SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

a

  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Panowie i Panie, przepiękne jedzenie ;-) Ja mam pytanie które nie wiem gdzie zadać, więc zadam w najlepszym temacie. Macie jakieś pomysły na gumę krantanową albo guar? Kupiłem, dałem do owsianki i rzeczywiście super gęste. Tego oczekiwałem ponieważ do tej pory za zagęstnik służył budyń. Teraz redukcja, a bardzo lubię jeść właśnie "na gęsto". A w [...]

    Odpowiedzi: 17841 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-04-07 15:58:37 Szacuny postu: 9 (cały temat: 44190)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Layla, Ty masz takie jedzonko pyszne i smaki na Lyony?! :-D Ten deser wygląda obłędnie! W moim przypadku nie ma czegoś takiego jak limit słodyczy |-) a liony kuszą bo to jednak nowe smaki są, a ja lubię próbować nowości :-D

    Odpowiedzi: 17841 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2021-04-27 09:40:32 Szacuny postu: 1 (cały temat: 44190)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    A to najlepsza! U mnie wszyscy mówią ze jak pizze zrobię to mógłbym z taką otwierać knajpę :-) A już jest w pizzeri tak smaczną jak się samemu zrobi zgodnie ze sztuką ciężko spotkać.

    Odpowiedzi: 17841 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2022-01-18 14:00:10 Szacuny postu: 1 (cały temat: 44190)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    A to najlepsza! U mnie wszyscy mówią ze jak pizze zrobię to mógłbym z taką otwierać knajpę :-) A już jest w pizzeri tak smaczną jak się samemu zrobi zgodnie ze sztuką ciężko spotkać. Myślę, że też nie mam się czego wstydzić jeśli chodzi o pizzę ;-) Zapieksy /SFD/2022/1/19/1713ae099c3641d8876f6474249c342f.jpg [...]

    Odpowiedzi: 17841 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2022-01-19 20:37:48 Szacuny postu: 4 (cały temat: 44190)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Ugotować makaron aldente a później do piekarnika 200st.C góra dół grzanie. A później 7-9 minut na termoobiegu. Przyprawy według uznania u mnie sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do ziemniaków i do kebaba. /SFD/2022/1/22/01c5cacca3c14636b0edf60833ddfef1.jpg Zmieniony przez - StrongSFD w dniu 2022-01-22 19:43:48

    Odpowiedzi: 17841 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2022-01-22 19:33:38 Szacuny postu: 4 (cały temat: 44190)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Jagodowo-truskawkowe szaleństwo Znajdziesz opis na instagramie fit_przepisypl Jagodowo-truskawkowe szaleństwo! Kocham to połączenie dlatego postanowiłem się nim podzielić Niskotłuszczowy deser na zimno z ryżem i sporą ilością białka w jednej porcji. Idealny jako przed i po treningowy posiłek. Makroskładniki i kalorie znajdziecie na ostatnim [...]

    Odpowiedzi: 17841 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2022-01-30 05:47:16 Szacuny postu: 3 (cały temat: 44190)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Zielone co to? Ten zielony to przecier. Przecier z jarmużu, natki pietruszki, jabłek, marchwi i wody. Czasem dodaję tam banana lub jakiś inny słodki owoc, żeby to było zjadliwe. A nawet jeśli jest niesmaczne, to się zmuszam, bo zdrowe, a łatwiej mi wypić przecier niż jeść samą natkę czy jarmuż. Taki detoks z rana średnio raz w tygodniu, czasem [...]

    Odpowiedzi: 17841 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2022-02-25 16:33:38 Szacuny postu: 1 (cały temat: 44190)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Liczymy makrosy. Wrzucam te od dużej pizzy jak coś. Użyte drożdże instant 3-4gr. Śmiało robiłem tej wielkości pizze z 50gr mozarelli i też pycha. O połowe mniej mięcha też śmiało można robić :-) Po prostu takie makrosy potrzebowałem. A sos nie tajski a BBQ keto roleski był polany ale makro to samo 9-10ww na 100gr produktu + ketchup :-) Pizze z [...]

    Odpowiedzi: 17841 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2022-02-28 08:09:15 Szacuny postu: 3 (cały temat: 44190)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Generalnie to jest zbiór wszystkich przepisów z forum, wystarczy trochę pokombinować. Ale wrzucę skład pierwszego zdjęcia bo robiłem wczoraj. Używam gotowych apodow tortowych, na początku kombinowałem z płatkami, biszkoptami ale generalnie kaloryka wychodzi taka sama a efekt gorszy do tego więcej pracy. A więc 1 spod do blaszki 2 do blendera [...]

    Odpowiedzi: 17841 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2022-03-05 13:44:39 Szacuny postu: 4 (cały temat: 44190)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Jecie te jogurty pitne wysokobiałkowe np wlane w miskę i zmieszane z owocami orzechami itp czy lepiej zwykle serki czy jogurty? To zależy, to i to jest spoko, ale wole taniej, a więcej jogurtów i serków, a pitne wysokobiałkowe okazjonalnie :)

    Odpowiedzi: 17841 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2022-04-01 21:05:48 Szacuny postu: 1 (cały temat: 44190)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Widać lubisz ten dreszczyk emocji- będzie ta Salmonella czy może się uda?...%-) Oj tak ! Żyje dla tej adrenaliny :D Leganckie posiłeczki: 1.Cos A'la szakszuka z wyższej półki legancka 2. Ryż z truskawkami i orzechami włoskimi, pestkami dyni 3. Awokado faszerowane - robiłem to tylko raz jakis dłuuzszy czas temu. Nie zajarałem się [...]

    Odpowiedzi: 17841 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2022-04-25 22:26:52 Szacuny postu: 5 (cały temat: 44190)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Tylko wiesz, że to właściwie jest nie policzalne? Przecież waga kurczaka po przyrządzeniu będzie się różnić. Bo ten sam kawałek mięsa możesz usmażyć/upiec, że będzie soczysty i jego waga przez obróbkę nie wiele się zmieni, a możesz wysuszyć na wiór i różnica w wadze będzie znacząca. Dalej idąc skąd wiesz ile białek ulegnie denaturacji? Kolejna [...]

    Odpowiedzi: 17841 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2022-11-18 11:50:06 Szacuny postu: 2 (cały temat: 44190)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Ale tu nie chodzi o 3 g białka w tą, czy w tamtą, tylko o różnicę kcal między filetem gotowanym, a smażonym - a różnica ta jest spora. I tak jak pisałem liczę na podstawie kalkulatorów w necie, czyli otrientacyjnie. Nic też nie stoi na przeszkodzenie, żeby po obróbce zważyć mięso. Zmieniony przez - Qatro w dniu 2022-11-18 19:20:16 Zmieniony przez [...]

    Odpowiedzi: 17841 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2022-11-18 19:18:58 Szacuny postu: 2 (cały temat: 44190)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Popatrz na Lodzianina- on cały rok je tak samo bez względu na okres Pozazdrościć tylko takiego sztywnego trzymania się jadłospisu, a i czasami jakiś egzotyczny energetyk wpadnie i już wiadmo, że na rynek nowy smak wyszedł. Czsami wpadam sprawdzić właśnie, a na jego smak do energoli akurat można polegać, zwłaszcza do Monsterów :] Zmieniony przez [...]

    Odpowiedzi: 17841 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2022-11-21 13:01:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 44190)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY vol 4 !!!

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Swoja kiełbaska (a'la rzeszowska)/jaja/cebula/buła ziarnista z goudą Gulasz z fasolą/makaron Owsianka/suszone owoce/serek/mleko/jogurt Zawijaniec z piersi z pieczarkami/pyry/mizeria/pomidor Zupa a'la flaczki z kurczaka /SFD/2023/11/5/ae0e9916bd8a445fa88b5f35bbc1d143.jpg /SFD/2023/11/5/6639908440bf4f05b8d823c0a6ef2171.jpg [...]

    Odpowiedzi: 17841 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2023-11-05 19:20:43 Szacuny postu: 3 (cały temat: 44190)
  • PODSTAWY UKŁADANIA DIETY.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Pegg ten tłuszcz nie potrzebny w takiej ilości i w twoim przypadku tylko roślinny, węglowodany tylko z rana a o 17 zjedź jakąś drobnostkę co byś miała siłę na trening, przy twojej dolegliwości wszystko odtłuszczone, niesmażone i duże znaczenia ma również właśnie białko szczególnie jak przy kamicy -roślinne a więc musisz wprowadzić orzechy, groch i [...]

    Odpowiedzi: 614 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-04-02 22:38:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 138)
  • PODSTAWY UKŁADANIA DIETY.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    daleko mi od typu anorektyczki :) fakt dużo tam prawdy o mnie, a mój metabolizm obniżył się nie tylko o 45 ale chyba już o 90% :( byłam na diecie 600-1000 kcal i nie chudłam :( jestem pewna, że źle się odżywiam, ale nie bardzo wiem, jak poprawić odżywianie uwzględniając moje słabe strony jeżeli idzie o jedzenie dużej ilości produktów, a [...]

    Odpowiedzi: 614 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-04-30 23:45:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 138)
  • Poradnik- Jak zwiększyć WZROST vol.2

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    znalazłem ciekawy wywiad z endokrynologiem na temat wzrostu: Z dr med. DOROTĄ BIRKHOLZ, ordynatorem oddziału endokrynologii dziecięcej Akademickiego Centrum Klinicznego w Gdańsku rozmawia Anna Jęsiak – Młodzież mamy dziś wybujałą, nowe pokolenia są wyższe od rodziców i dziadków, co widać gołym okiem. Czy pani doktor to potwierdza? – Do [...]

    Odpowiedzi: 3029 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-19 15:25:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 373)
  • Poradnik- Jak zwiększyć WZROST vol.2

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    g**** prawda w wieku dorosłym biorąc różne pierdoły się nie urośnie.Nawet jak bym podpisał pakt z siłami ciemności nic by to nie dało. i masz rację- tej wersji się trzymajmy, jedyną skuteczną metodą jest operacyjne wydłużenie nóg. Całą resztę podaję bardziej jako ciekawostką. Według niektórych dzięki manipulacji poziomami FGF-2 i CNP można rosnąć [...]

    Odpowiedzi: 3029 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-05-13 07:20:45 Szacuny postu: 1 (cały temat: 373)
  • hej- nie rozumiem kiedy wykonywać superserie a kiedy nie?- zawsze robimy superserie A1-A2 i B1-B2??

    Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-11 00:00:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)