Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 4.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 194342

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 861 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 17405
Tak też myślałem no nic i tak z treningu nóg nie zrezygnuje;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 57 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1772
Dzięki rion za odpowiedź, na razie będę normalnie masował, zobaczę co z tego wyjdzie. Do tego robię brzuch na każdym treningu (split 4 dni).
Chociaż cholernie nie lubię robi brzucha. Dla mnie to jakaś tragednia, ale to dlatego że nigdy go nie cwiczyłem porządnie.

Pyt nr 2.
Mam problem z wyciskaniem. Po treningu w ogóle nie czuję klaty. Efekty niby są, ale zastawia mnie co robię źle. Czytałem na forum artykuł "porusz swoją klatę" - ale nadal nie wiem co jest źle.
Z rozpiętkami schodziłem łokciami za nisko i barki bardziej pracowały, teraz jest już ok, tylko ta klata...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 24
UP
Chyba 3 po 3 serie . A teraz moje pyt .
Jakich cwiczen nie robic zebym normlanie rusł mam 15 lat rocznikiem i
chce zaczac se cwiczyc tak ogolnie , nie jakos koksowac ;D .
http://www.menshealth.pl/...tlami-3313.html
Najlepoiej ktorych cwiczen z tego linku nie robic zebym rosł .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
pigini

ja bym tutaj typował błędną technikę , zwróć uwagę czy opodczas wycisku na ławce barki przesuwają się do przodu , jeśli tak to duży błąd . Połóż się na ławce przyjmij pozycję techniczną czyli głowa , góra pleców , pośladki na ławie , łopatki ściągnięte co spowoduje cofnięcie barków do tyłu i w takiej pozycji masz wytrwać cały ruch , jak w trakcie ćwiczenia czujesz że łopatki się rozjeżdzają , to wracasz bo jak złamiesz pozycję techniczną łopatki się rozjadą , barki pójdą w przód i połowa napięcie z mięśni piersiowych idzie się paść.

Fajny patent na klatke jak wyciskasz i gryf jest już na górze spróbuj zbliżyć dłonie do siebie , tzn trzymasz gryf mocno o stabilnie dłonie po nim się nie przesuwają ale próbujesz , tak jak byś chciał zgnieść gryf do środka , zobaczysz jakie to wywoła napięcie dodatkowe w mięśniach pierwsiowych

pozycja techniczna to podstawa pamiętaj o tym

brzuch ćwicz 2-3 razy w tygodniu

Zmieniony przez - rion10 w dniu 2011-01-22 09:03:50
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 57 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1772
Dzięki, w poniedziałek klatka będzie więc spróbuję wg Twoich podpowiedzi.
Soga zostawiam

Jeszcze jedno pytanie:
Ile waży sztanga? Mam na myśli - zabrzmi kolokwialnie- ta duża, olimpijska?

Zmieniony przez - pigini w dniu 2011-01-22 09:49:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1332 Wiek 39 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8007
Witam! Nie mam gdzie napisać więc poprosze tutaj: Może któryś z modów wejść na

https://www.sfd.pl/Plan_a_redukcje:__Hubert_jesteś_znowu_niezbędny_:_-t689024.html

i pomóc? Na huberta sie chyba nie doczekam, a chciał bym juz w ten weekend miec plan poprawiony. Dzięki wielkie!

Każdy dzień jest walką
-BLOG
http://www.sfd.pl/Darrak_Moja_Walka:_-t653614.html

Jeśli moja rada była pomocna możesz odwdzięczyć sie sogiem

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 342 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2929
Ja obecnie mam ten sam problem co pigini. Gdy zaczynałem przygodę z siłownią miałem większą pompe w klatce przy wyciskaniu sztangi niż teraz a wtedy zbytnio nie przejmowałem się techniką. Teraz gdy łopatki maksymalnie ściągam do tyłu to właśnie ta pompa jest mniejsza (kiedyś miałem wadę postawy: odstające łopatki) dlatego olałem sztangę (jak i wyciskam hantelki, niby mniejszy ciężar niż na sztandze ale większy zakres ruchu i w ogóle lepiej się męcze przy hantlach

Co robisz w walentynki?
Biceps i klate

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 122 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1159
Witam ponownie!

Nie mogę znaleźć dobrego tutoriala jak robić "żurawia" i RDL.
Jak patrze na RDL to nie widzę różnicy odnośnie do klasycznego MC.

Śmierć, K**as i Zniszczenie.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
Pedro

bo generalnie nie dla każdego wyciskanie na ławce poziomej jest najbardziej optymalne , spróbuj pompek na poręczach , wyciskanie na skosie dodatnim/ujemnym
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Tutaj masz spoko filmik z żurawiem

a rdl różni się głównie tym że zachodzi w nim prosty ruch w biodrach , przód tył to słabsza ciężarowo odmiana Mc ale jej głównym zadaniem jest atak na tył uda, pośladki, dół grzbietu
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

FBW dla początkującego:

Następny temat

Pytanie, proszę o pomoc.

Spalanie
Polecane artykuły