Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
każde z nich w jakimś stopniu może przełożyć się na zwiększenie obwodu talii, bo wszystkie angażują w dużym stopniu mięśnie brzuch, przy czym w głównym stopniu za poszerzenie talii odpowiadają mięśni skośne brzucha
Szacuny
0
Napisanych postów
252
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
5325
Idę pierwszy raz na siłownię, dobieram sobie właśnie jakiś plan FBW, nie dawno skończyłem Javorek complex 6 serii/cykli/tygodni (zwał jak zwał) z hantlami 7kg.
I teraz pytanie, jak dobrać ciężar do ćwiczeń ? Poświęcić parę dni na siłowni na eksperymenty i przymierzanie się do ćwiczeń z różnymi ciężarami?
Szacuny
1
Napisanych postów
195
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
6253
witam. podczas robienia dipsow w wersji na klate odczuwam duzy ból obojczyków (zwlaszcza jak sie opuszczam). czym to moze byc spowodowane? a pozatym jak juz robie dipsy to ni cholery nie czuje dołu klaty tylko jak juz to góre.
Szacuny
0
Napisanych postów
244
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
6290
Widzialem wiele zdań , że w trakcie lata nie opłaca się budować masy , moglby mi to ktos opisac dlaczego ? Moim zdaniem jest to nie prawda bo tak jak na moim przypadku teraz 1,5kg w ciagu 15 dni to chyba sukces i masa idzie wiec co oni gadają ;) ?
Szacuny
101
Napisanych postów
7934
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
220121
renea
Zawsze czuję się górę klatki, a przynajmniej tak Ci się wydaje tylko przy dipsach Cie boli ? przy innych ćw na klate ? dobrze rozgrzewasz tą część ciała ? Napięcie przy dipsach jest duże, wiec możesz odczuwać lekki ból, lub jakieś błedy w technice.
inoshi
Bo jest to nie prawda, wielu ludzi wychodzi z założenia że będzie chlało i nic z tego (akurat tutaj mają rację) ale jeśli ktoś jest ambitny to odpuści sobie "przyjemności"(nie mam na myśli tylko alkoholu) we wakacje i zabierze się za wygląd swojej sylwetki
Zmieniony przez - spaiter w dniu 2011-07-02 18:49:48
Szacuny
0
Napisanych postów
446
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2525
inoshi to zależy od każdego :) jedni np. mają pracę po 8h dziennie itp. i po prostu nie dadzą rady się zregenerować, inni mają wolne dni i trenują. to zależy naprawdę od bardzo wielu czynników.. to takie przykłady bo oczywiście wiadomo, że jeśli komuś naprawdę zależy i jest rzetelny w tym co robi (odpowiednia dieta, trening) to osiągnie sukces;) można by się jeszcze rozpisywać baaaardzo.
Szacuny
0
Napisanych postów
244
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
6290
Noo w sumie prawda , bo wielu ludzi młodych np. szuka pracy na wakacjach i nie ma czasu . A w zimie wiadomo mniej pracy , wiecej czasu , szkoła . Ale niektorzy maja na odwrót . To życzcie mi powodzenia ;D.
Mam jeszcze jedno pytanko . Czy jak ktoś zaczyna ćwiczyć i ma dietę to masa idzie tylko na początku ? a później jest ciężej złapać tą masę ?
Szacuny
101
Napisanych postów
7934
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
220121
inoshi
To jest trudne pytanie Na początku zawsze idzie, dietę trzeba utrzymywać cały czas(oczywiście można czasami zrobić mała "odskocznie", dla lepszego samopoczucia )
Potem kombinuje się z diętą, ciężarami, trzeba poznać swój organizm i odpowiednio dostosować się do jego potrzeb żywieniowych, dostosować odpowiedni trening