SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

2022 rokiem triathlonu? Nowe wyzwanie by Bzyk

temat działu:

Strength & Endurance

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2931049

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
prz1993 Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 21594 Napisanych postów 30815 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 870805
shizaxa
prz1993
Ja to bym do niego na chatę wbił na takie pyszności jak robi na co dzień, i żadne inne miejscówy na żarcie mi nie potrzebne


Nooo, jakby mi facet tak gotował w domu...
Ale żeby nie było, że dyskryminuje tych mniej gotujących, można przecież inne ciekawe rzeczy w kuchni robić ;)


A no, ja tam na stole np lubię nie tylko jeść
Sory, od Mariana mi się udzieliło

Nie no, ja też jak mam czas to potrafię ciekawe rzeczy pogotować, niestety nie zawsze ten czas jest... No ale co by nie było, jesli chodzi o estetykę dań, to Bzykowi nigdy nie dorównam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 IFBB PRO
Ekspert
Szacuny 10651 Napisanych postów 30008 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 609937
prz1993
shizaxa
prz1993
Ja to bym do niego na chatę wbił na takie pyszności jak robi na co dzień, i żadne inne miejscówy na żarcie mi nie potrzebne


Nooo, jakby mi facet tak gotował w domu...
Ale żeby nie było, że dyskryminuje tych mniej gotujących, można przecież inne ciekawe rzeczy w kuchni robić ;)


A no, ja tam na stole np lubię nie tylko jeść
Sory, od Mariana mi się udzieliło

Nie no, ja też jak mam czas to potrafię ciekawe rzeczy pogotować, niestety nie zawsze ten czas jest... No ale co by nie było, jesli chodzi o estetykę dań, to Bzykowi nigdy nie dorównam


nie żebym sie czepial ale zabrzmiało to jak mała zacheta dla shizaxa żeby pokazac jej co lubisz robic na stole oprócz jedzenia

dobra ide gotować

no a teścia skala zamknieta więc się nie dowiedziałem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Ale mi slodzicie z rana . Ale dodam tylko, ze prócz estetyki smakuje tez mistrz .

A co do knajp, to tak:
- pierogi tylko w Piec na Szewskiej, maja tez mistrz pizzę, często ciezko o miejsce, ale warto
- naleśniki w Madame na Rynku
- lody najlepsze Lody naturalne z Krzyckiej, ewentualnie Tralala w Pasażu Włoskim w Rynku, kilkadziesiąt smakow, ale gorsze niz na Krzyckiej.

Jak cos jeszcze, to pytaj

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
prz1993 Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 21594 Napisanych postów 30815 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 870805
MARIAN 17
prz1993
shizaxa
prz1993
Ja to bym do niego na chatę wbił na takie pyszności jak robi na co dzień, i żadne inne miejscówy na żarcie mi nie potrzebne


Nooo, jakby mi facet tak gotował w domu...
Ale żeby nie było, że dyskryminuje tych mniej gotujących, można przecież inne ciekawe rzeczy w kuchni robić ;)


A no, ja tam na stole np lubię nie tylko jeść
Sory, od Mariana mi się udzieliło

Nie no, ja też jak mam czas to potrafię ciekawe rzeczy pogotować, niestety nie zawsze ten czas jest... No ale co by nie było, jesli chodzi o estetykę dań, to Bzykowi nigdy nie dorównam


nie żebym sie czepial ale zabrzmiało to jak mała zacheta dla shizaxa żeby pokazac jej co lubisz robic na stole oprócz jedzenia

dobra ide gotować

no a teścia skala zamknieta więc się nie dowiedziałem

Bo to miało tak zabrzmieć
Dobra koniec spamu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 134 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 10139
BzykuDG
Ale mi slodzicie z rana . Ale dodam tylko, ze prócz estetyki smakuje tez mistrz .

A co do knajp, to tak:
- pierogi tylko w Piec na Szewskiej, maja tez mistrz pizzę, często ciezko o miejsce, ale warto
- naleśniki w Madame na Rynku
- lody najlepsze Lody naturalne z Krzyckiej, ewentualnie Tralala w Pasażu Włoskim w Rynku, kilkadziesiąt smakow, ale gorsze niz na Krzyckiej.

Jak cos jeszcze, to pytaj

W Tralala jadlam ostatnio, pozostaje sprobowac tych na Krzyckiej

Tematu stołu i lodów nie ciągnw już bo się chłopaki nakrecaja
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Lody na Krzyckiej bez porównania lepsze i porcje solidne! Wybór mniejszy, bo są 3 stałe smaki plus 3-4 nowe każdego dnia, więc jak masz wybór, to polecam na Facebook’u u nich na profilu sprawdzać, bo codziennie rano podają jakie są danego dnia.

https://www.facebook.com/Lody-naturalne-z-Krzyckiej-1597832643833747/?fref=ts

24.08.16

Trening
Klatka + biceps + brzuch:

1. Rozpiętki na bramie na dół klatki - 15x5szt.; 15x5szt.; 15x5szt.; 15x5szt.
2. Wyciskanie na hammerze na skosie w dól - 8+3+3x60kg 2x rest pause + 5x40kg wolna f. ekscentryczna + 4x30 wolna f. koncentryczna + przytrzymanie w spięciu 25kg
3. rozpiętki na skosie w górę - 12x17,5kg; 12x20kg; 12x20kg; 12x20kg
4. Wyciskanie sztangi na skosie w dół - 15x65kg; 12x70kg; 10x80kg; 9+1x85kg
5. Wyciskanie sztangielek na skosie w górę - 15x25kg; 13x25kg; 11x25kg

6. Uginanie ramion z linkami wyciągu dolnego - 15x9szt.; 12x10szt.; 8x11szt.
7. Uginanie ramion z końcówką sztangi - 12x; 12x; 12x







Jakoś dzisiaj mniej sił, niż na ostatnim treningu, tylko w ostatnim ćwiczeniu na klatkę poszło minimalnie lepiej. Ogólnie na codzień czuje lekkie przemęczenie, więc zmniejszę ilość treningów w tygodniu z 6 do 5, a od września prawdopodobnie 4x tygodniowo.
Natomiast dorzucam więcej interwałów w tygodniu, bo po ostatnim weekendzie sylwetka nie wróciła do siebie i już jest dla mnie lipa.

Dieta
TRENING - bezpośrednio po 30g mixu izlotu/kazeiny
1. Omlet: 7 białek jaj, 15g WPC, 45g mixu płatków jaglanych/ryżowych, 100g banana, 100g marchewki
2. 200g piersi, 50g ryżu, 5g oliwy, 30g oliwek, warzywa
3. 200g piersi, 50g ryżu, 5g oliwy, 10g nerkowców, warzywa
4. Naleśniki: 2 białka jaj, 15g mąki kokosowej, 40g mixu mąki ryżowej/kukurydzianej, 150g twarogu
5. Bigos: 200g łopatki wieprzowej, 5g masła klarowanego, warzywa
6. 50g WPC, 150g chleba razowego, 10g masła migdałowego




Przedstała mi się kompletnie podobać aktualna forma i lekko się zirytowałem. Po weekendzie złapałem 2kg i tak się to trzyma do dziś. W weekend był cheat, a potem od razu po podbicie kalorii, więc wracam do poprzedniego makro i cheat’a nie robię aż do ustawki w Bytomiu.
Może skok wagi przez większe trzymanie wody (estro), ale to w takim razie powinna wzrosnąć już jakiś tydzień wcześniej.

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 759 Wiek 38 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 5302
jak już będę taki wielki i wyżyłowany to też będę filmiki nagrywał ...

Fajnie się to ogląda, keep doing
2

Tytan, jest znany ze swojej wysokiej wytrzymałości mechanicznej w stosunku do niskiego ciężaru.

dziennik treningowy
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Droga_po_zdrowsze_jutro.-t1120358.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 47 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5137
dobra micha muszesprobowac zrobic taki bigos:D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Wielki nie jestem na pewno, a żyły powoli zanikają, ale dzięki

Bigos polecam jak najbardziej, moje najświeższe odkrycie


Zmieniony przez - BzykuDG w dniu 2016-08-24 21:31:08

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
25.08.16

Trening
Plecy ciężko + brzuch:

1. Przenoszenie na wyciągu - 15x8szt.; 15x8szt.; 15x8szt.; 15x8szt.
2. Wiosłowanie na hammerze chwytem neutralnym - 8+5+4x60kg podwójny restpause + 5x45kg wolna f. ekscentryczna + 4x35kg wolna f. koncentryczna + przytrzymanie w spięciu 25kg (
3. Martwy ciąg - 12x110kg; 10x130kg; 6x150kg
4. Wiosłowanie półsztangą - 12x65kg; 10x70kg; 8x80kg; 8x80kg
5. Podciąganie podchwytem - 3x MAX

6. Spięcia na maszynie - 4x MAX
7. Unoszenie nóg - 4x MAX

Na koniec interwał 5min + 10min (20s/40s) + 5min.











Dzisiaj trening dość ciężko. Martwy ciąg znacznie słabiej, niż na ostatnim treningu, a wtedy poszło luźno i na tym miałem dodawać obciążenie. A finalnie 150kg zrobiłem tylko 6, a nie 8 razy. Myślę, że może to wynikać z tego, że jestem napuchnięty (mam nadzieje) wodą i z prostownikami był dramat.
Na koniec wróciłem do interwałów i będę je robił co 2 dni, może coś zejdzie tej wody.
Ogólnie jestem chyba już przemęczony, więc o dziwo wyczekuję okresu roztrenowania. Od przyszłego tygodnia będę robił już treningi jednak chyba 4x w tygodniu i znacznie lżejsze, bez żyłowania.

Dieta
18g Allnutrition Extremall
TRENING - bezpośrednio po 30g mixu izlotu/kazeiny
1. Omlet: 7 białek jaj, 15g WPC, 55g mixu płatków jaglanych/ryżowych, 60g borówek, 100g marchewki
2. 200g piersi, 55g makaronu, 5g oliwy, 30g oliwek, warzywa
3. 200g piersi, 55g makaronu, 5g oliwy, 10g nerkowców, warzywa
4. Babeczki: 5 białek jaj, 25g SFD WPC Protein Plus
5. 200g szynki wieprzowej, 5g masła klarowanego, warzywa
6. 50g Allnutrition Whey Pudding, 120g chleba razowego, 10g masła migdałowego







Zmieniony przez - BzykuDG w dniu 2016-08-25 20:45:54
1

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pytanie o kettloebell 7-32

Następny temat

Crossfit na zwykłej siłowni?

WHEY premium