Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 4.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 194338

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 647
tg3 Mam normalnie do rodzinnego isc i powiedziec co sie dzieje ? ^^ Moj koles byl pytac o kreatyne to lekarz nie wiedzial co to jest, musial w jakis leksykon patrzec :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 937 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17411
Powtarzam się.

Bo byłem u lekarza, nie mogę obciążać kręgosłupa, bo kiedy powoduję większy ucisk na kręgi, to kręgosłup uciska mi nerw biodrowo-pachwinowy, a to fajne nie jest.
No z ćwiczeń większość znika, ale szukam różnych innych.
Czy ćwiczenie zwane "plank" czyli trwanie w pozycji prawie jak do pompki, opierając się na czubkach stóp, przedramionach i pięściach wywołuje duży nacisk na kręgosłup, czy raczej nie?
Bo spodobało mi się, ale nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji...

Dziękuję z góry za odpowiedź ^.^

Every f***ing thing is possible.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 34
Witam.
Zaczynam nowy plan treningowy w którym miedzy innymi priorytetem będzie biceps. Chce zapytać ile powinno się robić ćwiczeń i serii na biceps przy masówce. Mam następujący plan : proszę o korektę :
1. Uginanie ze sztangą stojąc 3serie po 12 powtórzeń
2. Uginanie ze sztangielkami siedząc - i tu niecodzienne ćwiczenie "piramida" gdzie robisz progresję 12 powtórzeń w serii do ciężaru, w którym nie wykonasz tych 12 powt. Potem cofasz się z ciężarem wykonując serie do upadku tymi samymi sztangielkami.
Np:

7 x 12
9 x 12
10 x 12
12 x 10 --> nie wykonałeś 12 powt więc powrót
10 x 18
9 x 21
7 x 25
ćwiczenie jest zaczerpnięte z planu treningowego barków ale myślę, że wspaniale by się sprawdziło przy napompowaniu bicepsów a jest ostatnim ćwiczeniem dnia treningowego wiec można się dobić.
Proszę o poradę. Z góry dziękuję.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Wiek 28 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 86
Siemaneczko.

Ja tu mam pare pytanek.. nie jedno :) Ale po co mam zakładać nowy temat :)

Czy w wieku 14 lat mogę zacząć brać jakieś odżywki czy nie zabardzo?

Czy zakwasy są wynikiem DOBREGO czy ŹLE ROBIONEGO treningu? UŻYŁEM opcji szukaj, ale jedni piszą tak, a jedni tak... niewiem! (Zakwasy mam na brzuchu bo robię sobie w domu prawie codziennie seryjki brzuszków.)

I co mam jeść.. bo jestem chudy.. i mam tam trochę mięśni (nawet widocznych) bo ja chcę mieć zero tłuszczu.. same mięśnie :P

Pozdrawiam

Żyj tak, żebyś miał potem co wnukom opowiadać..

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 409
Witam

Tez mam kilka pytan.

1.Czy przy ukladaniu planu treningowego moge sobie zrobic tak ze w tyg 1 robie jedne cwiczenia a w tyg 2 inne np jak w tyg 1 robie mlotki i uginanie sztangielki w siadzie to w tyg 2 uginanie sztangi stojac i modlitewnik , oczywiscie w innych partiach tez taki "system" bym prowadzil.

2. Moze nie ten dzial ale co tam. Kupilem Wpc i aminokwasy i moje pytanie jest takie: Aminokwasy brac przed i po treningu (biore 30 min przed/po) , a bialko pije 30 min i dodaje do omletow i takich tam. Czy brac to jakos inaczej albo w ogole nie brac?? Dieta redukcyjna.

3. A tu mam pytanie o rozgrzewke. Na rozgrzewke robie 5 min wioslowania i 10 min biegu (a bardziej to jest taki szybki marsz 7,3-8,5 km/h) , i chcialem spytac czy moge jeszcze po treningu silowym biegac tak z 10 min , bo zapisze sie w krotce na sztuki walki a moja kondycja i sylwetka nie sa doskonale, aha jeszcze mam basen 2 dni w tyg , tam plywam ok 1h-50min takiego wolnego plywania;p. Czyli moj plan wyglada tak ze pon/sr/pia silka a wto/czw basen , no i jeszcze te sztuki walki dojda , ale to za jakis czas.

Za odpowiedzi na moje pytania z gory dziekuje;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Potworeq - w wieku 14 lat raczej nie powinieneś brać się za odżywki. Jesteś jeszcze dość młody więc musisz ZDROWO się odżywiać - dieta to podstawa. A co do zakwasów, to nie męcz tego brzucha tak często 3-4 razy w tygodniu wystarczą, lub rób mniej brzuszków, od zakwasów nic ci się nie stanie ;) A co do tego co masz jeść, to ja ci nie będę mówił, popatrz na forum w dział odżywianie, lub poszperaj w necie.

Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 680
A więc tak :
1. Podobno nie wolno ćwiczyć codziennie bo mięsnie nie rosną, uodparniają się itd.
To czemu Arnold ćwiczył ileś tam godzin dziennie codziennie i jakoś był The best. Tak pisało w jego biografii podczas jego pobytu w RPA (?) .
hm... To jak w końcu ? Jak jedni gadają tak , a natomiast najlepszy robił na odwrót.

"Bądź jak woda,przyjacielu"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
można trenować codziennie a nawet po dwa razy dziennie jednak trzeba spełniać kilka bardzo ważnych wymagań , musisz być na odpowiednim poziomie zaawansowania abyś potrafił wykorzystać takową częstotliwośc i intensywność treningów , dieta nie może być po prostu dobra ona musi być idealna , musisz zapewnić organizmowi odpowiednią ilosc regeneracji trzy podstawowe założenia a przypszuczalnie 80% ćwiczących nie jest ich w stanie spełnić

nie ma co się porównywać do zawodowców bo to inna liga
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 132 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3649
Witajcie

Mam takie pytanko. W listopadzie zacząłem robić trening ACT, ale w grudniu byłem chory 2 tygodnie. I pierwszy tydzień był bez ćwiczeń, a drugi to w domu (hantle 10 kg. pompki, ławka z puf. itp.) Swoja siłkę mam w garażu i lekarz zabronił mi wtedy ćwiczyć w garazu bo zimno,itp. Teraz wyszło tak, że cały listopad ćwiczyłem ACT (czyli połowe tego treningu mam za sobą), a cały grudzień ćwiczyłem w domu (trening ten też na mnie działa)i teraz moje pytanie:
czy mam wrócić teraz do ACT czy jechać jeszcze miesiąc tym treningiem?Jestem początkujący i chciałbym dobrze wykorzystać te moje początki. Bardzo Was prosze o pomoc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1793 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 11645
arti94 ja bym jechał już tym, który zacząłeś. Pytanie czy jest to dobrze ułożony trening?

Life is to short to be small :)
http://www.sfd.pl/Moja_siłownia_:_-t821837.html 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

FBW dla początkującego:

Następny temat

Pytanie, proszę o pomoc.

Spalanie
Polecane artykuły