SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

2022 rokiem triathlonu? Nowe wyzwanie by Bzyk

temat działu:

Strength & Endurance

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2925698

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Opalinho, u mnie górna granica, to 40. A po co mi wysokie estro? I jaka różnica, że to masa?

Wojtek, no jak to jak? Bez większego problemu

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 857 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 112304
Pewnie chodzi o to, że jeśli nie ma sie jakiś mega sajdów bądz nie łapie się wody przy wysokim estro to po co zbijać. No dobra.. dla zasady. Ale po co łykać dodatkowe tabsy ;)

Wiem, że w towarze już jest mega chemia i cała tablica mendelejewa no ale jeśli można czegoś unikać to czemu nie..


Zmieniony przez - Mortalus w dniu 8/20/2017 3:11:12 PM
1

Osc.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4932 Napisanych postów 15291 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1180542
BzykuDG

Teraz pytanie. W tym tygodniu w Lidlu będzie promo na podróbkę Actifry. Ktoś miał styczność? Warto to coś?


bardziej to wygląda na podróbkę uboższej wersji philips airfryer ale mniejsza o to, z produktem z Lidla nie pomogę, ale mogę Cię zachęcić do oryginału
ja mam philips airfryer xl czyli model HD9240/90,

do tego ruszt

który robi nam piętro w koszyku i możemy więcej mięsa wrzucić czy zrobić szaszłyki - cały zestaw sprawdza się idealnie.

robię w tym frytki (chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku i sama robota to ~25min), piekę mięso z kury/indyka, burgery, pulpety, łososia i jest super, czas operacyjny dla mięsa to 10-15minut, do 200 st rozgrzewa się ~3 minuty
póki co nie robiłem żadnego ciasta, omleta czy innego pasztetu chociaż niby można, nie dałem rady sprawdzić bo od pół roku nie kupiłem jeszcze silikonowej formy
stejki wolę z patelni bo z arifryer wyszedł choojowo

minusy: ziemniaki do frytek trzeba namoczyć wcześniej w wodzie ~30min, cena

patrząc na mojego vs tego z lidla to główne różnice są w:
wielkość koszyka 3L (1,2kg towaru) vs 2,3L (chyba 0,8kg)
power 2100W vs 1650W
ruszt vs nie wiem czy dobierze się jakiś
cena, ale jak dobrze poszukasz to znajdziesz większy airfryer za ~600, więc wg mnie warto odpuścić jeden model airmaxów i wziąć ten większy oryginał , chyba że ktoś faktycznie używał tego z Lidla i nie odstaje od tych markowych

edit: na YT są testy/recenzje jednego i drugiego - może Ci to pomoże w decyzji czy kupować czy nie

pozdro.


Zmieniony przez - kabo9 w dniu 2017-08-20 15:21:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Mortalus, przy całej chemii, która idzie tak czy siak + tej z żarcia pół tabsa co 1 czy do 2 dni nie zrobi kompletnie różnicy.
Ja zdecydowanie widzę różnicę w suchości, to raz. A dwa większe estro przekłada się u mnie bezpośrednio na większy ból przy pośladku. Tkanki trzymają więcej wody, więc wszystko automatycznie jest bardziej pospinane.

kabo, dzięki wielkie na wyczerpującą informację. Trochę to przemyślałem i chyba jednak w ogóle żadna wersja mnie nie urządza. Myślałem, że mogę w to wrzucić ryż, kurczaka i warzywa i niech się wszystko robi, a jednak nie. Ogólnie szukam rozwiązania, które ułatwi mi przygotowywanie potraw, bo smak obecnie robionych bardzo mi pasuje.
Raz jeszcze wielkie dzięki.

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3202 Napisanych postów 5126 Wiek 37 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 119909
BzykuDG
Opalinho, u mnie górna granica, to 40. A po co mi wysokie estro? I jaka różnica, że to masa?



a po co Ci niskie?! Właśnie mi się wydaje, że 80 to nie jest wysokie estro. Różnica taka, że redukując zbijasz to estro aby m.in. pozbyć się totalnie wody podskórnej. Ale na masie jeśli nie odczuwasz żadnych sajdów to nawet wskazane jest chyba nieco wyższe niż zbite "dla zasady" no ale może sie mylę. Zaraz wjedzie Macierewicz, siła pójdzie dale w górę więc choćby dla stawów bezpieczniej nieco wody trzymać. Choć tak jak mówię - Ty sylwetkę trzymasz dalej extra stąd moje pytanie, czysto z ciekawości, bez hejtu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Ale ja nie odebrałem tego jako hejt.

W dalszym ciągu nie widzę potrzeby trzymania wody. Czy estro 80 będzie lepsze dla stawów niż 40 (bo celem jest utrzymanie górnej granicy)? Nie sądzę. Szczególnie, że póki co żadnych kłopotów ze stawami nie mam.
Nie ma też żadnych badań czy nawet bro science pokazujących ewidentną przewagę w robieniu masy na wysokim estro.

Swoje odczucia podwyższonego opisałem w poprzednim poście. Nie jest mi to uczucie napompowania do niczego potrzebne, a wręcz jest uciążliwe

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2435 Napisanych postów 3137 Wiek 32 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 173179
niektore IA np obnizaja poziom IGF-1 , wplywaja tez negatywnie na profil lipidowy





Zmieniony przez - Dejwikkk w dniu 2017-08-20 16:35:44
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
prz1993 Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 21554 Napisanych postów 30786 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 870484
Nie wszystkie IA obniżają IGF, a lipidy ora raczej ZA niskie estro a nie IA samo w sobie.

Ee Dawid edytowałś


Zmieniony przez - prz1993 w dniu 2017-08-20 16:38:32
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2435 Napisanych postów 3137 Wiek 32 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 173179
nie wiem czemu usunelo mi sie 'niektore' wiec musialem wstawic haha co do lipidow masz racje, no, ale matematyka prosta IA wplywaja na estro, za niskie estro = lipidy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 875 Napisanych postów 26640 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 260190
opalinho
BzykuDG
Opalinho, u mnie górna granica, to 40. A po co mi wysokie estro? I jaka różnica, że to masa?



a po co Ci niskie?! Właśnie mi się wydaje, że 80 to nie jest wysokie estro. Różnica taka, że redukując zbijasz to estro aby m.in. pozbyć się totalnie wody podskórnej. Ale na masie jeśli nie odczuwasz żadnych sajdów to nawet wskazane jest chyba nieco wyższe niż zbite "dla zasady" no ale może sie mylę. Zaraz wjedzie Macierewicz, siła pójdzie dale w górę więc choćby dla stawów bezpieczniej nieco wody trzymać. Choć tak jak mówię - Ty sylwetkę trzymasz dalej extra stąd moje pytanie, czysto z ciekawości, bez hejtu.


nie zbijanie estrogenu to głupota totalna,podwyższone estro nie daje żadnych benefitów tylko też wpływa negatywnie na pewne aspekty,norma jest po to żeby ją trzymać
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pytanie o kettloebell 7-32

Następny temat

Crossfit na zwykłej siłowni?

WHEY premium