Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Pedro
4 serie martwego ciągu to tak na prawdę nic, tyle szczerze mówiąc to robie rozgrzewając się więc spokojnie w 4 seriach powinieneś dojść do założonego ciężaru w tym mikrocyklu treningowym
Czy można kierować się ilością powtórzeń, a nie czasem? Potem odpoczynek 10 sekund i znowu?
Bo jak patrzę na czas na zegarek to nie daję z siebie wszystkiego.
Zmieniony przez - Wampirate w dniu 2011-07-06 21:54:26
Szacuny
408
Napisanych postów
2504
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
28730
Witam, mam problem. Mianowicie sprawa jest ciezka do opisania, problem moze wydawac sie smieszny. Mialem sztange na ktorej byly obciazenia, bylo ok, dokupilem na allegro 2x talerze bo chcialem sie rozwijac. Jest problem nie podniose tego z tymi 2 talerzami sa to talerze 2x20kg. Moge oczywiscie odlozyc i cwiczyc tymi obciazeniami co mailem wczesniej( ile to kg niech bedzie tajemnica:P)zakladajac moje obciazenie plus te talerze jestem w stanie zrobic 3,4 powtorzenia na serie. I pytanie robic klatke wedlug planu na sile? czyli np: 6 serii po 2 powtorzenia? Zalezy mi aby wyciskac tym ciezarem bo tamto bez tych 2 talerzy to za malo, chce isc w mase a nie machac bezsensownie po 18 razy na serie aby sie zmeczyc. Pomozcie. Cwicze FBW.
Podsumowujac: wczesnijsze obciazenie to za malo, a to razem to za duzo aby wyrobic 3 serie po 6-10 powt. moze pokombinowac ze jak tamto za malo to dolozyc pompki przed wyciskaniem dla wtepnego zmeczenia miesni? I niem oge tez zrobic tak aby dac te 2x20kg i dolozyc kilka talerzy z tamtego obciazenia bo akurat wczesniejsze tez mam 2 talerze. Rozumiecie? 2 nowe 2 stare, trzeba znalesc jakis zloty srodek. Jest tu duzo doswiadczonych osob wiec licze ze mi pomoga.
Zmieniony przez - MoonDancer w dniu 2011-07-06 23:41:52
Szacuny
101
Napisanych postów
7934
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
220121
MoonDancer
Jeśli jesteś początkujący zapomnij o sile, proponuje dowieszać coś w stylu (butli 5kg z wodą np lub hantelek jeśli posiadasz) i powoli dochodzić do tego ciężaru.
Następnym razem przemyśl zakup ciężaru, lepiej kupić mniej i dokładać, progres potem jest lepszy.
zdr
Zmieniony przez - spaiter w dniu 2011-07-07 10:38:12