Szacuny
0
Napisanych postów
30
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2781
Jeszcze mam dwa pytanka.
Czy jest jakaś alternatywne ćwiczenie dla martwego ciągu?
Dopiero co zaczynam z siłownią i zastanawiam się jak ćwiczyć ponieważ mam zbędną tkankę tłuszczową której prędzej czy później będę chciał się pozbyć teraz pytanie. Czy ćwiczyć z obciążeniem na zwiększeni siły czyli z tego co czytałem w granicach 60-80 procent maksymalnego. A może dałoby się że tak powiem tłuszcz na mięśnie, nie dosłownie oczywiście :)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
jak zaczynasz ćwiczyć to pierwsze i najważniejsze zainteresuj się dietą, to podstawa . Trening siłowy pójdzie Ci na poczatku bardzo dobrze , ale nie szalej dokładaj ciężar regularnie powolnymi kroczkami , jednocześnie wprowadź odpowiednie nawyki żywoeniowe. Trening siłowy pozwoli spalić sporo kalorii więc powinna się sylwetka poprawić po rozpoczęciu regularnych treningów. Trening + odpowiednie jedzenie i sylwetka zmieni się
Szacuny
0
Napisanych postów
30
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2781
Mam 5-6 posiłków dziennie obliczyłem swoje zapotrzebowanie i staram się w granicach 350-500 dziennie jeść mniej. Dobrze robię?
Czy spożywać 100% zapotrzebowania aby mieć energię na siłowni?
Szacuny
4
Napisanych postów
283
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5187
Ćwiczę już kilka miesięcy ale dalej nie czuje po treningu plecow. Na poczatku robilem wioslowanie hantelka jednoracz, nie siadalo mi to na plecki wiec sprobowalem drazek. Robie 10 powtorzen (ostatnie troszke oszukane) x 3 serie i ledwo co czuje te plecy. Czy ja cos robie nie tak? Cwicze FBW
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
za dużo przyciąłeś , nie opieraj się na kaloryczności stricte, zacznij od tego co ułożyłeś na początku i obserwuj co się dzieje, widzisz, że nic nie leci to odejmij węgli i znów kontroluj , obseruj wyciągaj wnioski
Szacuny
4
Napisanych postów
283
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5187
Robie FBW wiec na plecy mam tylko drazek podciaganie nachwytem raczej szerokim 3x10
na prostowniki robie martwy ciag 4 x 10 progresja ciezaru
Jezeli o to ci chodzi A przy okazji: rozgrzewac plecy przed drazkiem? I jak?