Startuję w zawodach kulturystycznych rywalizując z kulturystami znacznie młodszymi oraz w weteranach.
Najbliższe (prawdopodobnie) zawody to Puchar Ziemi Puckiej 8 marca 2015 w Żelistrzewie . Przewidziano w regulaminie kategorię weteranów open (czyli kulturyści od 40 lat życia bez względu na wagę ciała) oraz kat. kulturystyki tradycyjnej do 75kg. Prawdopodobnie poszukam szans w weteranach (zawsze jest ich jednak mniej i łatwiej o sukces oraz nagrodę).
Jeśli nie uda mi się wystartować w Żelistrzewie to z pewnością będę na Mistrzostwach Śląska oraz na Mistrzostwach Polski w maju 2015r.
Obecnie trenuję każdego dnia. Do południa klatka + biceps , drugiego dnia plecy + triceps , trzeciego nogi + barki .
Po każdym treningu siłowym kręcę 30 minut na rowerku i spalam wtedy ok. 230 kalorii.
Od kilku dni chodzę na świeżym powietrzu prze ok. 90-100 minut (wczoraj wydłużyłem trasę). Jest to na tyle dla mnie nużące, że przez ostatnie dni nie byłem wieczorem na siłowni gdzie zazwyczaj robiłem brzuch i kręciłem na rowerku (lub orbitku czy schodach) 30 minut.
Za chwilę idę na siłownię aby zrobić plecy i triceps - w soboty i niedziele oraz święta siłownia jest czynna od 9:00 - 22:00 ( inne dni od 6:00 - 24:00).
Dziękuję wszystkim za wpisy w poprzednim dzienniku treningowym.