłkowy, winowy, cytrynowy). Dlatego jak najczęściej sięgajmy po alkalizujące (odkwaszające), zdrowe i smaczne: szpinak, buraki, cukinię, marchew, pomidory, brokuły, a także kiwi, arbuzy, maliny. A przy okazji: nie kierujmy się kwaśnym smakiem, bo to może okazać się złudne – na [...]
[...] to może mi podpowiesz coś o alergii - co byś wprowadził jako pierwsze u niemowlaka w diecie dynię czy ziemniaka? bo jeden z pediatrów polecił mi jako pierwszy wprowadzić szpinak? i co sądzisz o oleju z wiesiołka jako produkcie polecanym dla alergików.. pewnie niemowlaki to nie Twoja działka sory za spam (cała ja) Richard jak dla mnie to w [...]
[...] musimy pamiętać, że w 100g znajduje się 60g i więcej tłuszczu co znacznie podniesie kaloryczność naszych posiłków. Do warzyw, które mają więcej białka możemy też zaliczyć szpinak, ziemniaki, brokuły czy kukurydza, jednak są to już wartości ledwo kilku gram białka na 100g produktu. Zawsze możesz uzupełnić dietę odżywkami białkowymi np. WHEY [...]
[...] się z tendencją do słabego wchłaniania żelaza... Co do płatków, to rzeczywiście należy ograniczyć, na prawdę zmniejszają wchłanianie żelaza, gdy ktoś jest na to podatny. Radziła bym ograniczyć do 1 porcji w tygodniu i nie z mlekiem (wapń też zmniejsza wchłanianie. Polecam natomiast jajka, czerwone mięso, ryby, czerwone buraczki, marchew, szpinak.
Jest dobrze Właśnie żurawinę też ostatnio podjadam, suszoną. Fajna sprawa. Ja bym jeszcze dodał, że zielone warzywa należy wcinać często, typu brokuły/szpinak. Ale żeby się nie znudziło to zmieniać, ew sałatki sobie robić
Szczawiany wapnia to kryształy które powstają w nerkach na skutek zwiększonego spożycia kwasu szczawiowego który znajduje się w takich roślinkach jak szczaw, rabarbar czy szpinak. Przyjmowanie odpowiednich ilości magnezu w dziennej diecie zapobiega tworzeniu się takich kryształów a tak się ciekawie składa że doskonałym źródłem magnezu są właśnie [...]
zastąp warzywami, brokuły, kalafior, szpinak, ryż możesz zastapić kaszą cous cous, ale tylko smak sie zmieni, bo ilości wegli są podobne. Nie rezygnuj całkiem z ryżu czy z kaszy, jedz je ale najlepiej osobno, a napewno nie łącz ich z tłuszczami...!!! Byłem na diecie low carb i spadłem 6 kg w 2tyg, a nie było z czego... wegi max do 100g dziennie. [...]
[...] produkty można zaliczyć tylko do średnich źródeł. Są to: pestki, orzechy, awokado, soczewica, ryż brązowy, jarmuż, mąka pełnoziarnista, komosa ryżowa, fasola biała, czy szpinak. Przedawkowanie witaminy B6 i magnezu jest praktycznie niemożliwe. W sytuacji takiej jedyny objaw to możliwość wystąpienia rozwolnienia. Z kolei skutki niedoboru są [...]
[...] niedobór prowadzi do tzw. kurzej ślepoty, powoduje rogowacenie nabłonka, zmniejsza odporność. Głowne źródła: wątroba, masło, warzywa zielone i zółte,, w których znajduje się w postaci karotenu-prowitaminyA:marchew, szpinak, pomidory. Ser, tran rybny, żółtko. Pozdrawiam! A jak nic nie pomoże z w/w udaj się do dermatologa. W końcu to specjalista