Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 4.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 194476

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 310 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4684
co z tą techniką z filmu?
patrzeć w podłoge przed siebie czy w sufit?
odkładać sztange pa podłoge po każdym powtórzeniu?

tak o ten film mi chodziło.

Zmieniony przez - Mateusz88d w dniu 2011-09-02 11:10:25
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
po pierwsze nawet pan na filmie mimo niewątpliwej sławy w świecie kulturystycznym, po pochyleniu ma lekkiego kota w dole grzbietu, a to nie jest pożądane. W dole grzbietu ma być zachowana naturalna krzywizna kręgosłupa, do poprawnego poziomu równoległości mało kto od razu może zejść bo z reguły limituje nas rozciągnięcie tyłu uda, do tego trzeba dojść stopniowo. Głowa stabilnie trzymana przedłuża kręgosłup.

W zależności od wersji można ciężar odkładać bądź nie, lepiej odkładać dopiero po zakończeniu jednej serii
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 310 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4684
,,Głowa stabilnie trzymana przedłuża kręgosłup. ''
Czyli na to wychodzi że najlepiej patrzeć w podłoge
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
"Czyli na to wychodzi że najlepiej patrzeć w podłoge"

---> I zayebać czołem w podłogę w razie utraty równowag.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
''---> I zayebać czołem w podłogę w razie utraty równowag.''

Nie rozumiem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
jak tracisz równowagę to znaczy, że masz za duży ciężar albo złą pozycję techniczną
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
"Nie rozumiem?"

---> To spróbuj poćwiczyć z głową pochyloną patrząc w podłogę, a potem z głową uniesioną jak należy i patrząc przed siebie. Zauważysz różnicę.

Druga sprawa, głowa uniesiona i wzrok przed siebie pozwala zachować prawidłową krzywiznę kręgosłupa.

Sztangę odkładasz na podłogę lub nie, zależy to od Ciebie, ale jeśli masz małe krążki i krótkie ręce, za każdym razem biorąc ponownie sztangę z podłogi będziesz musiał przysiadać i na bank będziesz zaburzał krzywiznę kręgosłupa.

Jak napisał rion10, tułów jak najrównoleglej do podłoża, na sztandze ciężar który kontrolujesz i prawidłowa krzywizna kręgosłupa - zero kociego grzbietu. I tyle. W wiosłowanie nie ma filozofii. W podchwycie bardziej angażujesz biceps, w nachwycie trochę mniej (przynajmniej ja tak odczuwam).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 35 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 201
Cześć,
mam dwa pytania ;)
1. Biorę antybiotyki i Trilac na odbudowę flory, jak myślicie po ilu dniach od skończonej kuracji mogę iść na trening?
2. 17 lat, 180 cm, 78 kg, 15 % Bf. chcę zacząć robić masę dieta trening gotowy,tylko naszła mnie myśl czy może najpierw nie zrzucić trochę tłuszczu? Czy dopiero po masówce zrzucić wszystko?

Dzięki pozdrawiam serdecznie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 41 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1518
Witam.
Jakie ćwiczenie ćwiczenia na mięśnie brzucha polecacie dla 14latka który codziennie trenuje 1,5h piłkę nożną?. Mam trochę brzuszka i chciałbym go zrzucić;d. Trening będe mógł wykonywać jedynie w domu.Jakie ćwiczenie wykonywać,przez jak długi czas żeby spalić tłuszcz na brzuchu.Proszę o pomoc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2373 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 23963
Samego brzucha nie ma sensu trenować...

żeby zrzucić tłuszcz potrzebna będzie dieta + aktywności czyli może być piłka
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

FBW dla początkującego:

Następny temat

Pytanie, proszę o pomoc.

Spalanie
Polecane artykuły