SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

weglowodany

Czy chodziło Ci o: "węglowodany"?

  • Pulpety rybne - obiad w 20 minut

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 200 g fileta z miruny lub innej ryby 1 jajko 15 g suchej kaszy manny szczypior/ natka pietruszki/ koperek - według uznania sól, pieprz łyżeczka musztardy dijon Dodatki - quinoa, groszek cukrowy, warzywa według uznania Jak wykonać: Rozmrożony filet rozgniatamy widelcem i dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2004 Data: 2018-11-26 07:51:03
  • Bezglutenowe pierogi leniwe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: ciasto 1 jajo 250g twarogu półtłustego 80g mąki z brązowego ryżu sól dodatki 10g oleju kokosowego 100g borówek 150g jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Twaróg z jajkiem zmiksować na gładką masę, dodać szczyptę soli, mąkę i ugnieść ciasto. Blat posypać mąką, gdyż ciasto będzie się lepić do rąk. Z ciasta uformować długi [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3226 Data: 2017-04-19 11:59:34
  • Sałatka z mozzarellą (B+T)

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 125 g mozzarelli garść rukoli pomidorki koktajlowe świeża bazylia łyżka oliwy z oliwek ząbek czosnku ocet balsamiczny Sposób przygotowania: Pomidory, rukolę i liście bazylii umyć i osuszyć. Liście rukoli ułożyć na talerzyku. Ser mozzarella i pomidorki pokroić i ułożyć na rukoli. Czosnek i liście świeżej bazylii zmiksować na gładko z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6272 Data: 2017-04-27 13:01:33
  • Składniki na 6 sztuk: 2 jajka 200g batatów 100g kaszy jaglanej proszek do pieczenia 100g jabłka 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym cynamon Sposób przygotowania: Ugotować kaszę jaglaną. Batata podgrzać przez maksymalnie 5 minut w mikrofalówce. Ugotowaną kaszę zblendować z batatem i jajkami. Dokładnie wymieszać z odżywką białkową i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1715 Data: 2017-05-04 11:57:21
  • Ciasto jaglano - kokosowe z mango

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 2 jajka 100g kaszy jaglanej proszek do pieczenia 30g wiórków kokosowych 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 300g mango Sposób przygotowania: Kaszę ugotować. Ugotowaną kaszę zblendować z jajkami na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe, odżywkę białkową i proszek do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszać. Ciasto wyłożyć do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3181 Data: 2017-05-06 13:30:08
  • Czekoladowe muffiny

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 100g banana 100g jajek 150g cukinii 40g odżywki białkowej o smaku nugatowym 30g mąki z amarantusa 20g mąki kokosowej 10g kakao 20g czekolady 70% kakao (w postaci dropsów) pół łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Banana zblendować z jajkami. Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć wodę. Do zblendowanych jajek [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3815 Data: 2017-06-09 15:19:35
  • Składniki: 1 jajko 500g mielonego mięsa z chudej wieprzowiny 60g zielonych oliwek 120g mozzarelli pęczek szczypiorku pieprz, sól, oregano, słodka papryka, chilli 5g oleju kokosowego Sposób przygotowania: Szczypiorek drobno posiekać. Mozzarellę i oliwki pokroić na małe kawałki. W misce dobrze wymieszać mięso z przyprawami i jajkiem. Dodać wszystko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3975 Data: 2017-06-14 10:14:10
  • Składniki: 1 jajko 30g chorizo 50g czerwonej fasoli konserwowej 80g marynowanej papryki grillowanej 5 pomidorków koktajlowych 4 łyżki passaty pomidorowej pół małej cebuli 5g oliwy z oliwek pieprz, sól, papryka wędzona Sposób przygotowania: Cebulę i chorizo drobno posiekać, podsmażyć na oliwie do zarumienienia. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2869 Data: 2017-06-21 13:59:31
  • Sałatka z soczewicy

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 50g zielonej soczewicy 150g pomidorków koktajlowych 50g czerwonej cebuli 15g natki pietruszki 10g oliwy z oliwek pół cytryny pieprz i sól Sposób przygotowania: Soczewice ugotować al dente - żeby była chrupiąca. Przepłukać zimną wodą po ugotowaniu. Pomidorki, cebulę oraz natkę pietruszki drobno posiekać. Z połowy cytryny wycisnąć sok. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3636 Data: 2017-06-28 14:09:52
  • Trufle o smaku słonego karmelu

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 30g odżywki białkowej o smaku słonego karmelu 100g daktyli sól Sposób przygotowania: Daktyle pociąć na kawałki i zalać ciepłą wodą w celu namoczenia - przynajmniej na noc. Namoczone daktyle zblendować z odżywką białkową. Dodać sól do smaku. Masę przelać do silikonowych foremek. Włożyć do zamrażarki na kilka godzin. Wartości odżywcze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3638 Data: 2017-06-29 09:22:52
  • Składniki: 25g ryżu basmati 120g tuńczyka cukinia pieczarki rzodkiewki cebula bazylia przyprawy do smaku Sposób przygotowania: Ugotować ryż Wszystkie składniki należy zblendować, tak aby powstała gładka masa. Wyłożyć gotową masę na papier do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec ok. 45 min. do momentu aż placuszki będą [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1808 Data: 2017-11-03 23:49:03
  • Błyskawiczne gofry ryżowe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 2 jajka 1 dojrzały banana o wadze około 80 g 80 g mąki ryżowej Quamtrax Jak wykonać: Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia i blendujemy. Wylewamy na dobrze nagrzaną gofrownicę. Pieczemy do momentu mocnego zrumienienia. Jeśli Wasza gofrownica ma już nieco zużytą powierzchnię, do masy dodajcie 3 g roztopionego oleju kokosowego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2552 Data: 2018-07-27 08:05:43
  • Cukinia faszerowana komosą

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 2 średnie cukinie - około 600 g 50 g komosy ryżowej 5 g oleju 50 g suszonych pomidorów 20 g oliwek 50 g fety Jak przygotować: Rozgrzewamy na małej patelni olej. Wsypujemy sucha komosę i prażymy około minuty uważając by nie przypalić. Następnie gotujemy ją zgodnie z instrukcja podaną na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1127 Data: 2019-05-04 16:36:07
  • Składniki: 75g białego ryżu pół czerwonej cebuli 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100g zielonych szparagów 150g krewetek 15g oliwy pocięta natka pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Ryż ugotować. Szparagi obrać i ugotować. Czerwoną cebulę drobno poszatkować. Na rozgrzanej łyżce oliwy (5g) podsmażyć poszatkowaną cebulę, dodać ugotowany [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1923 Data: 2017-05-23 19:37:27
  • Pasta rybna na kanapki

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 100g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 50g twarogu sernikowego 1 jajko czerwona cebula 50g czerwonej papryki 10g czarnych oliwek koperek Sposób przygotowania: Jajko ugotować na twardo. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Cebulę i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Jajko, tuńczyka, twaróg, cebulę i paprykę zblendować na gładką masę. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3003 Data: 2017-06-02 11:41:35
  • Plantanowe blondie z truskawkami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 140g dojrzałych plantanów 30g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 2 jajka 15g mąki jaglanej 40g mąki kokosowej ekstrakt wanilii 70g truskawek Sposób przygotowania: Plantany i jajka zblendować. Dodać mąki, odżywkę i ekstrakt wanilii - dokładnie zblendować na gładką masę. Do wysmarowanego olejem kokosowym naczynia żaroodpornego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2769 Data: 2017-06-05 11:28:37
  • Składniki: 1 kg nóg (ud) z kurczaka - 4szt. 250g cukinii 100g cebuli 300g papryki czerwonej 240g bakłażana 4 ząbki czosnku łyżeczka: papryki słodkiej, papryki wędzonej, kurkumy pół łyżeczki: kminu rzymskiego chilli, pieprz, sól Sposób przygotowania: Warzywa pokroić w dużą kostkę. Włożyć do naczynia żaroodpornego, przyprawić solą i pieprzem, zalać [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3732 Data: 2017-07-13 12:28:03
  • Omlet z mozzarellą i oliwkami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 3 jajka 20 g zielonych oliwek 50g mozzarelli cebulka dymka 6 pomidorków koktajlowych pieprz, sól, przyprawa suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim 5g masła klarowanego Sposób przygotowania: Jajka delikatnie wymieszać w misce tak, aby żółtko nie połączyło się z białkiem. Na rozgrzanym maśle podsmażyć poszatkowaną cebulkę, pomidorki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5066 Data: 2017-08-04 14:28:00
  • Krem z dyni

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 300 g dyni - najlepsza dynia Hokkaido 50 g mleka kokosowego 5 g oliwy tymianek, rozmaryn, sól pieprz, ostra papryka Jak wykonać: Dynię obieramy ze skórki, kroimy, dodajemy oliwę, tymianek oraz rozmaryn - wszystko dobrze mieszamy. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem, wykładamy dynię i pieczemy - zwykle wystarcza 25 minut w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2124 Data: 2018-10-10 11:56:02
  • Batony chałwowe bez pieczenia

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 40g preparowanej kaszy jaglanej 30g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 50g pasty tahini 100g banana dekoracja (płatki migdałowe, jagody goji, polewa z odżywki białkowej etc.) Sposób przygotowania: Pastę tahini zblendować z bananem i odżywką białkową na gładką masę. Preparowaną kaszę jaglaną podprażyć na suchej patelni. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2978 Data: 2017-04-24 10:09:29