SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

białko kcal

  • Koktajle w diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 1736 Data: 2021-07-16 17:10:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Masa czy redukcja

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1440 Data: 2021-07-19 08:09:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rozpoczęcie treningu

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1335 Data: 2021-07-17 16:52:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rozbudowanie masy ciała

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1703 Data: 2021-02-27 11:36:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja tkanki tłuszczowej

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 839 Data: 2021-02-15 08:36:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Szybkie tycie

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1566 Data: 2021-02-04 15:29:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie kaloryczne - obliczenia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 884 Data: 2021-03-24 15:59:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cel treningowy - prawidłowy wybór

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 677 Data: 2021-06-20 15:20:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zmiana sylwetki - dieta

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1539 Data: 2021-07-06 18:28:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Plan treningowy - ocena

    Post
    Trening dla początkujących
    PRO

    [...] Przeciwskazania medyczne : brak, dwa lata temu przy mc mi przepuklinę wyj**ało pępkowa, także przerwa była w siłowni. Zażywane suplementy : kreatyna 5g dziennie, czasem białko, omega 3, Wit b12 Wit d Ostatnio przerabiany plan: fbw Ciężary w podstawowych ćwiczeniach (przysiad, klasyczny, wyciskanie) Przysiad maxa nie robiłem. Klatka 1x 95kg [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 226 Data: 2024-03-17 12:58:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Suplementacja - wybór

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 1432 Data: 2021-08-09 18:31:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Suplementacja - wybór

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 1432 Data: 2021-08-12 09:54:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dużo tłuszczów w diecie

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html  - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów.

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1634 Data: 2021-01-12 18:18:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 948 Data: 2021-01-04 13:00:11 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Sarm - warto stosować?

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1315 Data: 2021-04-02 15:49:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cel treningowy - wybór

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 908 Data: 2021-06-24 07:48:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie kaloryczne - rekonwalescencja

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 796 Data: 2021-03-19 13:46:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gainer na ratunek

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Witam, Gainer odżywka węglowodanowo-białkowa jest produktem specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Jak sama nazwa wskazuje, stosować ją należy w specjalnych do tego sytuacjach. Z kolei przeznaczona jest ona dla określonej grupy osób. Przydaje się również sytuacjach, gdy nie mamy czasu, możliwości na przygotowanie lub zjedzenie posiłku. Jak [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 789 Data: 2021-01-15 21:00:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Problem z redukcja

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! W okresie redukcji należy zacząć od obliczenia zapotrzebowania kalorycznego, a następnie odjęcie około 10% kalorii. Zapotrzebowanie obliczysz tutaj:

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 1056 Data: 2021-01-29 11:12:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gramy na 1kg czy procent mikrosładników?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html  - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1354 Data: 2020-08-04 19:32:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)