Szacuny
6
Napisanych postów
1793
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11645
Na sucho czyli bez sterydów anabolicznych? Da się na pewno, ale wymaga to odpowiedniej genetyki, diety, treningu - oczywiście jeśli mówimy o 1-2 lata bo to nie jest bardzo długi okres.
Szacuny
8
Napisanych postów
562
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
9109
Witam. Dawno nie zaglądałem, więc przy okazji pozdro ludzie ;p.
Pytanie jest takie:Czy mogę zrobić takie połączenie partii:
1.Klata+Plecy
2.Barki+kaptury+nogi
3.Biceps+triceps+przedramie
Chcemy urozmaicić trening i głównie zależy mi na połączeniu bicepsa z tricepsem.
Dodaje, że trening nóg lekki bo jestem piłkarzem i dobijam się na treningach
Szacuny
3
Napisanych postów
58
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
564
1. czy białko jest równie potrzebne w treningu na siłę co w treningu na masę?
2. mimo, że mam 19 lat, rodzice nie chcą się zgodzić, abym kupił sobie białko... Sam nie zarabiam, więc nie wiem, jak ich przekonać... Jakieś pomysły?
Szacuny
6
Napisanych postów
1793
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11645
1. Tak. Białko jest niezbędne do rozwoju organizmu.
2. Zamiast kupować białka jedz je w tradycyjnej formie, filet z kurczaka i inne mięsa, tuńczyk i inne ryby itd. Co do przekonania zawsze możesz najpierw kupić witaminy, potem preparat witaminowo-mineralny, potem białko itd. czyli stopniowo przyzwyczajać, żeby podświadomie uświadomili sobie, że białko to też tylko uzupełnienie diety, a nic strasznego.
Szacuny
3
Napisanych postów
58
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
564
Też tak na początku chciałem, żeby tylko spożywać białko w jedzeniu, ale nie zaspokaja to całego mojego zapotrzebowania... Dobór diety to dla mnie problem ostatnio, bo po jajkach zaczęło mnie od jakiegoś czasu strasznie mdlić, ryb od zawsze nie jem, więc zostaje mi tylko kurczak i indyk... Co prawda staram się go jadać codziennie ale to nie wystarczy, musiałbym dokupić jako uzupełnienie diety...
Jeśli jednak już dałbym radę namówić rodziców: czy takie białko należy spożywać codziennie i czy do prawidłowego rozwoju mięśni potrzebne jest zaspokojenie całego zapotrzebowania? (w moim przypadku 2g białka/1kg masy ciała: ok 150g)