Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 4.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 194582

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
leonidas8

najlepszy czas na trening to przed południem, ale to często weryfikuje nasz wolny czas
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
Aga_921

oczywiście, że możesz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 24 Wiek 39 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 286
witam moj staz na to 1,5 roku najpierw jechalem fbw potem split partia 2 razy tydzien teraz z braku czasu chcialem 3 dniowym splitem ale tez okazalo sie ze na to bede mial za malo czasu. zastanawiam sie na FBW 2 razy w tygodniu ale czy to ma wogole sens?mialem masowac zastanawiam sie czy bedzie jakis postep?prosze o podpowiedzi ewentualnie jakis link do dobrego fbw 2 razy w tyg.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 342 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2929
1.Dzisiaj na wf sie wywaliem na betonie i obiłem bok biodra. Uderzenie było dosyc mocne ale z koścmi jest wszystko w porządku i skończyło się tylko na siniakach. Z tym że są one na mięśniach które mam zamiar dzisiaj cwiczyc (dzisiaj cwicze tył ciała i mam w programie RDL). Czy jest to jakies przeciwwskazanie przed przeprowadzeniem treningu?
2.Czy jeśli wiem ze jutro szykuje sie zakrapiana impreza to jest sens robic dzisiaj trening?

Zmieniony przez - pedro1993 w dniu 2011-05-12 17:15:56

Co robisz w walentynki?
Biceps i klate

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 126
Nie wiem gdzie zapytac, poniewaz przeraza mnie ogrom watkow. Dlatego Jesli nikt nie udzieli odpowiedzi to prosze mnie nakierowac gdzie moge wkleic swoje pytania. Czy na diecie redukcyjnej wystarczy mi trening aerobowy w postaci godzinnego biegu 5x/tydz + brzuszki 5x/tydz czy dla wiekszej efektywnosci powinienem polaczyc to jeszcze z treningiem silowym? Dzieki z gory
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 6881 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 43831
Pytanie moje brzmi: czy trening nóg krzesełkiem (w dwóch wariantach: klasycznie przy ścianie, oraz na szeroko rozstawionych nogach, bez oparcia plecami) również powoduje wyrzut hormonów, podobnie jak w przypadku przysiadów ?
Pytałem w arcie WODYNa parę dni temu, ale nie doczekałem się odpowiedzi, więc próbuje tu.

W zdrowym ciele zdrowy duch

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 29 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 260
Witam. Moje pytanie jest następujące: czy lekarz pierwszego kontaktu ( z lokalnej przychodni i/lub pielęgniarka szkolna) mogą fachowo określić mój typ budowy ciała (endo ekto mezo) Ja sam tego nie potrafię bo tak w zasadzie to mam po kilka cech z każdego rodzaju. Potrzebne mi to ponieważ nie wiem czy wspomagać się gainerem czy bulkiem i do ogólnej wiedzy ;) Proszę o Konkretną odpowiedź od obeznanych osób.
Pozdrawiam ;)

Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
apollo12

żeby utrzymać jakąś sprawność fizyczną to śmiało możesz zrobić fbw 2 razy w tygodniu, ale o jakieś porządne przyrosty będzie ciężko
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
pedro1993

trening bym odpuścił zupełnie bo komfort jego wykonania będzie marny jak pójdziesz poobijany i podrapany, a jeśli dodatkowo planujesz imprezę to tym bardziej bym odpuscił
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
gonzopera

Trening siłowy to jest podstawa redukcji, a systemy energetyczne jego uzupełnieniem, pamiętaj, że ciężki trening siłowy to gwarancja minimalnych spadków masy mięśniowej, a także kilkadziesiąt kilogramów mięśni, które podczas treningu palą kalorie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

FBW dla początkującego:

Następny temat

Pytanie, proszę o pomoc.

Spalanie
Polecane artykuły