2g jest mi ciężko wyciągnąć, bo i tak te porcje mięsa są dla mnie ogromne... Co do kcal to wrzucam plik. To w takim razie ile powinienem jeść? I co podnieść (białko będzie ciężko....) /SFD/2018/1/3/02591d311ad744b6a2685f96fe9cd6e5.jpg
[...] podczas redukcji tkanki tłuszczowej, jak i budowy masy mięśniowej. Białko zawiera komplet aminokwasów, które przyspieszają regenerację po treningu. Jeśli nie wiesz jakie białko wybrać, zerknij do naszego rankingu, który znajdziesz pod tym linkiem: [...]
ok, biorąc wasze wskazówki do serca ustaliłem takie proporcje na starcie: białko - 2g, węglowodany - 2g, tłuszcze - o,91 g co w efekcie daje nam 100g na dobe. całkowita wartość kaloryczna wynosi w tym momencie 2760 kcal. czy ten próg jest już do przyjęcia? i drugie pytanie, a co z dniami bez treningu? trzymać tą samą wartość? czy obniżyć?
Ja na sam początek proponowałbym zapotrzebowanie podzielić na 3 i po równo dać kcal z tluszczy, wegli i białka. Przykładowo: Jesli zapotrzebowanie to 3000kcal, to: 1000kcal = białko = 250g Wegle j/w = 250g Tluszcze = 112g. I w zaleznosci od efektów modyfikowac.
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Jajka są jednym z bardziej wartościowych produktów żywieniowych. Można je zaliczyć razem z wątróbką do topowych produktów z tzw. super-food, które wcale nie są wyszukane ani drogie. Jaja są bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka, tłuszczów i różnego rodzaju witamin. Białko to przez długi okres uważane było za wzorcowe. W 100 g jajka [...]
Bialko powinno miescic sie w przedziale od 2,3 -3,1 g białka na kg beztłuszczowej masy ciała, czyli od 202,4 do 273 g białka (od 809 kcal do 1092 kcal), od 20 do 27,3%, Tutaj już indywidualnie musimy kalibrowac jaka ilosc bialka nam sluzy. Ja obecnie tetsuje nieco wieksze ilosci w granicach 3,5g na 1 kg masy ciala i ogranizm sobie daje z tym rade [...]
Dobrze slyszales Ogolnie zwiekszona ilosc bialka poleca suie przy spalaniu tkanki tluszczowej.Organizm aby zamienic aminokwas na glukoze potrzebuje przeznaczyc na to 3,2 kcal, ponadto nie wszystkie aminokwasy moga byc zamieniane.Bialko trawiac sie powoduje takze zuzycie energi na jego trawienie oraz spowalnia wchlanianie cukrow, co rowniez [...]
marceliono - 1g bialka to ok 4kcal, wiec jesli trzeba 4 kcal by 1g bialka przysowic, tzn, ze organizm zuzywa 4kcal by otrzymac - 4kcal..? innymi slowy bialko ma zerową wartosc kaloryczna tak..? pomijam juz inne teorie które tam zasugerowales.... prosze o wyjasnienie powyzszej kwestii. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2009-06-25 01:42:44
co do stosowania specjalnych bialek aby zatrzymac nocny katabolizm to zdania widze sa rowniez podzielone, jeden sie bedzie tym przejmowal i caly czas dbal o zjedzenie odpwiedniego bialka na noc a drugi ma to w pompie. kwestia podejscia w tym wypadku ale w tym co napisalem nie ma raczej bledu. akurat nie powiedzialem ze autor musi brac, poprostu [...]
Witam chciałbym zacząć się odchudzać i mało o tym wiem dzisiaj zrobiłem pierwszy trening na próbę żeby popatrzeć jak to będzie wyglądało itd. trwał on 30-40 min i chciałbym wiedzieć: (trening z hantlami w domu) Skąd mam wiedzieć ile kcal spaliłem - srednio wysilek silowy zabiera nam okolo 250-300kcal, nie sa to jakies wygorowane liczby;-) co mam [...]
[...] domowej roboty to nie sa, ale i tak smak jest git. Robiłem kilka dni temu, dziś zrobiłem następująco (bardzo podobnie do wersji poprzedniej): 3 jaja (ok 150g) twaróg 250g białko waniliowe (resztka :/ 30g) aromatu śmietankowego (}:-() wiórków 180g. A i oliwy trochę, 20g. B /W /T /kcal 102,23 /22,25 / 151,96 /1865,56 kilka [...]
Witaj:-) dobry pomysł, by zrobić cos z sobą na lato, bo praktycznie ostatni dzwonek na zrobienie formy:-) Zaczynając od kwestii żywieniowych, tutaj musisz przede wszystkim wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne https://potreningu.pl/calculators/bmr wylicz zapotrzebowanie na bilans zerowy, a odejmij na start około 300 kcal na start. czyli, jak wyjdzie [...]
[...] spadać to po ok 2 tygodnia, należy odjąć kolejne 200-300 kcal. 2) Źródło kalorii i dobór składników diety - niezwykle istotnym makroskładnikiem diety redukcyjnej jest białko, które przyspiesza tempo przemiany materii i daje uczucie większej sytości oraz pozwala utrzymać na dłużej wypracowaną masę mięśniową. Kaloria, kalorii nie jest [...]
ziemniaki sa bardzo dobre i zdrowe nie wiem o jakiej kaszy mówimy Wartości odżywcze 1 porcja - 100 g w 100 g w porcji 100 g Wartość energetyczna 80,00 kcal 80,00 kcal Białko 2,00 g 2,00 g Węglowodany 16,80 g 16,80 g Tłuszcz 0,10 g 0,10 g
[...] do pieczenia Polewa: 150g jogurtu naturalnego 5g kakao naturalnego niskotłuszczowego 5g żelatyny słodzik migdały Przygotowanie: odpalić piec na 170-180 stopni. Oddzielić białko od żółtek i ubić na sztywna pianę. Resztę składników na masę zmiksować w blenderze (ok 4 min). Do białek dodać masę serową i dość wolno mieszać do połączenia [...]
[...] wyeliminować warto: - orzechy ziemne, - suszone owoce, - wędliny, - soja. Ekonomicznie masz koncentrat białka serwatkowego Allnutrition Whey Protein. Niewiele drożej niż białko sojowe. Ilości kcal w Twojej diecie są za małe nawet dla kobiety. Mogą one wpłynąć negatywnie na metabolizm i gospodarkę hormonalną. Redukcja tkanki tłuszczowej nie [...]