Dobrze slyszales Ogolnie zwiekszona ilosc bialka poleca suie przy spalaniu tkanki tluszczowej.Organizm aby zamienic aminokwas na glukoze potrzebuje przeznaczyc na to 3,2 kcal, ponadto nie wszystkie aminokwasy moga byc zamieniane.Bialko trawiac sie powoduje takze zuzycie energi na jego trawienie oraz spowalnia wchlanianie cukrow, co rowniez [...]
[...] mięśni. Niestety każda redukcja tkanki tłuszczowej niesie za sobą pewną utratę tkanki mięśniowej. Oczywiście można to zminimalizować. W jaki sposób? - należy utrzymywać ilość białka w diecie na poziomie 30% spożywanych kalorii. - przed treningiem warto spożyć aminokwasy EAA i odrobinę węglowodanów - po treningu, zastosować mix 10g EAA, 20g [...]
Lubisz sie bawić w archeologa?? Na samym poczatku powinienes sobie ulozyc diete i z niej dostarczac odpowiednia ilosc bialka ewentualne braki wartosci odzywczych mozna uzupelniac gainerami.
[...] Jednak pamiętaj, że waga to nie wszystko. Liczy się nie tylko to, ile ważysz, ale również to, jaki masz stosunek tkanki tłuszczowej do tkanki mięśniowej. Jeśli stracisz dużą ilość mięśni w wyniku zbyt restrykcyjnej diety, nie robisz nic pozytywnego dla swojego ciała. W rzeczywistości utrata masy mięśniowej może sprawić, że będziesz mniej sprawny, [...]
[...] materiał budulcowy i istotny w procesie budowy sylwetki jednak często ustalamy jego zapotrzebowanie zbyt wysoko. Dla większości osób budujących masę mięśniową wystarczająca ilość białka w diecie będzie na poziomie 1,6-2,2g/kmc. W okresie redukcji można tę wartość nieco podnieść. Co do przyjmowania białka po treningu to jak najbardziej można [...]
Wiele osób, szczególnie trenujących bardziej niż amatorsko często zadaje sobie pytania, co należy zjeść w dzień przed meczem, jak i w jego trakcie. W rzeczywistości odpowiedź jest bardzo prosta. Istotne jest to, co jemy przez cały rok, a nie w ciągu jednego dnia. Z tego też względu warto poznać podstawy odżywiania. Niestety nie wiemy nic na Twój [...]
W dzisiejszych czasach gdy większości potraw można coś zarzucić (wołowinie sterydy i sarmy oraz inne przyspieszacze, wieprzowinie ilość tłuszczu i ryzyko raka jelita grubego, metale ciężkie w rybach, antybiotyki w drobiu itd.) postawiłabym przede wszystkim na różnorodność diety. Oprócz tego, że nie warto bazować na jednym rodzaju mięsa, to [...]
[...] diecie, nawet do 3g/kg. Ż jakiego względu tak się zaleca ? Ostatnio robiłem badania tarczycy i wątroby to od razu walnalem hormony. Wynik testa w skali 200-800 wyniósł 1211. Więc może ta większa ilość białka wcale nie musi mi przeszkadzać? Zmieniony przez - Alexyev w dniu 2018-02-16 17:52:32 Zmieniony przez - Alexyev w dniu 2018-02-16 18:20:27
Witaj! Ostatnio przesadziłem trochę z dietą (pamiętajcie czasami więcej nie znaczy lepiej haha) no i podlało mi trochę brzucha i wygląda to dość nieproporcjonalnie no niestety jak wrzucimy za duza ilosc kalroii na siebie, to pozniej tak to sie konczy:-) budowanie masy miesniowej jest procesem dlugotrwalym, tutaj niestety poprzez dodanie wiekszej [...]
Tak, zrodla bialka zwierzecego maja wsystkie 8 aminokwasow egzogennych. Przed i po treningu zrodla bialka szybkowchlanialnego, czyli mieso: piers z kurczaka, indyka, wieprzowina, wolowina, ryby. W innych posilkach jak Ci pasuje. Taka ilosc bialka jedyne na co wplynie to na zdrowie. Niestety negatywnie.
Zwiększanie masy u nastolatka. Cześć! Przytyć nie jest trudno, wystarczy że będziesz jadł dużo więcej kalorii niż potrzebujesz. Jednak mam dla Ciebie zdecydowanie lepsze rozwiązanie, w przeciągu dwóch lat, zwłaszcza gdy jesteś taki młody, masz możliwość zrobić bardzo fajny progres masowy oraz siłowy. A proponuję Ci to ze względu na fakt, że możesz [...]
[...] concentate to to jest właśnie wpc (koncentrat białka serwatki), który charakteryzuje się średnim tempem wchłaniania, jest również jedną z najtańszych frakcji. Jeżeli natomiast 100% whey protein complex to jest to połączenie izolatu oraz koncentratu czyli białka o szybkim oraz średnim tempie wchłaniania. Gramatura to ilość białka kilo, 2kg...
[...] odżywkę białkową zależy mi na ilości białka w tym produkcie. Niestety zabiegi typu dodatek tauryny, glicyny, czy kreatyny są po to, aby w rzeczywistości sztucznie zawyżyć ilość białka w produkcie. Wynika to z tego, że aminokwasy te są tańszym surowcem niż koncentrat białka serwatkowego, a dodatek ich powoduje w badaniu metodą Kjeldahla [...]
[...] białko czy wystarczą same węglowodany? Ważny jest bilans białka w ciągu całego dnia czy to białko jest jednak konieczne do zjedzenia po treningu? 2. Czy odżywka białkowa traci swoje właściwości, zmniejsza się ilość białka pod wpływem ciepła (np dodając ją do omleta albo do gotującej się owsianki w garnku) i lepiej ją dodawać "na zimno"?
[...] , że napisałem o 100 g produktu, a nie 100 g czystego białka. Tutaj również wyjdzie dużo korzystniej, ale już nie będę 'marnował' swojego czasu (i czytelników również), by to obrazować. Jest to oczywiste, że produkt olimpa wyjdzie znacznie drożej, bo w 100 gramach mają podobną ilość białka: olimp - niecałe 86%, AllNutrition większość smaków 85%.
Uważam, że składniki są git, ilość białka tez odpowiednia. Nie słuchaj znawców, którzy piszą, że je się maksymalnie 2g na kg mc. Cała masa zawodowców testowała u siebie metodę nawet 5g białka na kg mc i jak sami opisują dzieje się magia. Sam na sobie sprawdziłem jaki progres robię na białku 3,5g-4g i nie ma co porównywać ;) Zacznij może on [...]
[...] Zapotrzebowanie na białko waha się pomiędzy 1.0g/kg do 2g/kg wzwyż i jest ściśle związane z aktywnością, a co za tym idzie — regeneracją powysiłkową. Im bardziej jesteś aktywny, tym większą porcję dzienną białka potrzebuje Twój organizm, by w pełni się zregenerować po wysiłku. Dużą ilość białka niezwykle ciężko uzyskać w regularnych posiłkach.
czy takie załozenia sa dobre i tamtą diete co wcześniej podałem to zredukuje ilośc białka i weglowodanów o 20 trening 2 razy w tyg i 2 razy basen ?? ja to rozplanować o 20 treningi i baseny :D białka ww tłuszcze 1)śniadanie 07:00 17 70 12 2)2 śniadanie 10:00 18 60 10 3)posiłek 3 13:00 18 60 10 4)obiad 16:00 18 41 10 10 5)2 [...]
[...] i będzie dieta zbilansowana, czyli dostarczająca naszemu organizmowi dokładnie wyliczone ilości kalorii i makroskładników. Założenia diety zbilansowanej określają zalecaną ilość białka, tłuszczów i węglowodanów, czyli ilości wynoszące kolejno: - 2 g/kg masy ciała, - minimum 1 g tłuszczów, - reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Warto w [...]
[...] (WPI) - to izolat białka serwatkowego. Różnica między tymi dwoma produktami jest taka, że kinetyka wchłanialności. Koncentrat jest białkiem mniej oczyszczonym i wolniej wchłanialny, odżywka ta ma również mniejszą ilość białka na porcję. Izolat jest białkiem bardziej oczyszczonym i szybciej wchłanialnym, ma również więcej białka na porcję.