Po upieczeniu filetów z kurczaka jak się trzyma w lodówce takie to po jakimś czasie tracą białko i kalorie czy nie? Bo często sobie porcje zapiekam na 6 dni i poprostu leżą w lodówce, wyciągam ew. podgrzewam i się zastanawiam czy im jakieś właściwości spadają, bo 0 konserwantów wiadomo.
witam. czy robiliście kiedyś pierś z kurczaka z ryżem w szejkerze?? na necie oglądałem kiedyś jakiegoś polskiego kulturystę który tak właśnie jadł. I chodzi mi o to, w jaki sposób to przyrządzić żeby było zjadliwe. czy dodać jakiś bulion żeby dało się wypić??
czy kurczak z warzywami jest tluczacy? czy mozna go stosowac jejsc podczas odchudzania ? czy ma duzo kalori? prosze poradzcie mi z gory dziekuje:):):):):):):)jeszcze jedno pytanie jakie cwiczenia sa najlepsze na odchudzanie ile czasu najlepiej dzinnie cwiczyc ?
Mam pytanko , poieważ mam 90 zł i nie wiem na co wydać , oczywiście coś związane z siłką .Myślałem nad białkiem WPC 80 łowickie 1,8kg czy może nakupic kurczaka za to ? Bo w diecie mi brakuje kurczaka ponieważ nie należe do bogatych rodzin .
Witam Mam trochę głupie pytanie. Mianowicie 400g surowego kurczaka posiada mniej więcej 80g białka. Po usmażeniu masa kurczaka spada do mniej więcej 300g. Moje pytanie brzmi czy w tych 300g usmażonego kurczaka jest 80g białka?
Witam jestem juz na diecie około 3 miesiące i codzienne jedzenie kurczaka troche sie znudziło. Czy mogę to zastąpic np rybą ? Jeśli nie jest to najlepsze rozwiazanie to co byście mogli zaproponowac ? Z góry dzieki, pozdro .
Chciałem zapytać jak można podgrzać danie złożone z kurczaka i ryżu w pracy. Pracuje na budowie i nie bardzo jest możliwość, a podobno zimnego mięsa nie powinno się jeść bo jest nie zdrowe. Co powiecie w tym temacie?
Cześć, Jak powinno się spożywać kurczaka z ryżem/makaronem? Czy jest różnica między jedzeniem kurczaka z ryżem/makaronem RAZEM a OSOBNO (np. kurczak o 11 i ryż o 12.30)? Pzdr, labtec Zmieniony przez - labtec w dniu 2010-03-24 09:48:42
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam (nie wiem czy to dobry temat na takie pytanie jak coś to przepraszam) ma ktoś może jakiś fajny przepis i w miarę szybki na kurczaka z ryżem głównie chodzi mi o jakiś sos czy coś bo nie wiem z czym go zrobić
Co sądzicie o kurczaku dodanym do diety zamiast piersi z kurczaka? Duża będzie różnica? Są dużo więcej tłuste i mniej białka mają niestety. Wiadomo że smaożony kurak niezdrowy za bardzo ale np. duszony, gotowany itp? Z góry dziękuje Pozdrawiam
Witam, takie nietypowe pytanie mam. Bo lezalo mi upieczone juz wczesniej udko z kurczaka w lodowce w zlotku i zapomnialem o nim. Przelezalo z 2 tyg i nie wiem czy jesc czy lepiej wyrzucic zeby sie nie zatruc czy cos xD Dodam ze schabowe tak samo trzymalem ale zawsze byly dobre. Z kurakiem tez chyba nie powinno byc problemow ?
Jakie mięska chude polecacie oprócz piersi z kurczaka i indyka ? takie żeby były dobre do budowania masy mięśniowej i na redukcje ? bo te kurczaki i indyki sa naladowane na maxa antybiotykami i chodowane w warunkach naprawde masakrycznych. A jem ich bardzo dużo dziennie i chciałem zmienić na jakiś czas je na inne mięsko
witam panowie, usmazyłem kurczaka w 20ml oliwy z oliwek, to znaczy ze nie musze już do ryzu dodawac oliwy tak ? i jeszcze jedno, czemu sie tak dzieje, ze przed smażeniem kurczak ważył powiedzmy 0.5 kg, a po smaęzniu np 350 ? ważyć kurczaka przed obróbką czy np zjadać 100g po upieczeniu ? i jak jest z orzechami, 40 gramów ze skórką, czy obrane ?
Witam, co powiedzielibyscie na diete z samego miesa kurczaka + ryz ? Powiedzmy 5 razy dziennie kurczak 200 gram + ryz 100 gram, mam zamiar wejsc na redukcje z ta malo wegli a duzo bialka ? P.S. Mam ulozona diete na mase, pod swoje zapotrzebowanie kaloryczne ale jakos tak mi ten pomysl do glowy wpadl ;)
mam pytanie skąd bierzecie np. kurczaka czy czerwone mięso, albo cielęcinę? kupujecie w smażalni czy np. w markecie zamrożone i gotujecie? Chciał bym się również zapytać ile kosztuję teflon? bo aktualnie smażę na patelni i muszę dodawać masło;/
witam mam takie pytanie? po treningu jem ryz z pierśmi z kurczaka plus warzywa i chodzi o to czy lepiej jest piersi gotować i dodać do nich oliwe czy mozna tak samo po prostu usmażyć je na oliwie z oliwek czy wtedy oliwa nie straci swoich wartosci?
Postanowiłem się wziąść ostro za dietę. Pochodziłem po sklepach i zauważyłem, że prawie wogule nie ma jak piersi z kurczaka kupić. Niechodzi mi o filet bo ten jest prawie wszędzie, ale o pierś nadającą się do gotowania. A wy w Wawie gdzie kupujecie piersi z kurczaka nadające się do ugotowania?
Co sądzicie o piersi z kurczaka pieczonej z piekarnika, takie nuggetsy. Je się od kilku miesięcy tą gotowaną piers i sie troche przejada i niesmakuje, moźna przez pare dni np jeść pieczoną i kolejno następne dni gotowaną? Obecnie jestem na masówce.
mam pytanie do specjalistow w jaKIEJ POSTACI NAJLEPIEJ JESCV KURCZAKA CHODZI MI CZY GOTOWANEGO CZY SMAZONEGO LUB PIECZONEGO JA JEM W POSTACI KOTLETO SMAZONYCH N OLEJU ALE NIE WIEM CZY TO DOBRZE WIEC PROSZE O EWNTUALNA Z***KE MOJEJ OSOBY I OCZYWISCIE NAPROWADZENIE NA DOBRY TOR A I JAKIE ZNACIE POTRAWY Z KURCZAKA I JKA WIELKOSC NA JEDNA PORCJE [...]