SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

2022 rokiem triathlonu? Nowe wyzwanie by Bzyk

temat działu:

Strength & Endurance

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2926663

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 857 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 112304
Wjedzie jutro jak kupię kapustę kiszoną. Dziękuję!

Osc.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 106 Napisanych postów 499 Wiek 29 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 34354
U mnie bigos Twojego autorstwa często wjeżdża z ziemniorami jeszcze ugotowane podsmażam razem z bigosem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
prz1993 Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 21558 Napisanych postów 30789 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 870549
Ja robię identyczny posiłek, no dosłownie wszystkie takie same składniki, tylko właśnie bez tej kapusty Może w końcu spróbuje z
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Bez kapusty robiłem jako sos do ryżu/makaronu. Pomysł z kiszoną wyszedł w dzień low carb, żeby nie było samo,mięso z sosem. No i mistrz opcja, bo bardzo zwiększa objętość posiłku. No i kiszonka na trawienie dobra

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11393 Napisanych postów 72671 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958475
BzykuDG
A nie pamiętam czy pisałem, ale już spieszę z przepisem

Na maśle klarowanym podsmażam cebulę oraz posolone pieczarki. Potem dodajemy wybrane mięso. Robię albo z wcześniej usmażonym kurczakiem albo mielonym mięsem z indyka, wieprzowym lub wołowym. Jak się całość podsmaży dodajemy kapustę kiszoną i dalej smażymy. Potem zalewamy całość passatą pomidorową i dodajemy przyprawy. U mnie to jest papryka słodka w dużej ilości, żeby zagęścić passatę, chilli, czosnek oraz zioła prowansalskie. Mieszkamy i chwilę smażymy aż się całość przegryzie. Posiłek mega objętościowy.


słynny bigos
ile dajesz tej kapusty na taką porcje miesa 200g? czy na oko ładujesz?

moze sobie dzisiaj zrobie,musze tylko kapuste kupić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Na oko. Czasem przesadze . Ale 1kg starcza mi tak na 3-4 razy.

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
03.02.17

Dzisiaj 4. dzień treningowy z rzędu, a jutro lecę piąty. A to dlatego, że potem od niedzieli mam wymuszone 4 dni offu, więc cisnę co się da.


Trening
Pull + brzuch:

1. Podciąganie szeroko nachwytem - 5x MAX
2. Wiosłowanie sztangą podchwytem - 8x82,5kg; 8x85kg; 8x87,5kg; 8x90kg; 9x92,5kg
3. Wiosłowanie sztangielką w opadzie - 12x42,5kg; 12x42,5kg; 12x42,5kg; 12x42,5kg;
4. Wiosłowanie na hammerze szerokim nachwytem do klatki - 10x35kg; 10x35kg; 10x35kg; 10x35kg; obciążenie na stronę
5. Uginanie ramion podchwytem z drążkiem wyciągu dolnego - 10x11szt.; 10x11szt.; 10x11szt.; 10x11szt.;

6. Spięcia na maszynie z linkami - 4x MAX
7. Spięcia na maszynie - 4x MAX




Film się przetwarza coś długo, więc wskoczy dopiero pewnie później.

W obu wiosłowaniach dołożone po 2,5kg, więc idzie dobrze.
Niestety znowu zaczęła dość mocno boleć mnie prawa ręka, więc jutro muszę chociaż torchę to rozrolować.

Na koniec drugie 20 min cardio w tym tygodniu.


Dieta - HC:
TRENING - bezpośrednio po 35g Grenade Hydra6, 50g daktyli
1. Omlet: 1 jajko, 5 białek jaj, 1 jajko, 50g twarogu, 100g jabłkai, marchewka, 100g mixu mąki z cieciorki/płatków jaglanych
2. 175g piersi, 200g pierogów, 30g oliwek, warzywa
3. 175g piersi, 200g pierogów, 30g oliwek, warzywa
4. 100g jogurtu naturalnego, 150g twarogu, 50g Corn Flakes, 10 masła migdałowego
5. 125g piersi, 100g chleba razowego, 25g masła czekoladowo-orzechowego, papryka, 50g szynki konserwowej
6. Budyń: 50g WPC, 45g skrobi ziemniaczanej, 30g wafli ryżowych, 5g oleju kokosowego




Więc jak widać dzisiaj dieta typowego kulturysty

Suplementacja:
Grenade Hydra 6 - 35g po treningu
Grenade Engage - porcja po treningu
Grenade Defend - porcja w czasie treningu

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5123 Napisanych postów 13126 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 771230
Gluten free więc można

"Wszystko co teraz potrzebujesz to odrobina wyobraźni...Wasza wyobraźnia czy w to wierzycie czy nie, jest zwiastunem szczęścia jakie zagości w waszym życiu. Jeśli nie jesteś w stanie wyobrazić sobie tego jak może być, to nie oczekuj, że kiedykolwiek to ujrzysz spoglądając w lustro"

Dziennik treningowy:
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cayek__Road_to_Aesthetics_2015/16_-t1062933.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
prz1993 Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 21558 Napisanych postów 30789 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 870549
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
No z tymi Corn Flakes zrobili dobry pocisk z tym Gluten Free
A teraz na ostatni posiłek wjeżdża budyń . 80% osób by się załapało za głowę przy takim żarciu pewnie hehe.

Przemo już się film przetworzył.

Ogólnie tak dzisiaj popatrzyłem do lustra po treningi i się taki trochę dzik robię . Waga 83,3kg i BF raczej trzymany w ryzach. Zobaczymy jak te 4 dni teraz przetrwam hehe.

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pytanie o kettloebell 7-32

Następny temat

Crossfit na zwykłej siłowni?

WHEY premium