[...] miałam, można też zrobić 2 zakwasy z dwóch różnych mąk, ale ja już nie chciałam tak kombinować z pierwszym zakwasem) ok. 1 łyżeczka soku z cytryny 100 ml wody gazowanej (wodę miałam zimną, więc delikatnie ją podgrzałam, żeby nie była zbyt zimna...ale tak bardzo delikatnie i naprawdę chwilkę, żeby się nie wygazowała) Mniej więcej równą wagowo [...]
[...] do lodówki na 30 minut. Wyciągamy ciasto z lodówki, sprawdzamy gęstość, gdyby ciasto było za gęste ( powinno mieć konsystencję rzadszej śmietany ) dolewamy po trochu wodę ok 20 - 50 g zależy to wszystko od mąki, trzeba tu trochę wyczucia, ale nie ma się czym przejmować, tu sie nie ma co nie udać, jesli ciasto jest za gęste, będziemy to [...]
[...] bez niej nie ruszy) szklanka wody + odrobina w rezerwie :-) łyżka czarnuszki/ ziół/ podrobionego czosnku/cebulki Obie mąki wymieszać Zrobić sobie dołek i w niego wlewać wodę. Metoda zrobienia ciasta - jak na pierogi, zagniatamy kilka minut aż będzie sprężyste, odstawiamy na kilka minut. Na tym etapie ja sobie dzielę na 8 części i każdą [...]
[...] robiłam bez) Do obtaczania: kakao Decomorreno wiórki kokosowe PRZYGOTOWANIE: Kaszę jaglaną zalewamy ok. 2 szklankami wody, solimy trochę i gotujemy aż kasza wchłonie całą wodę. Do gotującej się kaszy dodałam kilka kropel oleju sezamowego. Jak już kasza będzie gotowa, odstawiamy ją do ostygnięcia. Następnie do kaszy dosypujemy połowę zmielonych [...]
[...] dość gęsta pasta. Ciasto Drożdże rozpuścić w połowie szklanki ciepłej wody, dodać 2 łyżki mąki i ewentualnie łyżeczkę cukru. Mąki wymieszać, dodać sól, wyrośnięty zaczyn i wodę. Ciasto będzie dość rzadkie, takie lejące się błoto. Pozostawić w cieple na chwilę do wyrośnięcia. Jak ruszy, przelać do formy (użyłam 20x30cm)i wstawić do zimnego pieca [...]
[...] LUB 3 CIENKIE: • 55g mąki bezglutenowej • 55g mąki kukurydzianej • roztrzepane jajo • sczypta soli • 250ml wody WYKONANIE: Połączyć w misce suche składniki, dodaĆ jajko i wodę. Masa ma być dość rzadka. Przelać do miarki kuchennej. Wylać na małą, nieprzywierającą patelnię i ustawić średni płomień. Obracać patelnią by ciasto równo pokryło dno. [...]
[...] mąkę do środka nożem. Na koniec dodaj olej. 3. Zacznij wyrabiać ciasto rękami, aż będzie miękkie i elastyczne. Jeśli ciasto będzie za suche dodaj odrobinę wody. 4. Nastaw wodę w wysokim garnku. 5. Ciasto podziel na kilka części i rozwałkuj na grubość ok. 2 mm, podsypując niewielką ilością mąki gryczanej. 6. Szklanką wycinaj kółka, łyżką [...]
[...] nie bójmy się i sypnijmy więcej ;-) ). Dodajemy odrobinę wody, by konsystencja była bardziej "lejąca" ale nie rzadka. Odstawiamy "ciasto" na jakieś 5min niech płatki wsiąkną wodę. Później dodajemy ocet mieszamy, dodajemy sodę znowu mieszamy. Łyżką nakładamy do foremek i wkładamy do nagrzanego na 180st. piekarnika na 45-60min. Mi wyszło z tych [...]
[...] żeby się ładnie przegryzły nadzienie 1 ) opakowanie mrożonego szpinaku opakowanie twarogu lub sera feta czosnek, trochę pieprzu szpinak rozmrozić, na patelni odparować wodę, dodać czosnek, doprawić do smaku jak kto lubi, nie solić jeśli się robi z serem feta w głębokim talerzu widelcem rozgnieść ser feta szpinak + ser wymieszać, ostudzić [...]
[...] w maszynce, dodajemy przestudzone pieczarki z cebulą. Wyrabiamy wszystko na gładką masę i formujemy małe kulki (wielkości małych pulpecików). W garnku wstawiamy osolona wodę, na wrzątek wrzucamy kolejno kulki mięsne i gotujemy około 15 minut. Gdy wystygną nabijamy każdą na wykałaczkę i cieniutko smarujemy serkiem kanapkowym. Następnie lekko [...]
[...] pieprz, curry, suszona pietruszka. Soczewicę zalewamy wodą(ok 1,5 szklanki) na 2-3h. Po tym czasie, dolewamy ok szklanke wody, solimy, gotujemy aż soczewica wciągnie całą wodę. W międzyczasie smażymy cebulkę na łyżeczce oleju kokosowego, solimy i pieprzymy, smażymy aż cebulka będzie miękka. Blendujemy soczewicę, podsmażoną cebulkę, 2 łyżki [...]
[...] -6 pieczarek -ząbek czosnku -śmietanę jakąkolwiek Cebulkę przysmażamy, dorzucamy pieczarki i smażymy do czasu aż wypłynie z nich cała woda, dodajemy posiekany czosnek, wodę z karkówki i zalewamy śmietanką. Teraz należy chwilkę podgotować i mamy mega przepyszne sosiwo. Można zagęścić lekko mąką. Surówka My daliśmy startą marcheweczkę i [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
O to milo bede mogl sobie wypic gdzieś na mieście z kumpalmi a nie tylko wodę :-p. A inną drogą wstyd sie przyznać ale mam problemz podciagniem sie nachwytem ani razu nie dam rady :/ myslalem by podciągać się z gumami będzie to dobre rozwiązanie?włókna mięśniowe zostaną uszkodzone w jakims stopniu? Nie chce jak glupek sie podciągać z gumami ze [...]
[...] z kurczaka passata pomidorowa ~200g przyprawy 5g oliwy z oliwek 40g zielone oliwki garść rukoli 1.Mąki, cukier, sól, drodże wsypujemy do miski i mieszamy 2.dodajemy ciepłą wodę i dokładnie łączymy składniki 3.Ciasto rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 15-20 min w tym czasie nagrzewamy piekarnik na 220st. [...]
[...] mnie kombinację 250mg Omnadrenu z 200mg Deci w jednym strzale raz na 2 tygodnie. Mix pozwala na korzystanie z dobrodziejstwa szybkiej regeneracji, a dekanian magazynuje wodę w tkance łącznej. Tak to kiedyś wymyśliłem - jest dobre na stawy. Wiem, że zaraz będą śmiechy chichy, że raz na 2 tygodnie itd, ale jak mówię, jest wiele podejść do saa [...]
A to może boleć . Trzeba było zaraz na głęboką wodę? Treningi Cioci Izy to nie jest bułka z masłem . Zmieniony przez - radosuaf w dniu 2010-01-07 10:21:55
mam to samo waga nawet rośnie w lustrze żyłki wychodzą. Może łapę wodę albo co bo kurde na tyle jedzenia i ruchu nie ma siły żebym nie leciał z fatem %-)
Dzięki lodzianin że mi przypomniałeś. Wodę na kawę nastawiłem i się gotowała i gotowała... Przeczytałem twojego posta i olśnienia dostałem i poszedłem wyłączyć i zalać sobie też kawkę :)
%-) jak wczoraj na nic smaka nie miałem tak dziś zrobiłem tourne po sklepach i znalazłem swoich faworytów :-P a tak to dość sucho, wodę nie długo odstawiam więc kapeć w gębie się zapowiada :-D