[...] tempem najbardziej emeryckim z możliwych poskakałam. No, ale to była porażka, nogi mi się plątały etc, nie miałam siły już. #-P Miska nieliczona czysta: 1. Owsiane, 3jajka, masło, whey, małe jabłko, pół banana, orzech brazylijski 2. Obiad by mama: ziemniaki puree, sarnina, kapusta 3. Ryż, 3 jajka, smalec, pomidory, gouda +drożdże, magnez, tran, [...]
[...] - twaróg (przeważnie jest w lodówce) ok - chleb ciemny ok - ser żółty tu raczej jako dodatek nie źródło białka - musli (przeważnie jest) ok - dżemy jako dodatek mały - masło (chociaż raczej niezalecane?) zalecane pod warunkiem że jest prawdziwe a nie z dodatkiem tł roślinnych - wędlina, kiełbasa (podobnie jak z masłem?) raczej bym wywalił [...]
dzięki za szybką reakcję :) tak, czytałam, wiem. Ta kanapka dzisiaj mi taka wyjątkowo wpadła. No dobra, więc masło orzechowe też do kitu :) Ok, więc zaraz poszukam alternatyw do pracy. Ruda_29 - czytałam Twoje wątki i jestem pod mega wrażeniem :) ed: że cycki kurze sklepowe złe, też wiem. Staram się kupować u sprzedawców niekomercyjnych, na [...]
[...] - 1kg kwaskowych jabłek - 100g cukru - 1x łyżeczkę cynamonu W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i cukier waniliowy. Następnie dodaj jajka i masło i zagnieć ciasto. Odstaw w chłodne miejsce. Teraz do garnka zetrzyj jabłka - na grubej tarce. Możesz je również pokroić w kostkę. Wtedy Twój jabłecznik będzie miał [...]
[...] przygasa- skóra jest lekko zaczerwieniona, nadal się mocno przetłuszcza. Dużą role odgrywają maści podczas mojej kuracji dalacinT i metronidazol, wczoraj na noc nałożyłem masło kakaowe żeby trochę skórę nawilżyć. Usta lekko się wysuszają, skóra jakby delikatnie się łuszczyła. Kiedy Izotek zwalczył łojotok u was? Kiedy skóra zaczęła się [...]
Ja np do szpinaku dodaję masło właśnie, gałkę muszkatołową i wbijam jajka :-) smaczne i a'la beszamel smakuje dzięki tej gałce. pyszny sos do mięsa mielonego powstaje jak wmieszasz łyżkę serka mascarpone do podsmażonego mięsa z tandoori masala. sos do białej ryby to łyżka śmietany, pieprz cytrynowy, czosnek i kapary. sos warzywny - gotujesz [...]
Dzięki dziewczyny :-) chanula nierafinowany z pierwszego tłoczenia na zimno będzie miał zapach kokosa; rafinowany będzie neutralny w zapachu i smaku. Coś jak masło - do chleba czy jajecznicy, mięs różnistych idealny. Ten kokosowo pachnący będzie fajny do krewetek, da im taki azjatycki posmak ;-) Zresztą mi on pasuje do wszystkiego, ale ja lubię [...]
Dzięki dziewczyny :-) chanula nierafinowany z pierwszego tłoczenia na zimno będzie miał zapach kokosa; rafinowany będzie neutralny w zapachu i smaku. Coś jak masło - do chleba czy jajecznicy, mięs różnistych idealny. oki :-)czyli można i na gorąco? bardzo lubie smak kokosa, więc ten smak byłby dla mnie świetny
Z polskich producentów masło klarowane ma Mlekovita, najtaniej chyba w Biedronce, z tego co kiedyś porównywałam. http://alma24.pl/pr_images/5900512300054.jpg Plus oczywiście w necie do dostania różne obce ghi, ghee, tyle, że drożej.
[...] innego. Mimo, że kupowalam w małej piekarni i bardzo się nad tym skupiałam żeby był możliwie najlepszej jakości, to jak już mam porównanie, to zastanawiam się dlaczego tamten był taki góvvniany. No nikomu już nie można ufać... I tak mam wrażenie, że do sklepu to ja już tylko po masło i ser chodzę. Czas zrobić krowie poslanie na balkonie %-)
Teeija oliwę z oliwek stosuj na zimno - do surówek. Do obróbki termicznej smalec, olej kokosowy, masło klarowane. Jakbyś piekła gęś czy kaczkę, to zlej sobie cały tłuszcz, który się wytopi i używaj potem do pieczenia i smażenia.
Ojej, kiedyś kupiłam takie śledziowe tuszki i właśnie buch na masło klarowane. Smak miały bombowy, ale było dużo zabawy z wyciąganiem tych szkielecików (bo nie dało się ich zjeść jak szprotek)%-) A i śmierdziało potem po całym domu... śledziem;-)
W biedronce były:-) Ja je moczyłam z pół godziny w soku z cytryny, ale to nie jest konieczne chyba. I samo masło + na koniec sól. Były takie smaczne, że jakoś mi ta cebula nie pasowała:-)
[...] trochę wariacja na temat. nie dawałam odżywki białkowej, bo została mi tylko w smaku, który mi nie idzie. bonusowo dorzuciłam orzechy i kakao. zamiast oleju kokosowego było masło. diabeł tkwi w szczegółach - myślę, że było za mało dodatków, brak odżywki i średnio dojrzałe banany. tak czy siak - sukces. bo czego bym wcześniej nie piekła, to była [...]