[...] i w dość wysokiej temperaturze. Chociaż jeśli jest to marynata z dodatkiem ziół i przypraw, to antyoksydanty w nich zawarte częściowo na pewno niwelują szkodliwe zmiany zachodzące w oleju pod wpływem temperatury. Lepszy jednak byłby typowy tłuszcz odporny na wysokie temperatury i dłuższą obróbkę, jak olej kokosowy, smalec, masło klarowane.
[...] ja zmieniłem miesce na udzie troche bliżej miednicy i pod lekkim skosem wbijałem, no i do tego dałęm dłuższą igłę i po tej dłuższej igiełce shoty były piękne, wchodzi jak w masło i potem nie na******la. Zawsze na wieczór smarowałem mascia rozgrzewajaca a rano spirytem i te bolące miejsca jakos jak by poznikały. Zmieniony przez - V3R_K w dniu [...]
[...] nawet kawałka nie da rady, tyłek boli jak bym nóż wbijał, bark też nawet kawałka nie wbije. Zauważyłem, że mięśnie są napięte. Nie są takie luźne jak igła wchodziła jak w masło. Dodam, że wczoraj na treningu było dosyć mocne utwardzanie ud bez ochraniaczy - low kick za low kick tylko w uda. Teraz pytanie, deka leży w strzykawce z igła w [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] wadze i tak dużej aktywności fiz. niewiele masy przybrać możesz ;P Zmiany w diecie proponowane przeze mnie: śniadanie: jogurt smakowy zmień na naturalny+owoce margaryna na masło/oliwę 2 śniadanie: jogurt pitny i margaryna out, zastąp masłem/oliwą, a zamiast jogurtu owoce 2h przed treningiem: muszą być węgle złożone+dobre białko, może być ryż i [...]
Bez prażenia ta masa może być nieco płynna niż jak "nutella" lub inne masło orzechowe. Ale OK spróbuję. Mam tylko oliwe chyba to może być? Przy okazji dodam też białko, potem se ocenię :)
No cóż jest inaczej niż założyłem. Po zmieleniu wyszło raczej jak proszek niż masło ;( Dodałem troche kakao (bo lubię) i oleju lnianego. Jest troche tłuste ale żadnym radzie kremowej konsystencji. Możliwe że to przez orzechy które są dobrze wysuszone i mają mało wody (tłuszczu) w środku. Długość mielenia i tak nie ma znaczenia bo wychodzi tak [...]
carbo/węglowodany = masło maślane. A ja napiszę ci weź się za miche Bez tego ani rusz. Po pierwsze to nie jeść wszystko co popadnie tylko z odpowiednio wyliczoną dietą. A suple nie dla ciebie.
[...] i też tłuste ryby http://www.sfd.pl/Ryby__po_kt%C3%B3re_warto_si%C4%99ga%C4%87_-t1132561.html. Brakuje mi też owoców i różnorodności tłuszczy. Dodaj awokado jak lubisz, olej kokosowy, masło klarowane, orzechy, jaja podroby też są dobre (mają i białko i tłuszcz)
margaryna zawiera tłuszcze trans które jak wiemy nie są korzystne a jak nie wiemy to wyszukiwarka a poważnie to nie możesz traktowac takich rzeczy jak masło czy margaryna jako źródło tłuszczy!!! głównymi źródłami powinny być np.. oliwa z oliwek, siemie lniane, orzechy itp.. ogólnie nie powinno sie spożywac tłuszczy zwierzęcych...
Masło, ewentualnie troche margaryny typu "miękka" mogą być używane tylko jako dodatek, nie powinny stanowic glownego zrodla tluszczu. Tłuszcz jaki powinienes sobie dostarczac powinien pochodzic z żółtek (w umiarkowanych ilosciach), z mięsa, ryb. Braki kaloryczne najlepiej uzupełniać oliwą z oliwek, olejem lnianym.
[...] czy wieprzowinę, duszone, z warzywami coś ala gulasz i juz masz sos do ryżu/ kaszy. Passata pomidorowa doprawiona ziołami - to tez sos - można sobie spaghetti zrobić. Więcej inspiracji znajdziesz w dziale kuchnia. WW możesz też owocami podbić. Tłuszczy masz w ogóle mało i z kiepskich zródeł, dorzuc te tłuste mięsa, jajka, ryby, awokado, masło.