
Czego potrzebujemy :
- 100 g ciasta PROTEIN PIZZA
- 20 g zmielonych na mąkę płatków owsianych
- 50 g serka philadelphia
- 100 g tuńczyka w sosie własnym
- 40 g sera feta
- 80 g szpinaku
- przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Jak wykonać:
Ciasto robimy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zostawiamy na kilka minut. Następnie blat wysypujemy mąką owsianą i zagniatamy ją do ciasta, do momentu aż ciasto przestanie się lepić do rąk. Szpinak dusimy na niewielkiej ilości wody i doprawiamy do smaku. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ciasto rozwałkowujemy do placka grubości 3-4 mm. Wykrajamy prostokąt lub kwadrat, resztki ciasta "wwałkowujemy" do środka. Na cieście rozsmarowujemy serek philadelphia, rozkładamy szpinak, tuńczyka oraz fetę. Wszystko dość ciasno zawijamy i kroimy na roladki. Roladki układamy na blaszce - można posmarować roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 20 minut
Ja roladki podałam z sosem jogurtowo - musztardowym. Duża łyżka jogurtu, płaska łyżeczka musztardy, sól i pieprz.
Wartości odżywcze:
Całość to 710 kcal. Białko 82g Tłuszcze 24g, Węglowodany 35g.
Smacznego!
