A dlaczego nie w lodówce? Co ma lodówka do dostępu powietrza, bo światło oczywiście ogranicza. W lodówce oliwa zgęstnieje Ci i będziesz nią mógł używać jako masło. Po warunkiem, że wydobędziesz ją z butelki %-)
Jakie sa najlepsze / najzdrowsze / najpełniejsze źródla tłuszczy ? Zaøóæmy æe nie znosze oliwy z oliwek, co zmaiast niej ? Maslo, orzechy, co jeszcze ?
Jakie sa najlepsze / najzdrowsze / najpełniejsze źródla tłuszczy ? Zaøóæmy æe nie znosze oliwy z oliwek, co zmaiast niej ? Maslo, orzechy, co jeszcze ? np.migdały, ryby, olej rzepakowy tłoczony na zimno, olej lniany,
Poza tym, nie wyobrażam sobie smażyć jajecznicy na oliwie z oliwek. U mnie w tym wypadku - tylko i wyłącznie masło klarowane. Co do boczku - może się pojawić, jak najbardziej. Ser - w pewnych ilościach, o ile to będzie ser, również. Jednak warto różnicować jadłospis, a nie jeść dzień, w dzień tego samego.
Poza tym, nie wyobrażam sobie smażyć jajecznicy na oliwie z oliwek. U mnie w tym wypadku - tylko i wyłącznie masło klarowane. Co do boczku - może się pojawić, jak najbardziej. Ser - w pewnych ilościach, o ile to będzie ser, również. Jednak warto różnicować jadłospis, a nie jeść dzień, w dzień tego samego. ZGADZA SIĘ,znudziły mu się jaja gotowane [...]
[...] tłuszczy ogolnie, czym to jest podyktowane? co do zrodeł tł. to np. oliwa z oliwek ex.ver. olej rzepakowy tloczony na zimno, ole lniany, orzechy włoskie, laskowe, migdały, masło prawdziwe, poza tym jaja, wliczaj tez z mies,ryb, prod.mlecznych itp. Zmieniony przez - wincol w dniu 2013-03-25 16:43:26 Zmieniony przez - wincol w dniu 2013-03-25 [...]
[...] tłuszczy ogolnie, czym to jest podyktowane? co do zrodeł tł. to np. oliwa z oliwek ex.ver. olej rzepakowy tloczony na zimno, ole lniany, orzechy włoskie, laskowe, migdały, masło prawdziwe, poza tym zołtka jaj, wliczaj tez z mies,ryb itp. Zmieniony przez - wincol w dniu 2013-03-25 16:43:26 podyktowane jest to programem do obliczania [...]
Niestety, a z tego co pamiętam na, praktycznie brak o3, przypada ~35g omega6/100g oleju z arachidowych. Czyli stosunek 35:1 (przyjmijmy 1, bo może gdzieś się zaplątała, jakaś śladowa ilość%-) ). Mowa tu oczywiście o produkcie nieprzetworzonym. Maslo orzechowe to już wybitny produkt śmieciowy, chyba, że zrobi sie je na własną rękę z orzechów - [...]
jednonienasycone/wielonienasycone/nienasycone czyli najlepiej; orzechy włoskie/oliwa z oliwek/olej lniany/olej z avocado/z pestek winogron/smalec/dobrej jakości masło/ tymi wiórkami kokosowymi to nie wiem czy coś zwojujesz:->