[...] 100 g (czyli całego opakowania) możemy zrobić dwa całkiem spore kotlety. Podsmażamy na patelni i gotowe. Reszta zależy już od naszej weny twórczej — rodzaj bułki, warzywa, sos itp. Jak smakuje Vege Burger? Jeśli oczekujesz odpowiedzi - czy wegański burger różni się smakiem od mięsnego? Tak, różni się, smakuje inaczej i jest to bardzo ciekawa [...]
Czego potrzebujemy: 100 g ciasta protein pizza 15 g sosu pomidorowego dołączonego do pizzy 30 g mąki gryczanej 30 g serka philadelphia 25 g serka ricotta 25 g sera mozzarella 100 g szpinaku 50 g pomidora przyprawy - sól, pieprz, gałka muszkatołowa Jak wykonać: Ciasto na pizze przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odkładamy na kilka [...]
[...] czarna 9%, cebula 7%, pomidor suszony 6%, oliwa z wytłoczyn z oliwek 6%, pestki dyni 4,3%, nasiona słonecznika 4,3%, woda, koncentrat soku jabłkowego, przyprawy (gorczyca), sos sojowy (soja, pszenica), sól kamienna, czosnek, koncentrat z soku z cytryny. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 238 kcal Tłuszcz: 12 g (w tym kwasy [...]
Czego potrzebujemy: 100 g proszku, z którego zrobisz ciasto 140 ml wody łyżkę sosu pomidorowego w proszku odrobinę wody dodatki według uznania - ser żółty, mozzarella, pomidory, oliwki - co tylko lubimy... Jak wykonać: Ciasto i sos zrobić według przepisu na opakowaniu. Na wierzchu rozłożyć dodatki. Jeśli chcemy użyć rukoli lub roszponki [...]
Czego potrzebujemy: 500 g makaronu penne 250 g mascarpone 300 g cebuli 500 g pomidorów 1 kg fileta z kurczaka 10 g oleju kokosowego sos piripiri lub tabasco pieprz i sól Jak wykonać: Cebulę szatkujemy dość drobno. Pomidory obieramy ze skóry i kroimy na ćwiartki. Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na nieduże kawałki. Gdy już mamy wszystko gotowe - [...]
[...] g piersi z kurczaka sól, pieprz, przyprawa do drobiu, 5 ml Dzikiej oliwy 500 g mrożonego szpinaku sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 2 ząbki czosnku, 5 ml Dzikiej oliwy Dziki sos Salsa Mexicana Jak wykonać: Wszystkie składniki na naleśniki wrzucamy do miski, miksujemy i smażymy na suchej patelni - mnie zawsze wychodzi 5 sztuk o średnicy około 27 [...]
[...] dół. Jeśli będą potrzebowały jeszcze zrumienienia - piekarnik grzanie górne - około 5 minut w 180 stopniach. Gotowe! Jeśli będziecie podawać je na ciepło, idealnie smakują z sosem karmelowym zero. Jeśli spakujecie jako przekąskę, dorzućcie suszone owoce i orzechy. Wartości odżywcze: Z porcji otrzymujemy 6 sakiewek. Każda to 210 kcal. Białko 6,3 [...]
[...] g nasion chia + 1/3 szklanki wody łyżka natki/koperku przyprawy - sól, pieprz, pieprz ziołowy, oregano 7 g oleju kokosowego mąka owsiana do skorygowania gęstości masy Dziki sos Tomato Basil Jak wykonać: Soczewicę gotujemy do miękkości - po ugotowaniu odstawiamy by przestygła. Cebulę siekamy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię na rozgrzany [...]
[...] papryką, kminem rzymskim, płatkami chilli - gotować przez ok. 20min. Ugotowane mięso z kurczaka wyjąć i rozdzielić widelcami na mniejsze kawałki - wrzucić z powrotem do sosu. Dodać odsączoną czerwoną fasolę. Paprykę marynowaną pokroić w paski i dorzucić do sosu. Całość gotować do zgęstnienia sosu - ok. 10min. Na koniec dodać słodzik. Świeżą [...]
[...] Pizza 100 g piersi z kurczaka sól, pieprz, czerwona papryka w proszku, kilka kropli tabasco 5 g dzikiej oliwy jajko kilka liści sałaty plaster pomidora ulubione Dzikie sosy Jak wykonać: Ciasto Protein Pizza przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czekamy kila minut aż nieco napęcznieje. Dzielimy na dwie części i na papierze do [...]
Czego potrzebujemy: 100 ml kawy - rozpuszczalna lub espresso 10 g Dziko Słodkiego sosu Sweet Coffee 20 g nasion Chia 200 g jogurtu naturalnego 30 g białka o ulubionym smaku 5 g kakao Jak wykonać: Do zimnej kawy dodajemy sos oraz nasiona chia - dokładnie mieszamy i odstawiamy na około godzinę. Chia musi dobrze napęcznieć. Do jogurtu dodajemy kakao [...]
[...] miksujemy. Masę wylewamy na schłodzony spód i wkładamy ciasto do lodówki. Po około 2 godzinach powinno być gotowe. Wartości odżywcze: Ciasto podzieliliśmy na 10 kawałków. Każdy z nich to 277 kcal. Białko 15.6 g, Tłuszcze 17.3 g, Węglowodany 15.3 g. Jeśli lubicie bardzo słodko - do dekoracji polecam Dziki sos w ulubionym smaku. Smacznego!
[...] 80 g korzenia pietruszki 80 g groszku cukrowego 200 g cukinii kawałek białej części pora pół niedużej czerwonej cebuli 20 g oliwy czosnkowej 200 g piersi z kurczaka 100 g sosu słodko kwaśnego - ulubionego 150 g makaronu - ja użyłam udon - możecie zastąpić ryżowym sól, pieprz Jak wykonać: Warzywa kroimy. Marchew i pietruszkę w plasterki, [...]
[...] wykałaczkami. Układamy mięso na folii, psikamy oliwą i pieczemy około 30 minut w 200 stopniach. Gotowe. Mnie dziś makro pozwoliło na pieczone frytki z ziemniaka i Dziki sos, ale równie dobrze będzie się komponowało z komosą lub ryżem. Wartości odżywcze: Cała porcja nadzianego kurczaka to 300 kcal. Białko 51.5 g, Tłuszcze 8,4 g, Węglowodany [...]
[...] zblendowanej 2 jajka 25 g mąki owsianej Quamtrax 7 g mąki kokosowej 20 g białka w ulubionym smaku - najlepiej czekoladowe, karmelowe, kawowe 10 g kakao 15 g Dziko słodkiego sosu łyżka cynamonu czubata łyżeczka przyprawy do piernika pół łyżeczki proszku do pieczenia Jak wykonać: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pozostałe [...]