[...] 20 g orzechy włoskie 20 g mleko UHT 3,2% 250 ml borówki amerykańskie 50 g Drugie Śniadanie: kanapki z serkiem kanapkowym chleb żytni 140 g (4 kromki) rzodkiewki 75 g serek kanapkowy typu almette 70 g jabłko 1 szt. Obiad: Dorsz pieczony z młodymi ziemniakami i surówka z marchewki i kiszonej kapusty dorsz świeży filet bez skóry 200 g olej [...]
Przeglądając diety osób związanych z branżą fitness czy kulturystyki zauważyć można to, że w ich żywieniu często pojawiają się różnego rodzaju omlety. Jakie są plusy ich spożywania? Co powinno wchodzić w ich skład? Ostatecznie, jak przygotować taki posiłek, aby był dobry jakościowo? W tym artykule postaram się odpowiedzieć na te pytania. Czas [...]
Okres budowania masy mięśniowej wbrew pozorom nie jest prosty. Jest to bardzo złożony i trudny okres, który powinien zostać dobrze przemyślany. Niestety, zarówno redukcja, jak i masa nie przychodzi szybko. Budując masę mięśniową, po pierwsze powinniśmy zadbać o odpowiedni bodziec dla wzrostu mięśni w postaci treningu. Kolejną kwestią jest dobra [...]
Śniadanie to ważny posiłek w ciągu dnia, ale wielu z nas jedyne, o czym myśli wstając rano, to kubek gorącej kawy i jakoś dotrzeć do pracy na czas. Poranki to często walka o przetrwanie i mało kto ma czas myśleć o czymś tak banalnym, jak śniadanie. Jakie są tego skutki? Albo wydajemy mnóstwo pieniędzy na gotowe kanapki, albo sięgamy po pełne [...]
[...] na masę do „śniadaniówki” Dania, których pozazdroszczą znajomi Rollsy z tortilli z kremowym serkiem i łososiem – 493 kcal B 25 T29 W33 Tortilla pełnoziarnista 1 szt. Kremowy serek typu Almette 75 g Łosoś wędzony 50 g Rukola mała garść Rollsy z tortilli z mięsem drobiowym sosem koktajlowym – 759 kcal B40 T47 W44 Tortilla pełnoziarnista 1 szt. [...]
Gdy po spożyciu posiłku jeansy nagle robią się za ciasne w pasie, możesz czuć się niekomfortowo i niewygodnie. Często powtarzające się wzdęcia mogą być oznaką problemów zdrowotnych, jednak w wielu przypadkach związane są ze stresem i złymi nawykami żywieniowymi. Oto najczęstsze przyczyny wzdęć po jedzeniu. Podsumowanie Jeśli po jedzeniu często [...]
Dla wielu osób poranne wstawanie to nie lada wyzwanie. Szczególnie jeśli ktoś musi wstawać o bardzo wczesnej porze albo siedzi do późnych godzin nocnych. Poranki po krótkiej nocy mogą być jedną wielką walką ze sobą, żeby wstać z łóżka i z pewnością znajdą się wśród Was specjaliści od wielokrotnego włączania tzw. drzemek w telefonie, który służy za [...]
Utrzymanie zdrowej diety w szkole nie zawsze jest łatwym procederem, szczególnie gdy celem jest redukcja masy ciała. Słodkie przekąski, napoje, poczęstunki od kolegów i koleżanek nie ułatwiają walki o zdrową i ładną sylwetkę. Dostępność produktów o wysokim stopniu przetworzenia niestety nie ułatwia nam zadania. Nie tylko kalorie są ważne Wielu [...]
Czego potrzebujemy: Na biszkopty: 2 jajka 50 g mąki ryżowej 20 g ksylitolu 4 łyżki mleka - 40 g 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę: 500 g serka wiejskiego lekkiego 70 g białka o smaku waniliowym/biała czekolada 150 g truskawek 100 ml kawy - najlepiej espresso lub mocnej rozpuszczalnej 40 ml whisky lub amaretto mielona kawa do posypania [...]
Czego potrzebujesz: Na biszkopt: 3 jajka 30 g mąki – ja daję 15 g ryżowej i 15g gryczanej 10 g budyniu – najlepszy waniliowy z ALLNUTRITION 10 g białka – oczywiście izolat białka czekolada z ALLNUTRITION 50 g jogurtu – ja dałam grecki. Jeśli musicie ucinać tłuszcze, naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu też się nada 25 [...]
Czego potrzebujemy: Spód ciasta: 200 g serka wiejskiego lekkiego 200 g jogurtu naturalnego 2% 60 g ulubionego białka 20 g żelatyny Warstwa środkowa: 500 g obranych brzoskwiń lub nektaryn lub moreli 15 g żelatyny opcjonalnie do dosłodzenia bezkaloryczny słodzik - erytryrol lub tagaroza Warstwa górna: 400 g jogurtu naturalnego 30 g nasion chia 10 [...]
Czego potrzebujemy: Ciasto: 170 g czerwonej fasoli z puszki 70 g banana jedno jajko 15 g kakao 30 g białka o smaku czekoladowym 3 g proszku do pieczenia Masa: 35 g galaretki proteinowej o smaku bananowo - waniliowym 125 ml wody 80 g banana 200 g serka wiejskiego lekkiego 200 g jogurtu naturalnego 60 g białka o smaku wanilia, banan lub biała [...]
[...] light ksylitol, dla wersji ultra light stevia/tagatoza ) 2 jajka 70 g mąki kokosowej 60 g kakao 100 g stałej części mleka kokosowego szczypta soli Jak wykonać: Blendujemy serek wiejski. 50 g czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Jak czekolada nieco przestygnie dodajemy ją do serka wiejskiego i miksujemy. Kolejno dodajemy [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 150 g płatków owsianych 100 g daktyli + 50 g wrzątku 20 g płynnego oleju kokosowego 8 g kakao Masa serowa: 400 g serka wiejskiego lekkiego 30 g izolatu lub białka o smaku waniliowym 15 g żelatyny + 150 ml wrzątku 25 g erytrytolu owoce - u mnie 100 g jeżyn i jedna figa Jak wykonać: Daktyle zalewamy wrzątkiem na około 15 [...]
Czego potrzebujemy: 200 g serka wiejskiego 30 g białka o swoim ulubionym smaku - u mnie wanilia WPC Delicious 1,5 łyżeczki żelatyny 150 ml soku wyciśniętego z pomarańczy 20 g nasion chia Jak wykonać: Serek blendujemy na gładko, dodajemy białko i dokładnie miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach wrzątku i po ostudzeniu łączymy z masą. [...]
[...] mieszamy z budyniem i wykładamy na spód. Na wierzchu wykładamy drugą część ciasta. Pieczemy około 35-40 minut w 180 stopniach do lekkiego zrumienienia ciasta. Gotowe! Lody - serek wiejski blendujemy na gładko, dodajemy izolat i nutwey - wszystko dokładnie miksujemy i przekładamy do pojemnika w którym będziemy mrozić. Wkładamy do zamrażalki. Po [...]
[...] do ostygnięcia. Ciasto rozwałkowujemy do placka grubości 3-4 mm. Wykrajamy prostokąt lub kwadrat, resztki ciasta "wwałkowujemy" do środka. Na cieście rozsmarowujemy serek philadelphia, rozkładamy szpinak, tuńczyka oraz fetę. Wszystko dość ciasno zawijamy i kroimy na roladki. Roladki układamy na blaszce - można posmarować roztrzepanym [...]
[...] Jak wykonać: Kaszę wsypujemy na sitko i przelewamy raz zimną, a raz wrzącą wodą i gotujemy około 15 minut w szklance wody. Do ciepłej kaszy dodajemy olej kokosowy, żółtko i serek wiejski - tylko granulki. Opcjonalnie możemy dodać 10 g ksylitolu. Wszystko dobrze mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Masę przekładamy do foremki. Ja użyłam naczynia [...]
[...] g erytrytolu 25 g żelatyny 50 g orzechów kilka łyżek mleka 50 g gorzkiej czekolady szczypta soli Jak wykonać: Żelatynę rozpuszczamy w 120 ml gorącej wody - studzimy. Twaróg, serek, erytrytol wkładamy do miski i blendujemy na gładka masę. Dodajemy 50 g masła orzechowego oraz wystudzoną żelatynę - miksujemy około 2 minut. Masę przelewamy do foremki [...]
[...] cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno - pod koniec ubijania dodajemy puder z ksylitolu. Następnie dodajemy serek mascarpone i ubijamy jeszcze około 3 minut. Masę wykładamy na wystudzone ciasto i dekorujemy. Trzymamy oczywiście w lodówce. Gotowe! Wartości odżywcze: Cała tarta to [...]