[...] mleko ma więc zmieniony skład, za to mniej kalorii. I niestety także gorzej wygląda i smakuje. Aby przywrócić mu kremowy odcień i smak producenci dodają do niego białka serwatki. Tymczasem z obserwacji na zwierzętach wynika, że związki te mogą wywierać na organizm wpływ podobny do męskich hormonów. Wszystko to sprawia, że picie [...]
[...] potwierdzać badania naukowe prowadzone od co najmniej trzech dekad. Regularne uprawianie sportu ma zbawienny wpływ na cały organizm człowieka, począwszy od zmian w układzie sercowo-naczyniowym, poprawienie wydolności, usprawnienie pracy mięśnia sercowego, lepsze dotlenienie komórek przez regulację przemian metabolicznych, poprawę sprawności [...]
[...] jest neutralne, lub delikatnie zasadowe, można łatwo zmierzyć. Natomiast kiedy zmierza ku kwasowości mamy większe ryzyko rozwinięcia się osteoporozy, słabości mięsni, chorób serca, cukrzycy, chorób nerek, oraz całej masy innych problemów zdrowotnych Rozwiązaniem wg. Naukowców którzy prowadzili badania nad “chroniczną obniżoną kwasowością [...]
[...] hormonów między innymi testosteronu, hormonu wzrostu bez których niemożliwe byłoby budowanie masy mięśniowej. Są także pomocne w utrzymywaniu dobrej kondycji naszego serca, wpływają korzystnie na nadciśnienie tętnicze, układ nerwowy, wygląd naszej skóry czy włosów oraz są niezbędne w transporcie witamin A, D, E i K. Widząc już, że [...]
[...] Moja prawdziwa droga fightera zaczęła się 4 września 2003 roku. Tak mając 18 lat zapragnąłem udać się do najbardziej hardcorowego miejsca w moim mieście, mianowicie klubu bokserskiego, który był owiany złą sławą miejsca treningów miejscowych zabijaków Do dziś nie wiem skąd się biorą takie opinie o boksie. hehe Wracając do moich pierwszych [...]
[...] Nasycone rezerwy glikogenu wiążą się z przyrostem mięśni, natomiast ich zmniejszenie skłania organizm do czerpania energii z białka. Przed treningiem sięgnij po białko serwatki, gdyż zawiera ono dużo aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach (BCAA). Są to trzy aminokwasy, które zużywane są przez mięśnie jako źródło energii, gdy zmniejszają [...]
[...] to jest tym, że cielę podwaja masę ciała w ciągu 45 dni, człowiek - 180) oraz 6 razy więcej kazeiny niż ma go mleko ludzkie. Białko tworzy w delikatnym żołądku niemowlęcia ser i serwatkę. Ser powstaje z kazeiny, więc w przypadku mleka krowiego jego grudki są znacznie większe niż w przypadku mleka ludzkiego, z powodu tego wiele niemowląt cierpi [...]
[...] mogę spodziewać się jakiś oznaków działania diety+treningu+supli? Chodzi mi o to kiedy ew. w przypadku braku efektów martwić się i wnosić poprawki. 9) Mogę jeśc dowolny inny ser czy koniecznie ten z diety? Chodzi mi o żółte sery z dziurami. Czy zmienia to dużo i pozstac przy wyliczonym tym co mam? Narazie tyle pytanek:) Jak coś to będę wracał do [...]
[...] Czy zachowujemy właściwą równowagę miedzy nimi? - Czy chociaż jeden z naszych codziennych posiłków zawiera bogate w wapń produkty mleczne (mleko, jogurt, kefir, biały ser)? Jeśli nasza odpowiedz na choćby tylko jedno pytanie brzmi „nie" to pierwszą czynnością, jaką powinniśmy zrobić jest właściwe ustawienie jadłospisu, gdyż nawet najlepsze [...]
[...] Czy zachowujemy właściwą równowagę miedzy nimi? Czy chociaż jeden z naszych codziennych posiłków zawiera bogate w wapń produkty mleczne (mleko, jogurt, kefir, biały ser)? Jeśli nasza odpowiedz na choćby tylko jedno pytanie brzmi „nie" to pierwszą czynnością, jaką powinniśmy zrobić jest właściwe ustawienie jadłospisu, gdyż nawet najlepsze [...]