Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
wazzup1988
odpowiedź jest dość prosta NIE, przysiad to król ćwiczeń złożony ruch, w którym pracuje całe ciało więc krzesełko możesz stosować jako uzupełnienie treningu nóg ale nie jego bazę
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
K2WRY
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Rozpoznawanie typu sylwetki w oparciu endo, mezo , ekto jest nieaktualne od dawna, choć często się używa takiej nomenklatury. Jak sam zauważyłeś masz z każdego typu budowy jakieś cechy, których liczba jednoznacznie nie pozwala zakwalifikować Cię do danego typu. Dlaczego? Bo każdy z nas jest indywidualnością masz inną długość kończyn, inny kościec, inny profil hormonalny, inne czynności wykonujesz na co dzień, inaczej się wychowywałeś, inaczej jadłeś, a to wszystko ma wpływ na kształt Twojej sylwetki. To gdzie gromadzi Ci się tłuszczu więcej, a gdzie mniej, czy masz wady postawy, jakie choroby przeszedłeś. Dosłownie wszystko ma wpływ i to właśnie sprawia, że każdy jest inny.
A to czy powinieneś się wspomagać konkretnym suplementem powinieneś wywnioskować sam na podstawie obserwacji swojego ciała stosując w określonym czasie różną podaż składników odżywczych.
Szacuny
0
Napisanych postów
67
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2255
Od jakiegoś czasu nie mogę zwiększyć ilości powtórzeń przy podciąganiu na drążku. Od stycznia przy wadze 80kg robiłem 9x i teraz przy wadze 89kg dalej 9x. Trenowałem systemem FBW (zest A i B) 3 a potem 4 serie na maxa.
jaki system zastosować?
a) (zaczerpnięte z B-F)
3 powt, przerwa, 4 powt, przerwa, 5 powt i tak do "porażki" w której wykonam tyle samo lub mniej powt? Ile w takim razie może być takich serii?
Szacuny
5
Napisanych postów
759
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
13164
Czesc.
dzis zaczalem cykl kreatynowy. a od przyszlej srody musze przejsc szczegolowe badania do szkoly oficerskiej. i tu moje zapytanie czy badania moczu,krwi czy czegos innego moze wyjsc zle??
czy lepiej zaczac ten cykl po badaniach?
Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
277
Mam pytanie:
Podczas ćwiczen na siłowni jeśli robie 2 lub więcej parti mięśni jak lepiej:
Gdy robie np klatke i mam 3 ćwiczenia to robie 1 serie i przechodze do 2 parti na 1 serie i znowu wracam do klatki na reszte serii.
Czy lepiej robić na zmiane czy jeśli robie konkretne ćwiczenie to lepiej go zrobić całkowicie??
Człowiek na błędach powinien uczyć sie tylko RAZ...
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Czy można ćwiczyć FBW w ten sposób, że dzień treningowy jest co drugi dzień, ALE bez przerw dwudniowych ? Tzn, że w jednym tygodniu trening wypada w pn, śr, pt, nd czyli 4x a w kolejnym we wt, cz, so czyli 3x i znów od początku ?
Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
260
Jak myślicie czy koleś z tego filmiku "wspomagał" się w jakiś sposób? Czy takie efekty można osiągnąć tym treningiem (który jak na moje oko jest na rzeźbę) i dobrą dietką?
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
345
witam. aktualnie jestem na masie i zaczyna przybywać trochę tu gdzie nie trzeba :D i mam takie pytanie, czy w dni treningowe czyli wt,czw,sob po siłce (+brzuch) dodać z 15 -20 min biegu, dodam że w dni nie treningowe (tj. pn, śr, pt) wykonuję trening interwałowy lub tabatę. i zastanawiam się własnie czy to nie byłoby za dużo, nie zahamowało wzrostów i ogólnie nie doprowadziło do "zajechania" w niedługim czasie. poproszę o rady bo już sam nie wiem co robić
z góry dzięki. pozdro