Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Co zrobić, żeby przy przysiadach przednich nie bolały mnie barki ? Ogólnie, szukam jakiegoś dokładnego opisu, filmiku na temat techniki tego ćwiczenia.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
tomekooooo
powiem Ci z własnego doświadczenia, że do przednich przysiadów po prosto trzeba się przyzwyczaić na początku barki bolą i pozycja techniczna jest bardzo niewygodna ale po kilku treningach jest coraz lepiej
pod warunkiem, że sztangę masz dobrze ułożona na barkach
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
112
Witam
Chciałbym rozpoczac trening stricte na siłe. Priorytet to klata i rece. Moje pytanie brzmi jakie i ile cwiczen, ile serii i powtórzeń na partie. Ilośc treningów na tydzien to 3.
Drugie pytanie które zadam dotyczy suplementów. Zdecydowałem sie na połączenie BCAA i kreatyny. Jaka kreatyna godna jest uwagi? (Olimp mega caps 1250 raczej odpada)
Szacuny
0
Napisanych postów
50
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
275
Witam,
Jak powinny wyglądać posiłki przed i po treningu siłowym. Według tego co wyczytałem postępuje tak :
1,5 h przed treningem pełnowartościowy posiłek
lub
0,5h przed ryż i filet z kurczaka/indyka
Od razu po siłowni jabłko/banan (uzupełnienei węgli prostych)
0,5h-1h Samo białko z 2 jajek lub jogurt pitny 0% , 250ml ( w sumie jogurt ma ok.9g białka)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
trochę nie ten dział
ale tak faktycznie to przedtreningowy w zależności od tego jak się czujesz ale przyjmuje się, że gdzieś godzinę przed siłownią i w tym posiłku unikałbym warzyw ( czasem też tłuszczy)ale to musisz sprawdzić na sobie, ja przyjmuję tłuszcze przed treningiem inni czują się ociężale, sam sprawdź na sobie
po treningu im szybciej dostarczysz składników odzywczych tym lepiej, ponad to w najszybciej przyswajalnej formie białko + ww i jest ekstra