Szacuny
0
Napisanych postów
41
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
774
rion10,
ćwiczę w domu hantlami. Robię trochę słabsze cięzary bo nie mam asekuracji. Są przyrosty, ale ten brak zmęczenia mnie dziwi. Czy może byc to sprawka kofeiny? cwicze srednio 1h-1.20 2 partie razem
Przejdźmy od razu do sedna:
1)Jak widać na zdjęciu mam dość szerokie biodra przy jednocześnie małej klacie(klata 96cm, biodra mierzone na wys tyłka w najszerszym miejscu ok. 100cm). Zamierzam mocno rozbudować klatę(drążek już w drodze), jednak czy jednocześnie trenować skośne brzucha? Czy pomoże to wyrównać wcięcie w talii? Pytam o to gdyż czytałem kilka rozbieżnych postów na temat rozbudowy skośnych przy szerokich biodrach i jestem nieco skołowany.
2)Trening nóg. Obwód mojego uda wynosi ok. 57cm, a przykładowo w programie KingSize dla mojego wzrostu i wagi(182/78) idealny obw. to 56,7. Tutaj pojawia się pytanie: co zrobić z nogami w planie treningowym? Z jednej strony czytałem o ważnym wpływie treningu nóg w ogólnym wzroście masy, jednakże boję się nadmiernej ich rozbudowy przy i tak już zbyt obszernej części od pasa w dół.
Szacuny
520
Napisanych postów
21399
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
141207
A4O
Wznos bokiem w opadzie tułowia, face pull.
Kkkrzychu
1.Mozesz dodać coś na skośne choć to optycznie pewnie powiększy ci talie. kluczem do sukcesu u ciebie będzie DIETA. Jeśli dopiero zaczynasz a jej przypilnujesz to masa mięsniowa powinna pójść w góre a tłuszczowa spaść.
Szacuny
1
Napisanych postów
770
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
21771
Siemanko mam pytanie czy po skończonej serii jak i ćwiczeniu mogę robić 1,5 min przerwy chodzi o to żeby dobić mięśnie.
Będę trenował treningiem na masę
Szacuny
1
Napisanych postów
565
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
6849
sprawa wygląda następująco: aktualnie mam 17 lat i przez całe życie byłem gruby. na szczęście z roku na rok jestem coraz wyższy, a tłuszczu ubywa. no właśnie, ubywa zewsząd, lecz najwolniej z piersi :( wiadomo, że jak facetowi sterczą cycki to jest to jednak niefajne uczucie ;/
i tu jest moje pytanie: którą część klaty ćwiczyć żeby mi się wszystko jak najszybciej rozciągnęło?
Kurczak ryż i kreatyna zrobią z ciebie sk***ysyna.
Szacuny
1
Napisanych postów
565
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
6849
i jeszcze 1 sprawa: jak mam trenować zestawami:
A - klatka + barki + tricepsy i B - nogi + plecy + bicepsy, kiedy mój tydzień wygląda następująco: T-T-W-T-W-T-T (gdzie T - trening, W - wolne).
Wolne tzn. trening muay thai gdzie no, zdarza się jednak te mięśnie wysilić. Zależy mi na tym, aby w pn był intensywny trening pleców.
Kurczak ryż i kreatyna zrobią z ciebie sk***ysyna.