[...] na wypowiedz z tego tematu: http://www.sfd.pl/ZMA_-_sens_przyjmowania-t508693-s3.html ale pomyślałem, że może warto by było ją trochę rozwinąć. Na dobry początek, dla przypomnienia odrobina teorii: Czym jest zma? - Jest to połączenie 2 zasadniczych dla sportowców pierwiastków (cynku i magnezu) z witaminą B6 Co możemy zyskać stosując zma? - [...]
[...] będzie to owocna współpraca. Wiek: w czerwcu 22 lata Waga: 103kg Wzrost: 183cm Dlaczego, kulturystyka? czytaj niżej:) HISTORIA: Przygodę z ciężarami zacząłem po namówieniu mnie przez koleżankę od podnoszenia ciężarów, oczywiście nie robiło się tam ani wiosłowań, uginań, francuzów itp z podstaw wykonywało się tylko przysiady i martwe ciągi [...]
[...] kierownicy, masażyści. Drużyna składa się z 22 zawodników. 20 zawodników grających w polu oraz dwóch bramkarzy. Każdy z zawodników wyposażony jest w kij, łyżwy oraz odpowiednie ochraniacze. Do gry służy krążek,wykonany z twardego kauczuku, który zawodnicy trącając kijami starają się wbić do bramki przeciwnika. Na lodzie może przebywać do 6 [...]
[...] bok wszystkie marzenia o symetrii. Prawdziwym celem, jest to, aby Twoje ramiona urosły do rozmiarów tak potężnych, że aż strasznych. Daj sobie spokój z estetyką. Kulturysta nie ma nic wspólnego z wydelikaconym chłoptasiem o różowych paluszkach. Jest natomiast z natury rzeczy i z konieczności uosobieniem brutalnej masy mięśniowej o potwornie i [...]
Stanley Ketchel (właśc. Stanisław Kiecal) ur. 14 września 1886 r. w Grand Rapids stanie Michigan, zm. 15 października 1910 roku. Syn polskich emigrantów Jana i Julli Kiecel. Mistrz Świata w wadze średniej w latach 1908-1910. W ciągu swojej krótkiej kariery bokserskiej zasłużył na miano jednego z najlepszych bokserów wagi średniej w historii, oraz [...]
Fałszowane odżywki białkowe? Prof. dr hab. inż. Stanisław Mleko Z dużym zainteresowaniem śledzę dyskusję jaka na forum czasopisma dla kulturystów i osób aktywnych fizycznie oraz stron internetowych rozpoczęła się w sprawie jakości odżywek białkowych „produkowanych” na rynku polskim. Dlaczego „produkowanych”? Po pierwsze w Polsce o ile mi wiadomo [...]
My, herkulesi Dla publiki mogę być mięśniakiem - mówi strongman Jarek Dymek, ubiegłoroczny mistrz Polski Potężni, ważący przeważnie grubo ponad sto kilogramów, atletycznie zbudowani, potocznie nazywani są mięśniakami lub karkami. Chociaż biją rekordy na światowych arenach, w kraju wciąż traktowani są z przymrużeniem oka. O ich [...]
„wszystko jest trucizną i nic nią nie jest, wszystko jest kwestią tylko dawek" (PARACELSUS- twórca nauki o toksykologii) „ druga strona medalu" (rewers) Zdaniem wielu autorów, którzy stosunkowo niedawno przeprowadzili szereg badań klinicznych i epidemiologicznych - zbyt duże spożycie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych może [...]
Mialem juz dawno wrzucic, ale jakos nie moglem sie zebrac, ostatni ostraszne pustki w dziale, to ktos pewnie chetnie przeczyta o znanym polskim bokserze. (Art nie mojego autorstwa- ja dodawałem tylko polskie znaki, bo w wersji, ktora znalazlem w tych miejscach byly kwadraciki, wiec nie dalo sie tego czytac Jan Szczepański Na początku kariery [...]
Siema, większość mnie zna więc nie będe sie nadmiernie rozpisywał :-P postanowiłem w końcu wrócić do prowadzenie dziennika, dawniej miałem 2 bardzo popularne, w dziale uns'a i u konkurencji. Potem było kilka podejść ale ze względu na brak czasu i zawirowania w życiu jakoś się nie udało pociągnąc tematu. Teraz mam zamiar to zmienić, bo tylko w tym [...]
nie wiem czy było.mi sie wydało dosc ciekawe wiec wklejam "Wegetarianizm jest stary jak sama ludzkość. Jeśli były całe epoki i trendy, gdzie odżywiano się przede wszystkim mięsem, to istniały również całe obszary naszego globu, gdzie spożywano głównie owoce i płody ziemi, a mięsa nie jadano w ogóle lub stanowiło ono rzadki luksus. Natomiast w [...]
http://storage.sfd.pl/ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/51b65b03baed49769a488297904c1f38.png TEST SUPLEMENTÓW HI-TEC by SneS Witam serdecznie, Dziękuje firmie HI-TEC za możliwość wzięcia udziału w kolejnym teście suplementów. Tym razem z innymi uczestnikami będziemy testować suplementy przyspieszające budowę masy mięśniowej. Mam nadzieję, że zdobywana przez [...]
Nokaut przychodzi sam Janusz Pindera 29-04-2009 Ukraiński mistrz świata wagi ciężkiej w boksie o dziecięcych latach, polityce, o Polsce oraz o tym, dlaczego nigdy nie będzie walczył z młodszym bratem Władymirem źródło: AFP Witalij Kliczko. Urodzony 19 lipca 1971 r. w Biełowodsku (Kirgistan). 202 cm, 112 kg. Żonaty, troje dzieci. Rz: Pamięta [...]
LEBER HEALTHCARE Suplement Diety 60 kapsułek najlepiej spożyć przed końcem/nr partii: patrz etykieta niemiecka warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25oC), w suchym i zaciemnionym miejscu Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci. Sposób użycia: 2 razy dziennie po 1 kapsułce, [...]
W związku z coraz częściej pojawiającymi sie pytaniami/wątpliwościami odnośnie odżywiania okołotreningowego np. czy jam mam odrazu brac po treningu wszystko bo z tego co wiem to białko powinnem wypic 30 minut po treningu ?? Po treningu muszę brać Carbo z kreatyną także białko odrazu po treningu odpada, biore białko 1godz po treningu postanowilem [...]
[...] w przedziale wiekowym 45-55lat, w tym 15 kobiet, 10 mężczyzn CZAS TRWANIA PROGRAMU: 10tygodni (20czerwca2008-3wrzesnia2008) FORMY TRENINGU ZDROWOTNEGO: marszobieg, plywanie, kolarstwo, aerobik. CEL TRENINGU: zapobieganie chorobom i usprawnianie organizmu kierując się zasadą: „w zdrowym ciele zdrowy duch". ROZPOCZECIE TRENINGU-POPRZEDZA [...]
Witaj w Dziale "Odżywki, Suplementy" Jeśli: -chcesz zacząc nowy temat -poruszyc jakiś problem -zapytać o radę skorzystaj z wyszukiwarki Jesli jednak , nie znalazłeś odpowiedzi na nurtujące Cię pytanie i pragniesz rozwiać swe wątpliwości w naszym dziale, prosimy o spełnienie tych kilku zaleceń (poniżej), ktore na pewno pomogą nam w udzieleniu [...]
[...] schudnąć powinny unikac potraw smażonych ? Podczas procesu smażenia tłuszcz, na którym smażymy jest wchłaniany przez smażony produkt, a następnie wraz z nim spożywany. Oczywiście ilość wchłoniętego tłuszczu jest uzależniona od rodzaju smażenia oraz od produktu.( Najwięcej tłuszczu chłoną produkty smażone na [...]
Postanowiłam założyć osobny temat z podsumowaniem swojego pobytu tutaj, żeby w starym dzienniku zachować ciągłość wypisek, ale jeżeli uważacie, że to zrobi tylko bałagan, to spokojnie można usuwać. Nie obrażę się ;-) Jeżeli może zostać w takiej formie, to w związku z tym, że Marta prosiłaś o jakąś fotorelację co kilka miesięcy, to pomyślałam [...]