jaki ty jestes fajny... teraz udowodnisz wszystkim tym ktorzy nie maja kasy na inne bialka niz ostrowia ze jedza gowno... no postawa godna podziwu... a gorsze bialka np sojowe, provit 65 olimpu etc...
Funky Koval zapomniałem Ci w końcu odpowiedzieć... Tak jak pisałem smak, enzymy to są tylko ekskluzywne dodatki mają zarówno swoje zalety ale wady również.. Białko można przyswoic bez enzymów, produkuje je człowiek a te dodawane do białka tylko eliminują takie efekty jak wzdęcia itp.. które nie wystepuja u wszystkich tylko tych bardziej [...]
funky madrala a patrzyles na aminogram???????????????? to ja ci powiem ze bialka takie jak np vitalmaxa maja gorszy aminogram niz ostrowia!!! wiedziales ze cos takiego wogole istnieje??? swietnie to opis bimbam w innym poscie: "mozesz kupic punto za 30tys albo punto z alu felgami za 70tys" jak jestes zaje.anie nadziany to sobie kupuj alu [...]
a tak na zakonczenie smaku, piany, enzymow, witamin mamy nieporownywac - wasze sugestie z tego postu do pelnego aminogramu potrzebne jest kazdy rodzaj bialka: sojowe, jaj, serwatka, jak pisze szoho i qazar wiec tego aspektu tez nieporownujemy więc co nam pozostaje ilosc bialka i smieci (tluszczy i laktozy) i w tej kwestii ostrowia jest [...]
ale przeciez to jest smiesznie oczywiscie najprawdopodobniej ostrowia ma do wyboru zrobic wpc z iloscia ww6 i tluszczu 8(wlasnie funky zapomnialem ci powiedziec ze sie pomysliles bo ilosc ww nie jest 8 TYLKO 6!!! o i masz tych swoich straszliwych laktozowych gramow 2 mniej patrz!!!) albo z iloscia ww 4 i tl 4 i bedzie drozsze o 5 zlotych i co??? i [...]
oj apokalispa niestety mnie zawiodles:/ no dobra to zrobmy przelicznik ile kosztuje gram bialka wszystkich popularnych bialek na rynki KTO CHETNY(sogow duzo poleci)????? natomiast ja moge juz napisac podsumowanie: ostrowia wymiata, rolmlecz chu..y , a bialka firmowe jedne drogie drugie jeszcze drozsze....kto sie nie zgadza z takim [...]
Fajnie sobie tak siasc po uczelni i poczytac tego posta bo sie mozna usmiac z tych calych klotni Zastanawia mnie tylko czemu ktokolwiek pisze ze sklad jest watpliwy czy cos w tym rodzaju bo producent jest nieznany Wieksza watpliwosc mialbym co do skladu normalnych odzywek (tak jak w badaniu paru bialek to wyszlo ze nie mialy one takiej ilosci [...]
tak, na stronie producenta pisze 6gr wegli ale na tej samej stronie mozna pobrac specyfikacje wedlug ktorej jest tak jak napisalem min 8% i niemysle ze niemoga byc spelnione jednoczesnie wszystkie te warunki, tzn ze jest to wartosc %w suchej masie(co by zreszta oznaczalo ze bialka tez jest tam mniej) , oraz ze jest tylko 6gr wegli gdyz to by [...]
Jeszcz słówko do tych, którzy sugerowali, że ja udzielam sie w tej dyskusji, bo Ostrowia to konkurencja dla Olimpa... Jak napisałem wcześniej - chodzi mi tylko o pradę i o to, aby na czarne nie mówić białe. Jaką konkurencją dla Olimpa jest wpc Ostrowii?... Takie tematy pojawiają się co jakiś czas. Panowie - wy tylko patrzycie na rzeczywistość [...]
No i jak juz pisze to zapodam cytat z bezplatnej gazetki ktora kumpel na silce mi podrzucil. Art jest o proteinkach serwatkowych. Nie pisze autora bo go nie ma z nazwiska ale mysle ze co niektore osoby z forum mialy w dloniach te gazetke. "...Tym co jest czesto krytykowane w serwatce ultrafiltrowanej jest to, ze ma wyzsza zawartosc tluszczu. [...]
Piszesz, że nigdy nie ograniczałaś drastycznie kalorii... no bo właściwie to z czego miałabyś ograniczać? Masz głodową miskę, jesz tyle, co malutka dziewczynka, a jesteś dorosłą kobietą. Tłuszczu co najmniej 4x za mało, białka też tyle, co kot napłakał. Można przy ograniczeniach finansowych jeść mięso/ryby, wystarczy mądrze wszystko [...]
Po pierwsze za duzo wszystkiego. Przy klatce robisz trening albo hantlami płasko + skos + rozpiętki albo sztanga płasko + skos + rozpiętki. Nie mozęsz stosować na treningu jednego i drugiego. A pro po barków - za dużo ćwiczeń na boczny akton, zostaw 2 ćwiczenia na boczny i ćwicz też przedni akton. Martwy ciąg stosuje się przy treningu pleców a nie [...]
Trening jest do dupy, bo nie robisz ćwiczeń przy redukcji najważniejszych. Robisz zestaw plażowy jak małolaci. Plan treningu redukcyjnego powinien opierać się na ćwiczeniach złożonych z wolnymi ciężarami. Przysiady ze sztangą, martwy ciąg, dipsy, podciąganie na drążku, wiosłowanie sztangą, wyciskanie żołnierskie - to ćwiczenia podstawowe, które [...]
dieta jest : * 2 gramy białka / na 1kg masy ciała * 4,7 grama węglowodanów / na 1kg masy ciała * 0,75 grama tłuszczu / na 1kg masy ciała * 2-3l wody, owoce i warzywa 7.00 - Śniadanie * 100g płatków owsianych górskich * 300ml mleka 0,5% * 50g twarogu chudego * 10g oliwy z oliwek 87,8g WW, 16g B, 19,2g T 10.00 - Śniadanie II * 80g ryżu brązowego * [...]
W przypadku białka możesz ... 1. uwzględnić tylko białko pochodzenia zwierzęcego - w przypadku ostrego masowania całkiem ciekawy pomysł, dla większości - z moich obserwacji - najsłuszniejsza metoda 2. uwzględniasz białko pochodzenia zwierzęcego oraz bierzesz połowę sumy białka roślinnego - wersja optymalna jak dla mnie, lubię ją, nie narzekam [...]
W formie słodyczy możesz o ile będziesz się mieścił w makro i kaloriach. Makro trzymaj 50% węgli, 30 białka, 20% tłuszczu. Co wychodzi na twoje zapotrzebowanie powiedzmy 1800 jak już nie chcesz tak wpierdzielać : 220 węgli, 132 białka, 40 tłuszczu. Po 2-3 tygodniach możesz sobie zmienic na 40/40/20 W/B/T. Ja sam stosuję CKD + IF z relacji z [...]
nadmierna ilosc bialka , zwlaszcza pochodzacego nie z naturalnego pozywienia moze wywolac niestrawniosc. bialko takie jesli nie bedzie zawieralo witamin, mineralow i innych zwiazkow niezbedznych do jego wchlaniania i zagospodarowania , jedynie obciazy ustroj amoniakiem jak tez moze byc przyczyna wypryskow skornych i zmian alergicznych na skorze. [...]
Makroskładniki są podawane przed obróbką termiczną. Załóżmy 100g piersi z kurczaka ma 20g białka, 1g fatu i 0 węgli, po upieczeniu odchodzi z niej np 20gram wody, ale 20gramów białka wciąż pozostaje.
Makroskładniki są podawane przed obróbką termiczną. Załóżmy 100g piersi z kurczaka ma 20g białka, 1g fatu i 0 węgli, po upieczeniu odchodzi z niej np 20gram wody, ale 20gramów białka wciąż pozostaje. Czyli wtedy po upieczenie jak nie mam podzielonych porcji a piekę całą część kurczaka to jak ważyła przed upieczeniem 400g a wody zeszło np 200g to [...]