Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Pojedyncze pytania Juniora vol. 5!

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 168148

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1685 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7890
@DreamEvil- a więc tak, żadna pizza nie pasuje. LC na pewno nie jest bo to na kalafiorze, jedna jest na mozarelli jajkach,ajeszcze kolejna ma 600g kurczaka. Żadna z nich nie pasuje, bo ja szukam najzwyklejszej pizzy. Przepisów na taką jest od cholere na necie, ale zwykli ludzie nie liczą kalori.

Masz lat pra­wie 40, wyg­la­dasz na niecałe 30, myślisz, że masz nies­pełna 20, a zacho­wujesz się jak­byś miał 10.

Dziennik treningowy:
http://www.sfd.pl/[DT]_wisnia1892-t1015456.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 3294 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 19444
Low Carb = mało węglowodanów, a Ty piszesz, że jedna odpada, bo ma 600g kurczaka? Kurczak ma dużo węgli? Jeśli w jednej jest kalafior, to po prostu wyrzuć go z przepisu i nie będzie dodatkowych carbo. Kombinuj z tym!

Projekt Masa 2014, czyli KUREK nie zniknie!
http://www.sfd.pl/KUREK_nie_zniknie__masa_zimą_2013_[DT]-t994269.html

[ART] Dlaczego białko to nie magiczny proszek i czemu z kreatyną warto poczekać?
http://www.sfd.pl/[ART]_Dlaczego_białko_to_nie_magiczny_proszek_i_czemu_z_kreatyną_warto_poczekać_-t1004088.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 362 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4374
chcę przejść z masy na redukcje, obciąć kalorie stopniowo czy od razu z dnia na dzień? jak stopniowo to przez jaki czas je obcinać? tydzień, dwa? Oraz chcę kreatynkę na redukcji i brać mono czy jabłczan? Na mono trochę mnie wodą podlewa tak więc może być ciężej na redukcji z mono.. tak więc chyba jabłczan co?

"Bo talent to 10 procent, reszta to morderczy trening"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 601 Napisanych postów 36399 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 297123
wisnia1892
Macie przykładowe makrosy do pizzy domowej? Siostra zrobiła, mieszanka dobrej mąki ze średnią,mało sera sporo mięsa. Wiem że to jest strasznie ogólnikowe, ale nie mam jak dokładniej wpisać do bilansi


Zapytaj jej się co dodawała - np. 500g mąki, to wpisujesz 500g mąki w kalkulatorze z potreningu, do tego dodajesz np. 50g sera gouda i 300g kurczaka, warzyw nie wliczasz, koniec liczenia makro.

Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html

I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 7513 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 58469
dmn33
chcę przejść z masy na redukcje, obciąć kalorie stopniowo czy od razu z dnia na dzień? jak stopniowo to przez jaki czas je obcinać? tydzień, dwa? Oraz chcę kreatynkę na redukcji i brać mono czy jabłczan? Na mono trochę mnie wodą podlewa tak więc może być ciężej na redukcji z mono.. tak więc chyba jabłczan co?


Stopniowo, obcinasz zawsze o 100kcal jak masz stagnację (ewentualnie zamiast obcinki możesz dodać aktywność ruchową, cardio albo interwały). Kreatyna według własnego uznania, jabłczan może być.

"Nie głaskało mnie życie po głowie
Nie pijałem ptasiego mleka
No, i dobrze! No - i na zdrowie!
Tak wyrasta się na człowieka!"

DZIENNIK http://www.sfd.pl/DT__Chudzi_moga_iśc_na_ryby__by_pilkaPN-t1006905.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1685 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7890
Powiem tyle:XDDDDDDDDDDDDDDDD. Jak to mawiał pewien kabaret, pierwsze primo kurczak odpada bo nie było go aż tyle i za bardzo nabite zostało białko, mógłbym go niby usunąć(i w osteczności tak zrobię) ale szukam najnormalniejszego przepisu. Drugie primo, nie chce z kalafiorem bo za kalafior była mąka, nie wiem jak można przeczytać logicznie Twoją wypowiedź. @OzzyMG- pomysł dobry, pododaje na oko i podziele na część jaką zjadłem, też jak się pomylę z serem nie będzie jakiejś tragedi. Życzyłbym sobie DreamEvil nie traktowanie mnie jak d****a, pozdrawiam.

Masz lat pra­wie 40, wyg­la­dasz na niecałe 30, myślisz, że masz nies­pełna 20, a zacho­wujesz się jak­byś miał 10.

Dziennik treningowy:
http://www.sfd.pl/[DT]_wisnia1892-t1015456.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 245 Napisanych postów 27200 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 78909
to to nie jest oczywiste, że wliczasz do bilansu to z czego posiłek został zrobiony i ci wychodzi to, co miało wyjść? Szit, aż takiego gotowca chciałeś? to tak jakbyś prosił o "makrosy kurczaka z ryżem"

Zmieniony przez - DreamEvil w dniu 2014-02-11 16:59:36
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 3294 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 19444
wisnia1892
Powiem tyle:XDDDDDDDDDDDDDDDD. Jak to mawiał pewien kabaret, pierwsze primo kurczak odpada bo nie było go aż tyle i za bardzo nabite zostało białko, mógłbym go niby usunąć(i w osteczności tak zrobię) ale szukam najnormalniejszego przepisu. Drugie primo, nie chce z kalafiorem bo za kalafior była mąka, nie wiem jak można przeczytać logicznie Twoją wypowiedź. @OzzyMG- pomysł dobry, pododaje na oko i podziele na część jaką zjadłem, też jak się pomylę z serem nie będzie jakiejś tragedi. Życzyłbym sobie DreamEvil nie traktowanie mnie jak d****a, pozdrawiam.

To może lepiej o takie swoje zachcianki jeśli chodzi o przepisy, wrzuć do działu Kuchnia. Zaufaj mi, że dostaniesz takie same odpowiedzi lub gorsze, w stylu "google nie boli." Poeksperymentuj, chociażby metodą prób i błędów...

Projekt Masa 2014, czyli KUREK nie zniknie!
http://www.sfd.pl/KUREK_nie_zniknie__masa_zimą_2013_[DT]-t994269.html

[ART] Dlaczego białko to nie magiczny proszek i czemu z kreatyną warto poczekać?
http://www.sfd.pl/[ART]_Dlaczego_białko_to_nie_magiczny_proszek_i_czemu_z_kreatyną_warto_poczekać_-t1004088.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 245 Napisanych postów 27200 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 78909
albo zacznij myślec. Skoro wiesz z czego jest coś zrobione, to nie rozumiem twojego bólu dupy. Mamy za ciebie policzyć ile zeżarłeś?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1685 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7890
Nie, Ty zacznij myśleć zanim coś napiszesz. Spytałem się czy ktoś nie ma gotowca przepisu, TYLE. To że Ty mi podałeś bezmyślnie wszystkie przepisy dotyczące pizzy, to nie moja wina. Serio niczego konstruktywnego nie napisałeś, ani nie pomogłeś, zacznij myśleć Ty, albo naucz się odpowiadać na pytania lub siedzieć cicho

Masz lat pra­wie 40, wyg­la­dasz na niecałe 30, myślisz, że masz nies­pełna 20, a zacho­wujesz się jak­byś miał 10.

Dziennik treningowy:
http://www.sfd.pl/[DT]_wisnia1892-t1015456.html 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Dieta na redukcję - proszę o ocenę.

Następny temat

Masa i dieta

Spalanie
Polecane artykuły