
Czego potrzebujemy:
- 100 g ciasta protein pizza
- 15 g sosu pomidorowego dołączonego do pizzy
- 30 g mąki gryczanej
- 30 g serka philadelphia
- 25 g serka ricotta
- 25 g sera mozzarella
- 100 g szpinaku
- 50 g pomidora
- przyprawy - sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Jak wykonać:
Ciasto na pizze przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odkładamy na kilka minut. W tym czasie przygotowujemy sos pomidorowy i na wodzie dusimy szpinak z przyprawami. Jak ciasto napęcznieje posypujemy je mąką gryczaną i zagniatamy do momentu aż cała mąka zostanie "zabrana" przez ciasto. Rozwałkowujemy na placek o grubości około 5 mm. Ciasto smarujemy sosem - nie smarujemy brzegów, i na połowę ciasta wykładamy szpinak, sery i pomidory. Możemy oczywiście doprawić wszystko oregano czy bazylią. Składamy ciasto na pół i zawijamy dokładnie brzegi. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Wartości odżywcze:
Cała porcja to:
- 600 kcal.
- Białko 63g,
- Tłuszcze 16g,
- Węglowodany 45g
Smacznego!
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

Warto przeczytać
Komentarze (0)