Szacuny
11
Napisanych postów
2407
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
37030
"high pull do gornego odcinka brzucha" w zastepstwie "podciagania wzdluz tulowia". chodzi o to, ze ruch w tym typie "high pull" jest o wiele mniej kontuzjogenny od tradycyjnego "podciagania...". EOT
Szacuny
0
Napisanych postów
19
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
373
Cześć ,mam pytanie odnośnie treningu obwodowego:
Gdy w pierwszym obwodzie jestem w stanie wykonać 15 powtórzeń danego ćwiczenia ,to wykonuje tylko 12 (zostawiam w zapasie 3 powtórzenia),ale co się dzieje gdy w drugim obwodzie nie jestem w stanie powtórzyć danego ćwiczenia (chodzi mi o brak siły),czy mam zmniejszyć ciężar ,zmniejszyć liczbę powtórzeń (poniżej 12) ?
Szacuny
5
Napisanych postów
310
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
4684
jak powinno wyglądać wiosłowanie sztangą w planie który poleca Traktor71? Widziałem kiedyś jak dał link do filmiku z czarnoskórym instruktorem który pokazywał jak prawidłowo to wykonywać ale to było troche czasu temu i zapomniałem już
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
podnosisz z ziemi technicznym martwym ciągiem sztangę lub zdejmujesz ze stojaków, stajesz prosto, wypinasz klatkę piersiową do góry, mocno ściągasz łopatki, to jest Twoja pozycja startowa , pochylasz się do przodu optymalnie do momentu gdy tułów będzie równoległy do podłoża, oczywiście jeśli tylko delikatnie Ci się zaokrągli dół grzbietu przerywasz bo łamiesz pozycję techniczną , opuszczasz sztangę i przyciągasz ją mocno do bioder i kontrolowanym ruchem opuszczasz w dół, sztanga wędruje po lekkim łuku, od dołu do bioder cały czas nie łamiąc pozycji technicznej
pamietaj głowa jest przedłużeniem kręgosłupa i tworzy z nim linię prostą
oczywiście chwyt zależy od Ciebie czy podchwyt czy nachwyt
jak kończysz serie odkładasz sztangę znów martwym ciągiem technicznie
techniki z filmiku nie komentuje
jeszcze chcesz coś wiedzieć?
Zmieniony przez - rion10 w dniu 2011-09-01 19:26:37