[...] cos dobrego sobie ugotować. Jestem fanem kebabów jak nie jedna osoba na tym forum. W tych tureckich smakołykach zawsze najważniejszym dla mnie była dobra bułeczka i ostry sos. Jako iż jemy zdrowo to ta pierwsza odpada. Postanowiłem dzis stworzyć coś ala sos do kebaba tyle, że zdrowy i wkomponowac go w niecodziennego kuraczka. Składniki: -400g [...]
[...] 2 Śniadanie : między 11:45/12:15 - 450 kal Jak mam pierwszą zmianę to przeważnie pierś kurczaka lub indyka, łopatka cielęca, ligawa wołowa generalnie chude mięso, jakiś sos własnej roboty np. ketchup, sos sojowy, przyprawa chińska lub meksykańska z ryżem, najróżniejszymi kaszami nawet jadłem orkiszową no i z surówką a ta się praktycznie nie [...]
[...] Wymieszaj wszystkie składniki, dodając odrobinę wody (ok. 15 ml). Ulep z masy kotlety i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Przepis pochodzi z bloga Weganie Komosa z sosem pomidorowym. 3/4 szklanki komosy ryżowej marchew 4 pieczarki cebula ząbek czosnku przecier pomidorowy sól, pieprz, ostra papryka, szczypta cukru, bazylia Komosę ryżową [...]
Znalazłem dziś w sklepie sos pomidorowy, bez dodatku cukru (skład : pomidory, sól , 2/100g ww) i w głowie zrodził mi się taki pomysł... Nisko tłuszczowe spaghetti z dietetycznym sosem. Składniki: Pierś z kury - ok 450g Makaron ciemny - 400g Ser żółty podlaski - 100g Sos pomidorowy - 680g Cebula - sztuka. Przyprawy - do dań z pomidorów, włoskich, [...]
[...] w końcowej fazie dodajemy cebulę i paprykę. 4. Roztrzepujemy 3 jajka w misce ze szczyptą soli oraz płatkami owsianymi. Podsmażamy z obu stron do ścięcia. 5. Przepis na sos podałem w drugim linku, ewentualnie jeśli chcecie mieć danie wysokobiałkowe to zmieszajcie odżywkę z jogurtem. 6. Na folie aluminiową wrzucacie placka, sałatę, sos, [...]
[...] i. tłuszcze dodane : oliwa z oliwek, olej rzepakowy, awokado, oleje z orzechów, olej z nasion lnu w nieograniczonych ilościach j. przyprawy naturalne ziołowe , sol, sos sojowy, musztarda, chrzan, ocet winny i jabłkowy... w nieograniczonych ilościach, niedozwolone gotowe sosy i przyprawy z dodatkiem cukru k. orzechy i nasiona w [...]
[...] z odrobiną mleka bądź śmietany można mieszać z różnymi składnikami tworząc dość egzotyczne, aczkolwiek często smaczne kombinacje: 1. Twaróg mieszamy z tuńczykiem dodając doń sos sojowy i zieloną cebulkę. Jeżeli jest zbyt twardy dodajemy kilka kropel mleka do uzyskania przyzwoitej konsystencji. 2. Możemy też zmieszać twaróg z odpowiednio [...]
[...] walczysz od tygodni, lub nawet miesięcy. Zanim zaczniesz omijać szerokim łukiem to stoisko w warzywniaku, zweryfikuj etykiety żywności, którą najczęściej spożywasz. Czy twój sos sałatkowy zawiera HFCS? Czy dodajesz do rannej porcji jajek terrorysty-keczupu, który zawiera /sabotujący twoje starania/ HFCS? Czy jesteś przyzwyczajony do spożywania [...]
[...] w identycznej wersji z tego względu, że jestem na erasmusie w hiszpanii i nie mam dostępu do mamijnych weków ale jako potreningowy posiłek myśle, że mógłby być. Chociaż ten sos to troche jakoś ciężko wygląda.. Sam bym go trochę zmodyfikował dodając z garść oliwek, jeszcze jedną puchę tuńczyka zmniejszając przy tym ilość papryki oraz ogórków.. [...]
[...] oznaczające czosnek, zaś "oli" pochodzi od łacińskiego "oleum", czyli oleju. Aioli świetnie sprawdza się zarówno jako dip podawany z warzywami gotowanymi na parze, jak i sos do ryb lub mięs. 3 duże obrane ząbki czosnku 2 żółtka jaj od kur z wolnego wybiegu 1 łyżka stołowa musztardy Dijon 300 ml oliwy z oliwek Sok z ćwiartki cytryny Sól i [...]
[...] dorzucamy do gara z kurą i teraz tak: grzyby wlewamy razem z wodą. Gdy h2o będzie za mało dolewamy tyle, aby przykryła naszą szamkę. Teraz wlewamy tu już według uznania sos sojowy, sos rybny, olej sezamowy, ocet do sushi i pseudo Tao Tao+kolendrę. Jeżeli czujemy, że czegoś nam brakuje ładujemy ww przyprawy, dusimy ok 10-15 min na wolnym [...]