[...] tak: Przetworzone węglowodany / cukier = więcej insuliny = więcej hormonów = więcej sebum (łój) = więcej bakterii = więcej trądziku. Zatem bardzo ważna jest jednorazowa ilość i rodzaj pochłoniętych węglowodanów. Niestety w naszym jadłospisie przeważają produkty wprost napakowane węglowodanami. Szczególnie kaloryczne są te gotowane i [...]
[...] się metanabolu z innym sterydem w tabletkach np., winstrolem bo tego nasza wątroba mogłaby już nie wytrzymaćJ Stosujemy piramidkę na początku cyklu stopniowo zwiększamy ilość zażywanych tabletek aż dojdziemy do dawki maksymalnej na koniec cyklu stopniowo przez kilka dni zmniejszamy ilość zażywanych tabletek. PRZYKŁADOWE CYKLE dawki zalecane [...]
Skrótami kj (kilodżule) oraz kcal (kilokalorie) jest wyrażona wartość energetyczna danego produktu. Jedna kilokaloria to tysiąc kalorii (1kcal = 1000cal) – jest to ilość energii (ciepła) jaką organizm może przyswoić przez proces trawienia. Wartość energetyczna produktu wyrażona jest na opakowaniach w kilodżulach i kilokaloriach, natomiast [...]
[...] w wieku 28lat, o wadze 90kg i wzroście 180cm, ćwiczącego na siłowni 3 razy w tygodniu, obliczymy, że jego PPM (podstawowa przemiana materii) wynosi 2016 kcal. Jest to ilość energii potrzeba nawet wtedy, gdy nie podejmujemy żadnych aktywności. /SFD/2016/9/26/79de344f0bd64caf90bc7062a9b6b527.jpg Całkowita Przemiana Materii (PPM) [...]
[...] http://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- Po jego wyliczeniu, odejmujemy od wyniku około 300 kcal. Następnie dzielimy otrzymaną ilość na makroskładniki: 2 g białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. Mając ustalone wyliczenia, możemy podzielić je na ilość posiłków, która nam pasuje [...]
[...] odpowiednio nasz organizmu, dostarczając tyle kcal, jaki wyznaczyliśmy sobie cel. W diecie, którą stosujemy podstawowym czynnikiem jej skuteczności, będzie odpowiednia ilość kcal, które podzielić należy na makroskładniki, takie jak: - białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html - tłuszcze: [...]
Bubal jeśli Twoje zapotrzeboanie wynosi 2700 tood tej liczby odejmujesz 500kcal następnie przyjmujesz odpowiednią ilośc poszczegolnych skladnikow, przykladowo bialka: 2-2,5g na kilogram masy ciala tłuszczy:1-1,5g na kmc reszte zapotrzeboania z węglowodanow Pozdrawiam Zmieniony przez - Mateo 1983 w dniu 2007-12-19 15:06:20
suma kalorii jest wystarczajaca, bo bierzesz zalozona ilosc kalorii i z niej wlasnie wyprowadzasz procentowo ilosci tluszczu, wegli i bialka i przeliczasz na kg. 1800kcal bedzie za duzo dla twojej aktywnosci, chociaz to sluszne podejscie, po warunkiem, ze przynajmniej 5x w tygodniu zrobisz użytek z twojego rowerka Z wymarzona waga, to nie jest [...]
[...] wzoru wyszły mi następujące wyniki: Zapotrzebowanie dobowe 1700-500(redukcja)=1200 Białka 2x59(kg)=118g/ 472 kcal WW 60g= 240kcal TŁ 54g = 488kcal czy wyliczenia są prawidłowe? niepokoi mnie ilość tłuszczu do spożycia... Czy wzór diety, harmonogram posiłków do sprawdzenia mogę umieścić w tym temacie również? dziękuję i pozdrawiam
[...] a zrobie tą łapę bo tak musi być. A co do wspomagania większych partii poprzez wyrabianie mniejszych... to troche jakbyś chciał iśc na około,dla przykładu. Chcesz zwiększyć ilość w podciąganiu podchwytem to będziesz katował biceps bo wspomaga grzbiet przy podciąganiu... wspomóc można coś,co odstaje od reszty ale co nam moze odstawac na [...]
[...] redukcji i jaki ma to wpływ na nasz organizm po jej zakończeniu. Chcąc schudnąć najczęściej decydujemy się na działanie na dwóch płaszczyznach. Po pierwsze zmniejszamy ilość przyjmowanych kalorii z jedzenia, po drugie zwiększamy wydatek energetyczny poprzez dodanie aktywności fizycznej. Większość osób podejmujących się odchudzania skupia [...]
[...] w krótkim czasie (15 do 60 minut) do organizmu dostają się składniki wspomagające rozwój i regenerację tkanki mięśniowej. Zawartość białka waha się zazwyczaj od 90 do 100% a ilość węglowodanów i tłuszczów jest znikoma. Zwykle nie zawierają substancji słodzących zatem smakowo mogą wypaść gorzej niż inne odżywki. Ze względu na wysoką jakość [...]
[...] z rodziny omega 3 (EPA i DHA), o które bardzo ciężko w diecie. Właściwości ich są bardzo istotne dla naszego organizmu. Ilość kwasów omega 3 w makreli szacuje się na ilość około 3,5 g w 100 g świeżej ryby. Poza tym jest ona również dobrym źródeł niemniej istotnej witaminy D3, której ilość w mięsie tej ryby wynosi 1,3 mg. Warto również [...]
[...] miejsce szczególnie w sytuacji osób zmieniających swoje nawyki żywieniowe. Nagłe znaczne zwiększenie kalorii, spożycie znacznych lub zbyt małych ilości błonnika, zbyt mała ilość płynów, nietolerancja laktozy, lektyny w produktach zbożowych, czy strączkowych to jedne z wielu możliwych powodów tego typu problemów. Dlatego też zdecydowanie warto, [...]
[...] nie tylko on będzie odgrywał rolę w procesie budowania mięśni. Musimy zadbać również o odpowiednią podaż białek oraz węglowodanów i tłuszczy, a także zapewnić wystarczającą ilość witamin i minerałów. ‘ To jak dobrać powinniśmy suplementację zależeć będzie w dużej mierze od tego, jak wygląda nasza dieta. Białka stanowią budulec, niezbędny do [...]
[...] nie tylko on będzie odgrywał rolę w procesie budowania mięśni. Musimy zadbać również o odpowiednią podaż białek oraz węglowodanów i tłuszczy, a także zapewnić wystarczającą ilość witamin i minerałów. ‘ Pamiętajmy również, że zbyt duża nadwyżka energetyczna lub niewłaściwy dobór jakościowy pokarmów może zaowocować przyrostem tkanki tłuszczowej, [...]
Oglądam filmy o ludziach z olbrzymią nadwagą, którzy mieli operację zmniejszania żołądka. Lekarz mówi im o jedzeniu białka. Ja na redukcji obecnie jem białka tyle co zawsze ale staram się (dobrze napisane) ograniczyć węgle i tłuszcze zwiększając ilość cardio.
Zauważcie, że problemem nie jest normalna ilość takich produktów. Problem zaczyna się gdy dostarczymy organizmowi 150-200 g białka (bardzo dużo) opakowanego w taki miks. Np. z takiej kury fermowej. Rąbię obecnie <100 g białka dziennie. Oznacza to 5 jaj i jeden spory kawałek mięsa. I dlatego mogę się nie przyglądać przez lupę problemowi. Takie [...]
Sto gram białka to wystarczająca ilość, tym bardziej że na deficycie i tak nic nie zbudujesz. Przy większej ilości organizm będzie chętniej czerpał energię z białka i czasem uszczknie z pokarmu a czasem z bicka. Pozbądź się śmieci, ogranicz węgle i dokładaj treningu.
@xxKozaKxx "Dużo białka mało tłuszczu. Tak mało jak tolerujesz. Dla większości ludzi poniżej 35g. Reszte powinny stanowić węglowodany. Jedz mniej więcej taką samą ilość tłuszczu i węglowodanów ale jedz tak jak czujesz, że potrzebujesz." Bez sensu, skąd to wziąłeś?