Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
po pierwsze nawet pan na filmie mimo niewątpliwej sławy w świecie kulturystycznym, po pochyleniu ma lekkiego kota w dole grzbietu, a to nie jest pożądane. W dole grzbietu ma być zachowana naturalna krzywizna kręgosłupa, do poprawnego poziomu równoległości mało kto od razu może zejść bo z reguły limituje nas rozciągnięcie tyłu uda, do tego trzeba dojść stopniowo. Głowa stabilnie trzymana przedłuża kręgosłup.
W zależności od wersji można ciężar odkładać bądź nie, lepiej odkładać dopiero po zakończeniu jednej serii
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
"Nie rozumiem?"
---> To spróbuj poćwiczyć z głową pochyloną patrząc w podłogę, a potem z głową uniesioną jak należy i patrząc przed siebie. Zauważysz różnicę.
Druga sprawa, głowa uniesiona i wzrok przed siebie pozwala zachować prawidłową krzywiznę kręgosłupa.
Sztangę odkładasz na podłogę lub nie, zależy to od Ciebie, ale jeśli masz małe krążki i krótkie ręce, za każdym razem biorąc ponownie sztangę z podłogi będziesz musiał przysiadać i na bank będziesz zaburzał krzywiznę kręgosłupa.
Jak napisał rion10, tułów jak najrównoleglej do podłoża, na sztandze ciężar który kontrolujesz i prawidłowa krzywizna kręgosłupa - zero kociego grzbietu. I tyle. W wiosłowanie nie ma filozofii. W podchwycie bardziej angażujesz biceps, w nachwycie trochę mniej (przynajmniej ja tak odczuwam).
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
201
Cześć,
mam dwa pytania ;)
1. Biorę antybiotyki i Trilac na odbudowę flory, jak myślicie po ilu dniach od skończonej kuracji mogę iść na trening?
2. 17 lat, 180 cm, 78 kg, 15 % Bf. chcę zacząć robić masę dieta trening gotowy,tylko naszła mnie myśl czy może najpierw nie zrzucić trochę tłuszczu? Czy dopiero po masówce zrzucić wszystko?
Szacuny
0
Napisanych postów
41
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1518
Witam.
Jakie ćwiczenie ćwiczenia na mięśnie brzucha polecacie dla 14latka który codziennie trenuje 1,5h piłkę nożną?. Mam trochę brzuszka i chciałbym go zrzucić;d. Trening będe mógł wykonywać jedynie w domu.Jakie ćwiczenie wykonywać,przez jak długi czas żeby spalić tłuszcz na brzuchu.Proszę o pomoc.